Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aviva Commercial Union

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ma ktoś z Was doświadczenie z tą firmą?

Jeśli tak to bardzo proszę o opinie (pozytywne lub negatywne)

Przymierzam się do ubezpieczenia auta (cały pakiet OC, AC, NW, assistans) i nie chciał bym strzelić sobie w kolano icon_rolleyes.gif

Napisano

Zaufaj mi - nawet jeśli ktoś napisze, że ma doświadczenia cholernie negatywne albo bardzo pozytywne to i tak dla Ciebie nic nie znaczy. Każde towarzystwo ubezpieczeniowe działa wyłącznie w swoim, a nie klientów, interesie i w razie konieczności wypłaty odszkodowania będzie próbowało wziąć Cię bez wazeliny.

Jeśli proponują Ci dobrą cenę za pakiet to bierz - będziesz się martwił w przypadku szkody.

Napisano
  • Autor

> Każde towarzystwo ubezpieczeniowe działa wyłącznie w

> swoim, a nie klientów, interesie i w razie konieczności wypłaty odszkodowania będzie próbowało

> wziąć Cię bez wazeliny.

coś o tym wiem, dlatego dla takich mówię stanowcze nie i staram się ich omijać szerokim łukiem

> Jeśli proponują Ci dobrą cenę za pakiet to bierz - będziesz się martwił w przypadku szkody.

tylko wiesz jak to jest, dobra cena to nie wszystko, czasami wolał bym dopłacić żeby mieć np szybszą likwidacje szkody, albo auto zastępcze, albo porozmawiać z panią która nie traktuje mnie jak oszusta który sfingował kolizje żeby tylko jej pracy dorzucić (pozdrawiam screwy.gif: Generali Regionalny Zespół Likwidacji Szkód Katowice)

Napisano

to stosuj jedną dobrą zasadę - OC wykupuj jak najtańsze -bo nie jest dla Ciebie, tylko dla ew. gościa którego stukniesz. Wtedy on się użera, a tobie to lotto.

AC kupuj w dobrym towarzystwie - z telefonicznym zgłaszaniem szkód, kupuj w opcji "warsztat" (czyli ASO wycenia szkodę, a nie przyjeżdża rzeczoznawca i musisz się godzic z jego wyceną, pisać odwołania etc.) itp - bo tutaj kupujesz dla siebie smile.gif np. PZU, Hestia, Commercial też jest OK

Napisano

> Witam, czy ma ktoś z Was doświadczenie z tą firmą?

> Jeśli tak to bardzo proszę o opinie (pozytywne lub negatywne)

> Przymierzam się do ubezpieczenia auta (cały pakiet OC, AC, NW, assistans) i nie chciał bym strzelić

> sobie w kolano

Jeżeli nie masz żadnych uszkodzeń na pojeździe z których mogłyby być zrobione potrącenia, a przypadku szkody samochód będziesz naprawiać w serwisie z ich sieci naprawczej to nawet zastępczaka dostaniesz na czas naprawy. OGÓLNIE POLECAM

Napisano

> tylko wiesz jak to jest, dobra cena to nie wszystko, czasami wolał bym dopłacić żeby mieć np

> szybszą likwidacje szkody, albo auto zastępcze, albo porozmawiać z panią która nie traktuje

> mnie jak oszusta który sfingował kolizje żeby tylko jej pracy dorzucić (pozdrawiam : Generali

> Regionalny Zespół Likwidacji Szkód Katowice)

Dlatego nie sugeruj się opiniami tylko OWU AC konkretnego towarzystwa. Tak zrobiłem chyba 2 lata temu - najlepiej wyglądało PTU. Likwidacja szkód na miejscu, opcja warsztat, brak amortyzacji i udziału własnego w interesujących mnie opcjach cenowych, bardzo fajne warunki assistance etc.

Gdyby mnie wydymali to spotkalibyśmy się w sądzie. smile.gif

Napisano

> Witam, czy ma ktoś z Was doświadczenie z tą firmą?

Mam cały pakiet w AVIVA CU.

No i .....przytrafił się ...PUK!!!

Bardzo szybko przyjechał fotopstryk, po paru dniach wycena

i odstawiłem autko do ASO na naprawę bezgotówkową. Najdłużej (ok. 10 dni) czekałem na....wstawienie auta na warsztat w ASO!

Żadnych problemów, bardzo dobry kontakt mailowy i, co ciekawe - telefoniczny! Co ciekawe, ponieważ miałem zamontowane nietypowe (z homologacją) lampy przednie, których nie można kupić pojedynczo (miałem do wymiany jedną), ubezpieczyciel zapłacił mi za dwie!!!

Może jestem wyjątkiem, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.