Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymontowania atrapy chłodnicy w Lacetti

Featured Replies

Napisano

Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak wymontować atrapę chłodnicy w Lacetti HB. W instrukcji piszą, że należy odkręcić 5 wkrętów, ja znalazłem tylko cztery wkręty. po ich wykręceniu atrapa nie chce wyjść, coś ją trzyma, czy jest gdzieś piąty wkręt, czy też co trzeba jeszcze zrobić, o czym nie piszą w instrukcji obsługi. Potem muszę wyjąć reflektor. Pozdrawiam kolegów i proszę o pomoc. mad.gif

Napisano

> Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak wymontować atrapę chłodnicy w Lacetti HB. W instrukcji piszą,

> że należy odkręcić 5 wkrętów, ja znalazłem tylko cztery wkręty. po ich wykręceniu atrapa nie

> chce wyjść, coś ją trzyma, czy jest gdzieś piąty wkręt, czy też co trzeba jeszcze zrobić, o

> czym nie piszą w instrukcji obsługi. Potem muszę wyjąć reflektor. Pozdrawiam kolegów i proszę

> o pomoc.

ja bym sugerowal wypelnic jednak profil ...

a odpowiedz znajdziesz w tym linku

Napisano
  • Autor

> ja bym sugerowal wypelnic jednak profil ...

> a odpowiedz znajdziesz w tym linku

Dziękuję, super opis i zdjęcia na stronie ,którą mi przesłałeś. Profil częściowo uzupełniłem.

Jutro spróbuję wyjąć atrapę. Narazie muszę wymienić tylko żarówkę pozycyjną z przodu, od biedy się do niej dostanę, bez wyjmowania atrapy. Cokół żarówki mocno siedzi , ale w kąciku przeczytałem, że tak mocno jest osadzony i trzeba mocno pociągnąć. Fajna sprawa ten Kącik - dużo można się dowiedzieć i wzajemnie doradzić. Atrapę chłodnicy muszę nauczyć się sam wyjmować, bo jak przepalli się żarówka kierunkowskazu to już bez demontażu reflektora się nie obejdzie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam (Zdaję sobie sprawę ,że wiekowo znacznie odbiegam od większości z Kącika) : 20.GIF

• 7 miesięcy później...
Napisano

Witam, jako że nikt nigdzie nie napisał, wszystkie podane źródła zawodzą (są niektualne np.), więc proszę o jakąś instrukcję jak zdjąć grill w htb? Znalazłem cztery śruby po otwarcu maski, gdy je odkręcę trzyma się jeszcze na jakichś dwóch zaczepach nad zderzakiem - co z tym i jak zrobić? będę wdzięczny za odpowiedź.

Napisano

w środku tych zaczepów masz cypelek, musisz nacisnąć go w dół i atrapę lekko odciągać do przodu. U mnie tak to działa.

Napisano

kolega wyzej ma racje, mniej wiecej na sordku atrapy sa dwa "zaczepy" na cos w rodzaju zatrzasku, musis dlugim śrubokrętem je podważyć, żeby " wyskoczylo", i wtedy ciagniesz ja do siebie.

Aha i mam nadzieje, ze ma garaż bo inaczej polamiesz wszystkie plastiki.

I dobrze rozumiem, ze chcesz wyjac reflektor zeby pozycje wymienic? H4 i pozycje mozna bez zadnego problemu wymienić bez wyjmowania atrapy, tylko dla kierunków...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.