Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie w/s silnika 1,6HDI

Featured Replies

Napisano

Koledzy kieruje swoje pytanie do Was w sprawie silnika1,6HDI 90KM. Czy prawda jest że ten motor ma sztywne koło zamachowe i nie ma tam dwumasu w odróżnieniu od wersji 110konnej?

Napisano

> Koledzy kieruje swoje pytanie do Was w sprawie silnika1,6HDI 90KM. Czy prawda jest że ten motor ma

> sztywne koło zamachowe i nie ma tam dwumasu w odróżnieniu od wersji 110konnej?

Nie kazda wersja 1.6HDi 16V 109 ma dwumase i FAP. To po pierwsze.

Zdecydowana wiekszosc 1.6HDi 16V 90 (czyli najpopularniejszy DV6ATED4) nie ma dwumasy i nie ma FAP. To po drugie.

Trafiaja sie jednak 1.6HDi 16V 90 z dwumasa i FAP (silnik DV6TED4B). To po trzecie.

Wszystkie nowe 1.6HDi 8V maja FAP (wersja 90 i 112 KM). Wersja 90 KM nie ma dwumasy, wersja 112 KM ma dwumase. To po czwarte.

Napisano

Czym sie rozni 1.6 HDI 90km bez dwumasy i FAPu od 2.0 HDi 90 km tez bez tych elementow? Wtryskiwacze? Czy tylko pojemnosc?

Napisano

> Czym sie rozni 1.6 HDI 90km bez dwumasy i FAPu od 2.0 HDi 90 km tez bez tych elementow?

> Wtryskiwacze? Czy tylko pojemnosc?

Naprawde wieloma rzeczami sie roznia, to przeciez zupelnie rozne silniki, roznych generacji.

Napisano

> Nie kazda wersja 1.6HDi 16V 109 ma dwumase i FAP. To po pierwsze.

> Zdecydowana wiekszosc 1.6HDi 16V 90 (czyli najpopularniejszy DV6ATED4) nie ma dwumasy i nie ma FAP.

> To po drugie.

> Trafiaja sie jednak 1.6HDi 16V 90 z dwumasa i FAP (silnik DV6TED4B). To po trzecie.

> Wszystkie nowe 1.6HDi 8V maja FAP (wersja 90 i 112 KM). Wersja 90 KM nie ma dwumasy, wersja 112 KM

> ma dwumase. To po czwarte.

No dobra to gdzie ja mam oznaczenie jaki mam silnik? Mam niby 1.6 HDI 90KM niewiem.gif

Napisano

> No dobra to gdzie ja mam oznaczenie jaki mam silnik? Mam niby 1.6 HDI 90KM

Naklejka na obudowie paska rozrzadu. Numer VIN auta.

Napisano

> Naklejka na obudowie paska rozrzadu. Numer VIN auta.

OK sprawdzę. Auto ma 2 latka już i zastanawiam się czy serwisowi nie powiedzieć 30.GIF

Miałem oddać 308-kę do serwisu co by mi klap wymienili ale tam mnie zdenerwowali i próbuję zobaczyć koszty ewentualnych napraw czy wymian. A poza tym nie wierzę aby tam mi lepiej naprawili szkodę niż mój znajomy lakiernik. A tak nawiasem to ten FAP to da się samemu wymienić??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.