Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] kod bledu 21 i 33

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i prosze o pomoc.

Od jakiegos czasu czasem zapala mi sie check engine podczas jazdy, z reguly dzieje sie to podczas wyprzedzania lub krecenia silnika do ok 3,5tys i powyzej, po puszczeniu gazu i dodaniu jeszcze raz po chwili gasl. Wymrugalem kod bledu i na poczatku byl to tylko kod 21 czujnik polozenia przepustnicay za wysokie napiecie, dzisiaj doszla druga rzecz jak wracalem z pracy odpalilem samochod i po okolo minucie pracy zapalil sie check i nie chcial zgasnac , nawet jak wylaczylem zaplon i odpalilem po chwili znowu sie zapalal, jednak po przejechaniu kilku kilometrow zgasl. Jak dojechalem do domu wymrugalo mi kody 21 i 33 co oba znacza wiem. Pytanie moje brzmi czy je jakos wiazac ze soba? Dodam ze tps wyglada na sprawny - sprawdzany na komputerze i oscyloskopem. Czy mozliwe jest ze zasniedziala kostka na ECU do ktorej ida przewody doprowadzajace od tych czujnikow jesli tak to gdzie szukac?

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc smile.gif

Napisano

> czy je jakos wiazac ze soba?

Tak.

Ponieważ ECU na podstawie tych dwóch czujników oblicza obciążenie silnika, to i mniej więcej wie, jak obie wartości są ze sobą skorelowane. Ponieważ oba błędy nie mogą występować razem jako aktywne, wywala albo jeden, albo drugi, zależnie który wyjdzie pierwszy. TPS sprawdziłeś, więc problemu należy szukać w MAP sensorze, lewym powietrzu, albo w samym ECU.

Napisano
  • Autor

Wydaje mi sie ze pada MAP dzisiaj go wyciagnelem popukalem w niego zalozylem i wszystko jak reka odjal tylko nie bardzo wiem co w nim moglo sie uszkodzic nic mechanicznego tam w srodku nie ma niemniej jednak rozejrze sie za nowym.Dodam nawet ze ustapil objaw utrzymywania obrotow do pierwszego dluzszego zatrzymania

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.