Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

złamany termozawór dwudrożny/ zawór trójdrożny

Featured Replies

Napisano

Dokładnie chodzi mi o to i mi złamało się identycznie

zaw_dd.jpg

Do rzeczy, poskładałem do kupy, jest sprężynka i plastik z gumą i tyle. Skleiłem ale auto osiągając 55st powinno zejść z obrotów ,a tutaj tego nie ma i obroty cały czas są podwyższone. Czemu tak jest skoro wszystko jest ok poskładane?

Rozumiem ,że te wyższe obroty to są z tego biegu jałowego przyśpieszonego tak? I ten czujnik za nie odpowiada?

Aha 700 Aisan

Napisano

Witam tego chyba nie da się poskładać tak aby było szczelne. Miałem to samo i kupiłem nowy bo poprzedni ciagle gdzieś przepuszczał albo termostat był walnięty bo nie mogłem ustawić obrotów, albo gaśnie albo trzyma obroty. Jedynie wymiana pomogła.

Napisano
  • Autor

Wszystko jest poskładane jak powinno ,a obroty cały czas podwyższone i po przekroczeniu 60st powinny opaść a tu dalej ma wyższe sick.gif

Napisano

> Wszystko jest poskładane jak powinno ,a obroty cały czas podwyższone i po przekroczeniu 60st

> powinny opaść a tu dalej ma wyższe

Dlatego napisałem że mimo iż wszystko wydaje się ok może nie działać.Zawór oparty jest na działaniu termostatu i może to własnie on jest walnięty.Tylko wymiana na nowy.

Napisano
  • Autor

ok więc będę szukał ok.gif

Powiedz mi jeszcze po przekręceniu kluczyka jaki dźwięk słyszysz?

Ja mam wrażenie ,że kiedyś słyszałem takie "trrr...." a teraz tylko "cyk cyk". Te "trrr" zlosnik.gif to podobno dźwięk od krokowca a u mnie tylko cyknięcie jest crazy.gif

Napisano

U mnie słychać trrrt grinser006.gif ale jak miałem uwalony zawór to nie pamietam jak było słychać. Może krokowiec się przyciera popsikaj wd40 do króćców i przekręć parę razy kluczykiem niech się odpowiednio rozprowadzi wd i wyczyści. ja tak robię odz czasu do czasu i jest ok. Mi udało się kupić nowy zawór za 130zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.