Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno 899ccm - drgania w czasie jazdy

Featured Replies

Napisano

Witam!

W ub. tygodniu nabyliśmy dla "kierowniczki" 10-cio letnie Uno. Samochód od pierwszego właściciela, 17kkm (oryginalny), można przyjąć że garażowany (stał na powietrzu ale pod plandeką), wszystkie części oryginalne -włącznie z oponami i właśnie a'propo nich, a może raczej kół mam pytanie: przy prędkościach od ok 50 -60km/h czuś lekkie drżenie wewnątrz auta i na kierownicy. Wrażenie jest podobne do tego, jakby opony były lekko "jajowate" ewentualnie koła były źle wyważone. Byłem w sobotę u oponiarza i stwierdził, że pomimo wieku opony są w idealnym stanie, dodatkowo jej wyważył (przed wyważeniem również było "bicie") ale problem występuje w dalszym ciągu. Ponieważ lata całe nie jeździłem na tak małych kółkach (opony to 135-ki - najmniejsze jakie były w UNO), więc mam pytanie: czy tego typu objaw może być wynikiem hmmm... rozmiaru opon przez które czuć każdą nierówność asfaltu? Jeśli jednak warto zrobić diagnozę zawieszenia (auto nie ściąga, hamuje również równo i bez bicia), to czy macie zaufany i solidny warsztat w Wawie który specjalizuje się w Uno?

I na marginesie: polubiłem tego bzyka od pierwszego razu - może dlatego że z Uno mam miłe wspomnienia (wtedy to było 1.4) smile.gif Pomimo że ma o 100 koni mniej niż mój samochód to obawiam się, że od czasu do czasu będę toczył oboje z kierowniczka o to kto ma prowadzić.

Pzdr - Artur S.

Napisano

Ja bym jednak obstawiał na jajowatych kołach - sprawdzał to choćby wzrokowo? Na wyważarce widać nawet jak koło bije 1mm. Weź lewarek, podnieś koło i pokręć albo wrzuć bieg i puść go na wolnych obr. i obserwuj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.