Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki Tył Astra f sedan

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś może wie jaki rozmiar wchodzi do tyłu w półkę do tej astry... i mozę ktoś pomożę jak to zrobić żęby w miare wyszło bo nie obedzie się chyba bez cięcia półki

Napisano

> Czy ktoś może wie jaki rozmiar wchodzi do tyłu w półkę do tej astry... i mozę ktoś pomożę jak to

> zrobić żęby w miare wyszło bo nie obedzie się chyba bez cięcia półki

Od strony bagażnika są zaślepki w półce - one odraniczają średnicę smile.gif Trzeba wyciąć otwory, wywalić zaślepki, jęśli nie ma to pociągnąć kabelki od radia ok.gif

Napisano

> Czy ktoś może wie jaki rozmiar wchodzi do tyłu w półkę do tej astry... i mozę ktoś pomożę jak to

Do tego polecam kupić oryginalne maskownice na głośniki, wygląda fajnie i schludnie do tego nie rzuca się w oczy. ok.gif

Napisano

> Czy ktoś może wie jaki rozmiar wchodzi do tyłu w półkę do tej astry...

Ja u siebie wsadziłem okrągłe 16 cm i większych chyba się nie da znaczy się da ale trza by dużo ciąć.

i mozę ktoś pomożę jak to zrobić żęby w miare wyszło bo nie obedzie się chyba bez cięcia półki

No fakt bez cięcia półki się nie obejdzie, lub ja na taką poluję z oryginalnymi maskownicami, naprawdę super to wygląda.

PZDR VEN

Napisano

Żadnego cięcia półki!! Głośniki o średnicy 16cm przykręcasz od strony bagażnika po uprzednim oderwaniu zaślepek z blachy (jeśli są). Za cięcie półki bierz się tylko ew pod zamontowanie maskownic i szukaj tylko oryginalnych bo tych które są w zestawie z głośnikami nie dopasujesz do wyżłobienia w półce

Napisano

> Żadnego cięcia półki!! Głośniki o średnicy 16cm przykręcasz od strony bagażnika po uprzednim

> oderwaniu zaślepek z blachy (jeśli są). Za cięcie półki bierz się tylko ew pod zamontowanie

> maskownic i szukaj tylko oryginalnych bo tych które są w zestawie z głośnikami nie dopasujesz

> do wyżłobienia w półce

No ale tak czy siak otwór trzeba wyciąć cfaniaczek.gif

Napisano

> Żadnego cięcia półki!!

Mówiąc o półce każdy mówił o właśnie tej półce gdzie montuje się maskownice, jeżeli nie wytniesz w nich otwory poniszczysz membrany głośnika przy ich mocniejszych wychyleniach (basach).

Głośniki o średnicy 16cm przykręcasz od strony bagażnika po uprzednim oderwaniu zaślepek z blachy (jeśli są).

Według sztuki głosniki powinno się położyć na półce i przykręcić, aby mogły przylegać całą powierzchnią obwodu a nie tylko na 3 śrubkach (o ile pamiętam).

Za cięcie półki bierz się tylko ew pod zamontowanie maskownic i szukaj tylko oryginalnych bo tych które są w zestawie z głośnikami nie dopasujesz do wyżłobienia w półce

Zapraszam do obejrzenia moich maskownic oryginalnych od głośników. Jak dla mnie są super spasowane - trochę uwagi i pracy należy w to włożyć i jest elegancko.

Ps. Szukam oryginalnej półki ponieważ to co oryginalne bardziej mi się podoba.

PZDR VEN

Napisano

Montowałem u siebie głośniki z tyłu , od góry po ściągnięciu półki . Założyłem oryginalne maskownice a do tego konieczne jest wyciągnięcie półki bo na jej "lewej" stronie jest wytłoczone miejsce cięcia otworów pod maskownice . Do tego dałem oryginalne osłony głośników od strony bagażnika .

Napisano

> Montowałem u siebie głośniki z tyłu , od góry po ściągnięciu półki .

ok.gifclaps.gif

Założyłem oryginalne maskownice a do tego konieczne jest wyciągnięcie półki bo na jej "lewej" stronie jest wytłoczone miejsce cięcia otworów pod maskownice .

Dokładnie, zapomniałem o tym wspomnieć.

Do tego dałem oryginalne osłony głośników od strony bagażnika .

O których osłonach mówisz??

Były takie "ćwierć sfery" zasłaniające głośnik przed uszkodzeniem mechanicznym przez bagaż - czy to o tych mówisz??

PZDR VEN

Napisano

Były takie "ćwierć sfery" zasłaniające głośnik przed uszkodzeniem mechanicznym przez bagaż - czy to

> o tych mówisz??

założyłem takie "półdoniczki do kwiatka" hehe.gif ; piszemy chyba o tym samym idea.gif

Napisano

> Były takie "ćwierć sfery" zasłaniające głośnik przed uszkodzeniem mechanicznym przez bagaż - czy to

> założyłem takie "półdoniczki do kwiatka" ; piszemy chyba o tym samym

Dokładnie tak, a powiedz mi czy pełnią one jeszcze jakąś funkcję oprócz ochronnej i jak je zdobyłeś??

PZDR VEN

Napisano

> Dokładnie tak, a powiedz mi czy pełnią one jeszcze jakąś funkcję oprócz ochronnej i jak je

> zdobyłeś??

> PZDR VEN

chronią część głośnika wystającą do wnętrza bagażnika np. przy pakowaniu wyższych przedmiotów ewentualne "zahaczenie" przyjmuje osłona a nie głośnik .

Kupiłem je w ASO tak jak i maskownice , dałem coś koło 8 PLN/sztuka ale było to prawie 10 lat temu . Zapytaj w ASO , może mają jeszcze na zamówienie hmm.gif

Napisano

> Mówiąc o półce każdy mówił o właśnie tej półce gdzie montuje się maskownice, jeżeli nie wytniesz w

> nich otwory poniszczysz membrany głośnika przy ich mocniejszych wychyleniach (basach).

> Według sztuki głosniki powinno się położyć na półce i przykręcić, aby mogły przylegać całą

> powierzchnią obwodu a nie tylko na 3 śrubkach (o ile pamiętam).

> Zapraszam do obejrzenia moich maskownic oryginalnych od głośników. Jak dla mnie są super spasowane

> - trochę uwagi i pracy należy w to włożyć i jest elegancko.

> Ps. Szukam oryginalnej półki ponieważ to co oryginalne bardziej mi się podoba.

> PZDR VEN

Z grubsza temat ma wyglądać mniej więcej tak KLIK. Głośniki przykręciłem od strony bagażnika właśnie ze względu na wychyły membrany ale jak tam kto woli można i od wewnątrz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.