Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

roznice pomiedzy wtryskiwaczami/ gdzie instalka

Featured Replies

Napisano

witam,

mam nubire 1 98 1.6 16V, planuje instalacje wtrysk, moze mi ktos objasnic jakie KOLOSALNE smile.gif roznice sa pomiedzy magic jet A matrixach HD344?

czy czuc roznice?

a z innej beczki, ktos moze zna dobry/polecany warsztat w okolicach 150km od tarnobrzega co by potrafil/mial wprawe w zakladaniu wtrysku do daewoo?

dzieki za info

pozd

Napisano

> mam nubire 1 98 1.6 16V, planuje instalacje wtrysk,

A jednak namówili Cię na podwojenie wartości samochodu. Cóż - Twoja decyzja, a ja będę uparcie twierdził, że w tym aucie II gen. sprawdzi się doskonale.

moze mi ktos objasnic jakie KOLOSALNE roznice

> sa pomiedzy magic jet A matrixach HD344?

MagicJety zaczynają mieć podobną opinię jak stary valtek - czyli, że brudzą się po 10-15 kkm.

Matrix podobno jest trwały i b.dokładny.

> a z innej beczki, ktos moze zna dobry/polecany warsztat w okolicach 150km od tarnobrzega co by

> potrafil/mial wprawe w zakladaniu wtrysku do daewoo?

Kraków by Ci pasował ??

Napisano
  • Autor

> A jednak namówili Cię na podwojenie wartości samochodu. Cóż - Twoja decyzja, a ja będę uparcie

> twierdził, że w tym aucie II gen. sprawdzi się doskonale.

> moze mi ktos objasnic jakie KOLOSALNE roznice

> MagicJety zaczynają mieć podobną opinię jak stary valtek - czyli, że brudzą się po 10-15 kkm.

> Matrix podobno jest trwały i b.dokładny.

> Kraków by Ci pasował ??

sam nie wiem do konca smile.gif jaka instalacje, za 2 przemawia rozsadek, za wtryskiem wygoda. chyba dluzej autem pojezdze niz myslalem - chyba 6 latek sie jeszcze poturlam. wiec wtrysk sie kalkuluje.

na razie zbieram kase, na 2 juz mam w zasiegu, moze dozbieram na wtrysk. zobaczymy

krakow nie jest daleko a przy okazji ulubione miasto odwiedze smile.gif

a mozesz kogos tam polecic? co by w nubirach z 1.6 zakladal?

bo tak 160km co chwile na regulacje jezdzic to mi sie nie dokonca usmiecha smile.gif

daj namiary to podzwonie.

pozd

Napisano

> sam nie wiem do konca jaka instalacje, za 2 przemawia rozsadek, za wtryskiem wygoda.

Gdzie ty w wtrysku widzisz wygodę ?

II gen. zakładasz i zapominasz.

> autem pojezdze niz myslalem - chyba 6 latek sie jeszcze poturlam. wiec wtrysk sie kalkuluje.

12 letnim DU ? Nie zbyt pesymistycznie do życia podchodzisz ? Przy nowym aucie być może bym rozważał tak długi okres eksploatacji.

> krakow nie jest daleko a przy okazji ulubione miasto odwiedze

> a mozesz kogos tam polecic? co by w nubirach z 1.6 zakladal?

Nie wiem, czy w nubirach - ale z moim wtryskiem poradził sobie jako jedyny w Krakowie. Gość ma dużą wiedzę.

strona www

Koledze założył do lanosa z tym samym silnikiem II gen i kolega jest b.zadowolony. Zadzwoń, zapytaj, porozmawiaj.

Napisano
  • Autor

> Gdzie ty w wtrysku widzisz wygodę ?

> II gen. zakładasz i zapominasz.

> 12 letnim DU ? Nie zbyt pesymistycznie do życia podchodzisz ?

przyzwyczajenie druga natura czlowieka smile.gif

nie pesymistycznie, tylko musze pare finansowych zaleglosci uregolowac do tego czasu smile.gif no chyba ze dostane znaczaca podwyzke hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Przy nowym aucie być może bym

> rozważał tak długi okres eksploatacji.

> Nie wiem, czy w nubirach - ale z moim wtryskiem poradził sobie jako jedyny w Krakowie. Gość ma dużą

> wiedzę.

a jaka masz instalacje?

> strona www

> Koledze założył do lanosa z tym samym silnikiem II gen i kolega jest b.zadowolony.

ile dal i do jakiego silnika?

Zadzwoń,

> zapytaj, porozmawiaj.

dzieki zadzwonie

Napisano

> a jaka masz instalacje?

To jest dłuuuga historia.

W skrócie - zaczęło się od staga+valtek+alaska, było parę etapów przejściowych, stanęło na stag-u, zavioli i nowym typie valteka (typ34).

> ile dal i do jakiego silnika?

Silnik jak Twój - 1,6 16v. Dał chyba 1700 zł instalacja BRC.

Napisano
  • Autor

> To jest dłuuuga historia.

> W skrócie - zaczęło się od staga+valtek+alaska, było parę etapów przejściowych, stanęło na stag-u,

> zavioli i nowym typie valteka (typ34).

> Silnik jak Twój - 1,6 16v. Dał chyba 1700 zł instalacja BRC.

sa sie zastanawiam nad brc, u mnie cena podobna, a na stronie ktora mi podales brs wtrysk tez jest w promocji za 2300zl.

zastanawiam sie.

kolega duzo juz przejechal? jakies wnioski, odczucia, opinie, sugestie mile widziane. mozesz Go wypytac?

pozd

Napisano

> kolega duzo juz przejechal?

jakieś 10 kkm.

jakies wnioski, odczucia, opinie, sugestie mile widziane. mozesz Go

> wypytac?

Zadowolony, auto jeździ bezproblemowo.

Przez rok użytkowania lanosa zaliczył jedną awarię - szczęki tylnego hamulca się rozkleiły.

Napisano
  • Autor

> jakieś 10 kkm.

> jakies wnioski, odczucia, opinie, sugestie mile widziane. mozesz Go

> Zadowolony, auto jeździ bezproblemowo.

> Przez rok użytkowania lanosa zaliczył jedną awarię - szczęki tylnego hamulca się rozkleiły.

nie o auto pytalem tylko o instalacje gazowa smile.gif

a ile pali w porownaniu z benzyna?

a ile pali Twoja w porownaniu z benzyna?

pozd

Napisano

> a z innej beczki, ktos moze zna dobry/polecany warsztat w okolicach 150km od tarnobrzega co by

> potrafil/mial wprawe w zakladaniu wtrysku do daewoo?

> dzieki za info

> pozd

Ja montowałem w Lublinie Gas -Techa na Lubartowskiej .Cztery lata - bez zagladania i problemów.Tylko wymiana filtrów ale to w RST.

Napisano
  • Autor

> Ja montowałem w Lublinie Gas -Techa na Lubartowskiej .Cztery lata - bez zagladania i

> problemów.Tylko wymiana filtrów ale to w RST.

odleglosc podobna, dziekuje

Napisano

> a ile pali w porownaniu z benzyna?

W mieście - b. krótkie odcinki, Kraków teraz to jeden wielki korek - podobno ok. 13/100

Dziś rozmawiałem z nim - wrócił ze Szczecina, jadąc przez Niemcy - podobno przy ok 4 k obr/min paliło to poniżej 10/100

> a ile pali Twoja w porownaniu z benzyna?

Nie wiem ile paliłoby benzyny - ale biorąc dane katalogowe to mieści się w granicach 20-30% więcej.

Napisano
  • Autor

> W mieście - b. krótkie odcinki, Kraków teraz to jeden wielki korek - podobno ok. 13/100

> Dziś rozmawiałem z nim - wrócił ze Szczecina, jadąc przez Niemcy - podobno przy ok 4 k obr/min

> paliło to poniżej 10/100

> Nie wiem ile paliłoby benzyny - ale biorąc dane katalogowe to mieści się w granicach 20-30% więcej.

podziekowal

Napisano

> podziekowal

w Lanosie 1,5 8zaw miałem Staga-50 i Rybaka, jezdził bez problemów. Teraz Lega i Stag-300 i żółte Valteki, filtry po 15kkm i regeneracja Valteków po 25kkm ok.gif

Napisano
  • Autor

> w Lanosie 1,5 8zaw miałem Staga-50 i Rybaka, jezdził bez problemów. Teraz Lega i Stag-300 i żółte

> Valteki, filtry po 15kkm i regeneracja Valteków po 25kkm

dzieki,

pozd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.