Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacyjka w sienie pilne

Featured Replies

Napisano

Panowie mam takie problem w seince stacyjka sie zacina tzn jak sie wlaczy zaplon i przekraci kluczyk zeby zgasl to jest ok, natomiast po odpaleniu auta nie chce sie kluczyk przekrecic zeby zgasic. Jest z kluczyku immo. Chce to zrobic jak najtanszym kosztem to radzicie. Z gory dziekuje

Napisano

Pojedz na szrot lub kup stacyjkę z allegro ok.gif Swój obecny kluczyk zawiń taśmą razem z pętelką od immo. Schowaj to gdzieś pod deską ok.gif Załóż stacyjkę ze szrotu lub allegro.

Napisano
  • Autor

Czyli cala stacyjke nowa czy sama wkladke z nowym kluczykiem. A stary kluczyc rozebrac i gdzies pod deske schowac ?

Napisano

> Czyli cala stacyjke nowa czy sama wkladke z nowym kluczykiem. A stary kluczyc rozebrac i gdzies pod

> deske schowac ?

Kup cała stacyjkę z kluczykiem. Starego klucza nie rozbieraj tylko wsadz w pętle jak jest i zawiń izolacyjną. Schować możesz gdzie kolwiek tylko po prostu zeby nie było go widać

Napisano

> Panowie mam takie problem w seince stacyjka sie zacina tzn jak sie wlaczy zaplon i przekraci

> kluczyk zeby zgasl to jest ok, natomiast po odpaleniu auta nie chce sie kluczyk przekrecic

> zeby zgasic. Jest z kluczyku immo. Chce to zrobic jak najtanszym kosztem to radzicie. Z gory

> dziekuje

Jak najtaniej, to ja bym najpierw napsikał jakiegoś smarowidła do stacyjki (tylko nie WD40). Ja nie mogłem kiedyś przekręcić kluczyka w stacyjce aby silnik odpalić, położyłem na dywanik gazetę (aby go nie zalać) i siknąłem smarowidłem do zamków czy innych delikatnych mechanizmów. Nadmiar polał się na gazetę a od tego czasu minęły już ze 4 lata i do teraz jest ok.

Napisano
  • Autor

Smarowidla juz byly, wkladaka byla wyciagana i czyszczona i dalej nic

Napisano

> Smarowidla juz byly, wkladaka byla wyciagana i czyszczona i dalej nic

A może kluczyk jest już wyślizgany? Próbowałeś użyć drugiego?

Napisano

Problem może tu być nie we wkładce stacyjki tylko kostce. Mogły wyrobić się plastiki i małe zderzaki na nich.

Napisano
  • Autor

> A może kluczyk jest już wyślizgany? Próbowałeś użyć drugiego?

Jeden jest wyslizgany. Drugi tzn "matka" na nim zapala ale zacina sie przy gaszeniu:(

Napisano

> Jeden jest wyslizgany. Drugi tzn "matka" na nim zapala ale zacina sie przy gaszeniu:(

To może zrób tak, odkręć dolną osłonę kierownicy (dawno tego nie robiłem ale chyba są tam tylko 3 śrubki), do stacyjki z lewej strony u dołu wchodzi kostka z kablami (dwa plastikowe zaczepy), zdejmij ją, włóż kluczyk do stacyjki, pokręć nim i wtedy się okaże gdzie jest problem - w mechanizmie bębenka czy w tej zdjętej kostce.

Napisano

ja pamiętam u ojca w polonezie chciałem dobrze i wiozłem WD40 i w stacyj kie jak wcześniej pracowała tak po zabiegu stanęła i do wymiany mad.gif

Napisano

> ja pamiętam u ojca w polonezie chciałem dobrze i wiozłem WD40 i w stacyj kie jak wcześniej

> pracowała tak po zabiegu stanęła i do wymiany

Kilka postów wyżej jest napisane aby nie używać WD40. Może czyści i rozdziela zapieczone elementy ale nie jest to środek smarujący.

Napisano

oki ale ja tylko wspominam i też przestrzegam użycia WD40

• 2 tygodnie później...
Napisano

w takim razie, jakie smarowidła polecacie z własnego doświadczenia (proszę o konkrety, nazwa firmy itd.), bo też mi już się zaczyna zacinać, póki co tylko raz miałem problem z wyjęciem kluczyka, ale czuje, że jest coraz gorzej..

Napisano

> w takim razie, jakie smarowidła polecacie z własnego doświadczenia (proszę o konkrety, nazwa firmy

> itd.), bo też mi już się zaczyna zacinać, póki co tylko raz miałem problem z wyjęciem

> kluczyka, ale czuje, że jest coraz gorzej..

Proszszsz... Ja używałem WAZOL SPRAY firmy DRAGON.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.