Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za listwa wtryskiwaczy LPG?

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów czy nie wiecie czasami co to może być za LISTWA WTRYSKIWACZY ? Po rozebraniu jej nie stwierdziłem żadnych oznaczeń firmy...Instalacja LPG montowana była w 2004 r. ,jakieś 103kkm temu.Przy 90kkm pojawił się problem z zapalaniem na benzynie-samochód trzeba było długo kręcic podczas zapalania.Pomogła wymiana reduktora dzięki Wam tak jak w opisanym problemie TUTAJ .Obecnie problem powrócił więc obstawiam drugą możliwą przyczynę czyli wtryskiwacze LPG(a może się mylę???)Chciałbym kupić zestaw naprawczy albo taką samą nową listwę ew. pojedyncze wtryskiwacze.Listwa jest prawdopodobnie firmy OMVL-REG ale nie wiem tego na 100% więc proszę o pomoc.Reduktor - OMVL slr DREAM XXI-N(przedtem G) , sterownik - Dream XXI ECU, listwa wtryskiwaczy-REG ??? , wielozawór -Tomasetto.

Pozdrawiam.

Napisano

> Chciałbym kupić zestaw naprawczy albo taką samą nową listwę ew. pojedyncze wtryskiwacze.Listwa jest prawdopodobnie firmy OMVL-REG ale nie wiem tego na 100% więc proszę o pomoc....

Tak, to jest REG, na dzień dzisiejszy listwa plastikowa kosztuje ok. 140 zł. Zestaw naprawczy na 4 wtryski chyba 90zł, ale Ty masz lepszą listwę bo metalową więc może warto wziąć zestaw.

Zaletą REGa jest to, że po zaaplikowaniu zestawu nie trzeba jej kalibrować, więc jak zrobisz to sam to powinno grać. smile.gif

Napisano
  • Autor

Czyli mogę kupić np. TAKI zestaw i wymienić go...po wymianie trzeba robić autokalibrację ?

Napisano

> Czyli mogę kupić np. TAKI zestaw i wymienić go...po wymianie trzeba robić autokalibrację ?

Myślę że tak -możesz kupić taki zestaw.

Autokalibracji nie trzeba robić, po krótkiej jeździe na lpg autko powinno samo się skalibrować do naprawionej listwy, bo przecież na takiej było kalibrowane smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.