Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Przewód hamulcowy

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj podczas wymiany tłumika zauważyłem wyciek z przewodu hamulcowego (sztywnego) biegnącego do koła tylnego. Po zlokalizowaniu złącz długość tego przewodu wynosi ok. 4 metry. Ponieważ przewód biegnie wzdłuż podwozia i ma wiele wygięć, to czy można kupić oryginał który będzie miał już wyprofilowane zagięcia czy też kupuje się go na metry i w jakiś tam delikatny sposób wygina samemu przy montażu?

Napisano

> Dzisiaj podczas wymiany tłumika zauważyłem wyciek z przewodu hamulcowego (sztywnego) biegnącego do

> koła tylnego. Po zlokalizowaniu złącz długość tego przewodu wynosi ok. 4 metry. Ponieważ

> przewód biegnie wzdłuż podwozia i ma wiele wygięć, to czy można kupić oryginał który będzie

> miał już wyprofilowane zagięcia czy też kupuje się go na metry i w jakiś tam delikatny sposób

> wygina samemu przy montażu?

Sprawdź najpierw cenę tego przewodu w ASO, jeżeli cena poraża to kup na metry i poodoginaj.

Napisano

Kup przewód miedziany o dokładnej długości lub trochę dłuższy i montuj, a najlepszy sposób na wyginanie go to zwykły klucz nasadkowy np 24.

Napisano

> Dzisiaj podczas wymiany tłumika zauważyłem wyciek z przewodu hamulcowego (sztywnego) biegnącego do

> koła tylnego. Po zlokalizowaniu złącz długość tego przewodu wynosi ok. 4 metry. Ponieważ

> przewód biegnie wzdłuż podwozia i ma wiele wygięć, to czy można kupić oryginał który będzie

> miał już wyprofilowane zagięcia czy też kupuje się go na metry i w jakiś tam delikatny sposób

> wygina samemu przy montażu?

nie występuje oryginał na aftermarket, EPC przewiduje przewód miedziany na metry, końcówki, trzeba odpowiednio powyginać taki przewód "na aucie" i zaprasować końcówki,

brat

Napisano
  • Autor

> nie występuje oryginał na aftermarket, EPC przewiduje przewód miedziany na metry, końcówki, trzeba odpowiednio powyginać taki przewód "na aucie" i zaprasować końcówki,

W takim razie kupię na metry i wymieniam komplet, bo wyglądają fatalnie. Patrząc na oryginał pod autem, to problemem są tylko jego spore wygięcia zwłaszcza w okolicach tłumika końcowego. Mam nadzieję, że wyginając go ręcznie nie dojdzie do zablokowania jego drożności. Coś wykombinuje aby było ok.

P.S. Orientujesz się jaka jest średnica tego przewodu? Z tego co znalazłem, to 4,75mm ale pewny nie jestem.

Napisano

> W takim razie kupię na metry i wymieniam komplet, bo wyglądają fatalnie.

dasz radę ok.gif

> P.S. Orientujesz się jaka jest średnica tego przewodu? Z tego co znalazłem, to 4,75mm ale pewny nie

> jestem.

EPC twierdzi że 4.75mm,

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.