Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne dźwięki po wymianie sprzęgła

Featured Replies

Napisano

tydzień temu wymienione na VALEO. Pisałem o problemie z lewarkiem KLIK . Obrócenie linki dolnej pobogło i lewarek wraca i biegi wchodzą lekko. Po wymianie zrobiłem ok 1200 km i teraz przy ruszaniu i cofaniu - puszczaniu sprzęgła które jest bardzo delikatne - słyszę takie wycie. Dzwięk jest podobny do tego jaki wydawało w maluchowej skrzyni obracające się w obudowie łożysko. Przed zmianą tego nie było. Dodam iż nie dzieje sie to całyczas. 50% ruszań z tym dźwiękiem. Nie jest to głośne wycie ale wyraźnie słyszalne. Coś się może niedobrego dziać? Miał ktoś coś podobnego?

Napisano

> tydzień temu wymienione na VALEO. Pisałem o problemie z lewarkiem KLIK . Obrócenie linki dolnej

> pobogło i lewarek wraca i biegi wchodzą lekko. Po wymianie zrobiłem ok 1200 km i teraz przy

> ruszaniu i cofaniu - puszczaniu sprzęgła które jest bardzo delikatne - słyszę takie wycie.

> Dzwięk jest podobny do tego jaki wydawało w maluchowej skrzyni obracające się w obudowie

> łożysko. Przed zmianą tego nie było. Dodam iż nie dzieje sie to całyczas. 50% ruszań z tym

> dźwiękiem. Nie jest to głośne wycie ale wyraźnie słyszalne. Coś się może niedobrego dziać?

> Miał ktoś coś podobnego?

Może źle wycentrowane ? Albo coś z łożyskiem ?

Napisano
  • Autor

> Może źle wycentrowane ?

Jak to rozumieć. Wałek wlazł no to wsio musi być ok czy źle rozumuje?

Albo coś z łożyskiem ?

nie no łożysko myślę ze odpada - mam na myśli tu łożysko oporowe

Napisano

O ile mnie pamięc nie myli, to czytałem kiedyś, że trzeba to wszystko wycentrować (służyła do tego bodajże odpowiednia rurka) przy montowaniu. Ale sprawdź te informację - czytałem bodajże w Sam Naprawiam.

Napisano
  • Autor

> O ile mnie pamięc nie myli, to czytałem kiedyś, że trzeba to wszystko wycentrować (służyła do tego

> bodajże odpowiednia rurka) przy montowaniu. Ale sprawdź te informację - czytałem bodajże w Sam

> Naprawiam.

no tak bo inaczej bym skrzynki nie wsadził na swoje miejsce

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.