Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temperatura plyny chlodzacego A3

Featured Replies

Napisano

Witam

Pacjent A3 1.8 T auto normlanie nagrzewa sie do 90 stopni jak postoi przy dzisiejszej pogodzie grzeje sie do 99/100 stopni i wlaczaja sie wentyle duzy i maly ale na pierwszy bieg zchladzaja do 96 i od nowa idzie do 99 a nie raz jest tak ze auto nagrzewa sie do 99 i wlacza sie drugi bieg bo widze ze znacznie szybciej kreca sie wentyle i zchladzaja auto do 90 stopni zeby.GIF

czy tak powinno byc ? temp. obserwuje po kodach na klimatroniku tam widac dokladnie jaka jest temp bo na wskazniku na licnziku to wiadomo bedzie stala...

zastanawia mnie czemu raz wlacza sie pierwszy bieg a raz drugi i raz zchladza do 96 a raz do 90 niewiem.gif bezpiecnziki wentylatorow wymienione na nowki sztuki zeby.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam

> Pacjent A3 1.8 T auto normlanie nagrzewa sie do 90 stopni jak postoi przy dzisiejszej pogodzie

To Ci powiem, że ja mam A3 ale 1.6 i na 90 stopni stoi i trzyma cały czas w jednym miejscu bez żadnych wahań .hmm.gif

Napisano

czym mierzyłeś temp? wskazania na desce są tylko orientacyjne

Napisano

> Witam

> Pacjent A3 1.8 T auto normlanie nagrzewa sie do 90 stopni jak postoi przy dzisiejszej pogodzie

> grzeje sie do 99/100 stopni i wlaczaja sie wentyle duzy i maly ale na pierwszy bieg zchladzaja

> do 96 i od nowa idzie do 99 a nie raz jest tak ze auto nagrzewa sie do 99 i wlacza sie drugi

> bieg bo widze ze znacznie szybciej kreca sie wentyle i zchladzaja auto do 90 stopni

> czy tak powinno byc ? temp. obserwuje po kodach na klimatroniku tam widac dokladnie jaka jest temp

> bo na wskazniku na licnziku to wiadomo bedzie stala...

> zastanawia mnie czemu raz wlacza sie pierwszy bieg a raz drugi i raz zchladza do 96 a raz do 90

> bezpiecnziki wentylatorow wymienione na nowki sztuki

90 wskazówka nigdy nie przechyliła się żeby wskazywać więcej waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> czym mierzyłeś temp? wskazania na desce są tylko orientacyjne

sprawa juz w sumie wyjasniona podpialem pod kompa i wskaznik ale nie na licnziku tylko na klimatorniku oszukuje o 2 3 stopnie takze wsio w normie zeby.GIF a to ze na desce wskazowka nie pokaze wiecej jak 90 to to wiem zeby.GIF i u mnie tez tak bylo tylko w a3 8l jest poprostu mozliwosc sprawdzenia tez na wyswietlaczu od klimy po kodach jaka jest temp itp itd smile.gif

Napisano

nie wiem jak jest u innych producentów ale w VAGach wskaźnik na tablicy może przekłamywać nawet o 7stopni - tak jak w przypadku mojego znajomego. Zmienił czujnik i dalej jest to samo ;-) trzeba pamiętać, że te wskazania są czysto orientacyjne a jak jest faktycznie - to dokładnie tak jak zrobiłeś - trzeba się podpiąć pod kompa

Napisano

> sprawa juz w sumie wyjasniona podpialem pod kompa i wskaznik ale nie na licnziku tylko na

> klimatorniku oszukuje o 2 3 stopnie takze wsio w normie a to ze na desce wskazowka nie pokaze

> wiecej jak 90 to to wiem i u mnie tez tak bylo tylko w a3 8l jest poprostu mozliwosc

> sprawdzenia tez na wyswietlaczu od klimy po kodach jaka jest temp itp itd

a coś więcej jak to się robi?hmm.gif

Napisano

> a coś więcej jak to się robi?

Wciskasz przycisk obiegu zamkniętego i nawiewu górnego (tą strzałkę w górę) jednocześnie, potem minusem lub plusem szukasz kanału 49, wciskasz przycisk obiegu zamknietego i masz odczyt z danego kanału.

Napisano
  • Autor

> Wciskasz przycisk obiegu zamkniętego i nawiewu górnego (tą strzałkę w górę) jednocześnie, potem

> minusem lub plusem szukasz kanału 49, wciskasz przycisk obiegu zamknietego i masz odczyt z

> danego kanału.

si zlosnik.gif tylko wartow wspomniec ze mowa o 8L a w nowszych chiba juz tego ni ma zeby.GIF

Napisano

> nie wiem jak jest u innych producentów ale w VAGach wskaźnik na tablicy może przekłamywać nawet o

> 7stopni -

u mnie wczoraj robiłem pomiary, gdzie wskazówka na blacie stała na 90 st. C, a VAG w tym czasie pokazywał 81,8-82,8 st.C, więc chyba TTTM grinser006.gif

Napisano

> u mnie wczoraj robiłem pomiary, gdzie wskazówka na blacie stała na 90 st. C, a VAG w tym czasie

> pokazywał 81,8-82,8 st.C, więc chyba TTTM

Dokładnie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.