Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

daszek przeciwsloneczny PII

Featured Replies

Napisano

czy daszek w PII jest naprawialny?

dzisiaj normalnie odchylalem, a tam pstryk i teraz luzno sie rusza w kazda strone, a wlasciwie, to wisi pinowo w dol.

z zewnatrz wyglada, ze wszystko jest ok, a krociec, ktory wchodzi w daszek nie jest w nim blokowany.

wlasciwie, to zero sily przylozylem, wiec sie mocno zdziwilem na te okolicznosc...

Napisano

TTTM

> czy daszek w PII jest naprawialny?

Wg Aso nie:) Ale tak naprawde da się - ja sobie naprawilem. Zostanie jednak rozciecie - w sumie mało widoczne - mozna probowac zamaskowac jakąś tasmą (ja tak mam) lub skleic jakims klejem. Ponizej wątek na ten temat - na końcu jest nstrukcja i foto z procesu naprawy :

klik

Powodzenia. Mi to zajęłio jakies 1.5h.

Napisano
  • Autor

dzieki za info. ok.gif

jesli naprawa zabiera 1,5h, to zostane ten czas w pracy, a za zarobione siano kupie fabryczny daszek na szrocie i bedzie bez sklejania, ale dzieki. ok.gif

Napisano

> dzieki za info.

> jesli naprawa zabiera 1,5h, to zostane ten czas w pracy, a za zarobione siano kupie fabryczny

> daszek na szrocie i bedzie bez sklejania, ale dzieki.

Fabryczny kosztuje 120 PLN

Szrotowy dlugo nie pociągnie. Fabryczny pewnie dluzej. A jak sam naprawisz - dzialal bedzie zawsze - jesli wsadzisz niełamliwą blaszke smile.gif

Najwięcej czasu zajmuje dobranie blaszki. Jak masz gotową to i w 20 minut sie uwiniesz

Napisano
  • Autor

> Najwięcej czasu zajmuje dobranie blaszki. Jak masz gotową to i w 20 minut sie uwiniesz

na szrotach nie mieli, a jeden co sprzedaje punto na czesci, to odrazu mi powiedzial, ze lepiej sobie dobrac z innego Fiata, bo ma zepsuty. wink.gif

wiec rozcialem i dorobilem blaszke.

co do manuala, to nie trzeba wyciagac calej oski i tyle rozcinac.

wystarczy sciagnac daszek z krocca i mozna blaszke wyjac przez rozciecie.

w sumie zajelo mi to z 2h, bo dorobilem 3 blaszki.

1sza z blachy 0,5mm - za slaba - zaraz zaczela sie odksztalcac i z kazdym ruchem daszek trzymal coraz slabiej

2ga z blachy 1mm grubosci, ale ze zwyklej blachy i tak smo slabo trzymala.

3cia z blachy sprezystej 1mm grubosci. jest w miare dobrze, bo daszek trzyma sie na swoich pozycjach, ale nadal bede szukal uzywanego daszka.

skleilem i narazie sie trzyma. ok.gif

Napisano

> co do manuala, to nie trzeba wyciagac calej oski i tyle rozcinac.

> wystarczy sciagnac daszek z krocca i mozna blaszke wyjac przez rozciecie.

Ja tyle rozciąłem i wyciągałem ośkę bo nie mogłem wsadzić dorobionej blaszki - była podwojna no i przez to gruba i spręzysta- ale za to super wytrzymała:)

Napisano
  • Autor

> przez to gruba i spręzysta- ale za to super wytrzymała:)

pewnie napiszesz teraz, ze masz juz 10 lat i nadal sie trzyma, ale... te opaski na srubke nie sa ze sprezystego materialu, wiec "super wytrzymale", to bym nie nazwal.

nie bez kozery fabryczna blaszka jest ciemna w wyniku obrobki strukturalnej...

Napisano

> pewnie napiszesz teraz, ze masz juz 10 lat i nadal sie trzyma,

Nie - ma dopiero pare miesiecy:)

> ale... te opaski na srubke nie sa ze

> sprezystego materialu, wiec "super wytrzymale", to bym nie nazwal.

> nie bez kozery fabryczna blaszka jest ciemna w wyniku obrobki strukturalnej...

No ale fabryczne blaszki są za cienkie. I powinny byc wlasnie troche mniej sprezyste - bo przez to mocne odskakiwanie przy zmianie pozycji daszka, blaszka dostaje najbardziej po d..... bo mocno pracuje

Blaszka z opaski jest mniej sprezysta a przez to ze podwojnie ją złozyłem - grubsza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.