Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmieniałem amorki i teraz pytanie......

Featured Replies

Napisano

Zmieniałem z przodu amorki. Z prawej strony poszło raczej wszystko ok.

Natomiast z lewej sprężyna się źle ułożyła na amortyzatorze na tej rynnie. Przylega w zasadzie tylko końcem i wystaje na samym dole trochę poza tę rynnę. U góry się dobrze ułożyła. Pojeździłem trochę, myślałem, że to się ułoży samo ale nic z tego. Może trzeba by popuścić trochę tę śrubę u góry i i pojeździć ostrożnie i wtedy się ułoży? Czy mam rozbierać znowu kolumnę i spróbować poprawić?

Zamontowałem KYB Exel G.

GT Kupa w ogóle nie amortyzowały. Przód się bujał jak łódka hehe.gif Teraz jest dużo sztywniej na zakrętach i dużo lepiej wybiera nierówności. Jazda jakby innym samochodem. Aż przyjemnie smile.gif Dużo pewniej się jeździ.

Więc zaradźcie co zrobić by dobrze się ułożyła na amorku, rozbierać to jeszcze raz czy na aucie da się to załatwić jakoś.

Dzięki za pomoc ok.gif

A badałem ostatnio na maszynie i przód jeszcze na GT Kupa pokazał, uwaga: około 80% hehe.gif Te ich maszyny to się nie wiem do czego nadają screwy.gif Teraz jak zdemontowane są to po wyciągnięciu tego pręta same opadają powoli rotfl.gif

Napisano
nie napisales jakie masz sprezyny. jesli seria lub tak do -40mm, to nie wystarczy. mozesz zdjac kolo i sciagnac sprezyne lekko tak jak teraz ja masz, zeby sie dala obrocic i ulozyc.
Napisano

Ja tez sie bardzo zdziwiłem na przeglądzie w zeszłym roku miałem ok 50% oba amorki a w tym wyszło 65 i 70% nie wiem od czego to zalezy naprawiły sie przez rok czy co confused.gif

Napisano

to badanie nie jest warte funta klakow.

na obnizajacych sprezynach pokazuje rozne bzdury.

Napisano
  • Autor

> to badanie nie jest warte funta klakow.

> na obnizajacych sprezynach pokazuje rozne bzdury.

Ja mam akurat seryjne sportingowe więc nie są jakieś obniżające.

Musiałem rozebrać dzisiaj kolumnę niestety ponownie bo na górze też źle było ułożone, ale poprawiłem i już jest wszystko ok.

GT Kupa nadają się do śmietnika. W ogóle nie trzymały już.

Chyba się przejadę w poniedziałek na tę stację i powiem im co warty jest ich śmieszny test amortyzatorów clown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.