Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Misiek padł i nawet nie brymbra

Featured Replies

Napisano

Pisałem kiedyś (ponad rok temu) o swoich kłopotach z alternatorem i zapachu uzwojeń jakie wydawał. Jakiś czas był spokój, ale ostatnie deszcze dały się znów we znaki. W dniu pierwszym misio nie chciał odpalić, kontrolki przygasły i zegar się wyzerował. Znaczy akumulator padł. Po kilku godzinach ożył, pozwolił odpalić i przez następne dwa dni żadnych problemów - mimo kilkukrotnych zapaleń co kilka kilometrów. Wczoraj, jednak, zaliczył zgon. O dziwo, nie odpalił nawet na kablach sciana.gif. Po południu zapnę misia na sznurek (znowu) i pojedziemy do elektryka, ale póki co ciekaw jestem opinii szanownych forumowiczów w temacie j/w. Pozdrawiam - olo

Napisano
  • Autor

> za odpalenie samochodu odpowiada rozrusznik a nie alternator

A to akurat wiem. Ale coś ten akumulator rozładowało i coś nie ładowało podczas jazdy. Akumulator swoje lata ma (~6) ale nie chcę kupować nowego, co by go natychmiast nie rozładować.

Napisano

jesli resetuje sie zegar i wszystko przygasa, to bierz\esz pod uwage dwie mozliwosci:

- bardzo slaby akumulator - wina alternatora - nie laduje lub zle laduje

- rozrusznik sie zawiesza i nie kreci. wszystko przygasa, bo masz pelne obciazenie/zwarcie na rozruszniku.

elektryk da sobie rade, a Ty jesli odpala samochod mozesz sprawdzic miernikiem za 10zl z marketu, jakie masz napiecie ladowania.

Napisano

> pewnie pękła obudowa altka - TTTM

Darek sorki ale powielasz mijajace sie z prawda opinie - w pandzie altek nie peka nagminnie wiec nie jest to tttm - nawet jezeli gdzies komus peknie to sa to wielce sporadyczne przypadki a nie norma i czesto wystepujaca usterka

Napisano

> Darek sorki ale powielasz mijajace sie z prawda opinie - w pandzie altek nie peka nagminnie wiec

> nie jest to tttm - nawet jezeli gdzies komus peknie to sa to wielce sporadyczne przypadki a

> nie norma i często występującą usterka

Wśród moich znajomych jest 7 pand- w 5 były pęknięte obudowy altków- więc nie mów mi, że to jednostkowe przypadki ( na szczęście mój jest cały)

Kwestia tego jak kto jeździ- wystarczy trafić w kałużę i masz kłopot. Kwestia kolejna- wiele osób jeszcze nie wie iż ma uszkodzony altek wink.gif

Napisano

> Wśród moich znajomych jest 7 pand- w 5 były pęknięte obudowy altków- więc nie mów mi, że to

> jednostkowe przypadki ( na szczęście mój jest cały)

> Kwestia tego jak kto jeździ- wystarczy trafić w kałużę i masz kłopot. Kwestia kolejna- wiele osób

> jeszcze nie wie iż ma uszkodzony altek

tutaj kilka osob jednak jest bylo .. i chyb anikt nie mial tego problemu jeszcze

a bajki o kaluzach.... mowiac oglednie olewam jak wjezdzam w kaluze ani ich zbytnio nie omijam ani nie zwalniam przed nimi - jade tzw swoje a jak kaluza sie trafia to sie trafi i juz i przez kilka ladnych lat katowania w ten sposob autka nic sie zlego nie dzieje - tylko pasek musialem zmienic bo swoje juz wyjezdzil

byc moze byla jakas dziwna partia altkow ktore tez trafily do pandy - i tu bym szukal - a nie twierdzil ze przypadloscia pandy jest pekajacy altek

przypadloscia pandy jest korodujacy przewod masowy do silnika - serwis od razu wiedzial co jest grane jak przyjechalem i powiedzialem ze nie kreci i gosc od razu sie usmeichnal i w ciemno powiedzial co jest zwalone natomiast pekniete altki to przypadki jednostkowe a nie nagminne

Napisano

jeden z ostatnich- Szyby zapytaj waytogo.gif

a co do reszty- gratuluję wytrwałego altka.

no mi mojej koleżanki przykład sprzed miesiąca - altek padł po 35 tkm - koszt w ASO -1000pln

Napisano

Dokładnie mi pękła aż iskry szły powyżej 4tys obr ok.gif

Napisano
  • Autor

O 17:00 ma być elektryk pod blokiem. Niezwłocznie dam znać co zaszło. Póki co, rower nie jest zły.

Napisano

> pewnie pękła obudowa altka - TTTM

W pełni zgadzam sie z Rejmim przesadzasz z TTTM. Rozumie kostka body, falowanie wskażnika temperatury bo było wielu userów którzy pisali o tym a przypadki z altkiem na tym forum znam dwa. Jeden to Szyba a drugi to JohnnyB także dramatu bym tu nie robił grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Elektryk był z wizytą domową hehe.gif Nie pamiętam już, który z kolegów miał rację, ale przewidział, że alternator będę musiał wymienić, po tym smrodzie, który poczułem. Pęknięta obudowa, do regeneracji. (wiem, misiek idzie do sprzedania). Jutro zakończenie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.