Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(F) wymiana tulei wahacza przedniego

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam takie pytanie, chciałem wymienić posługując sie tym manualem klik tuleje wahacza i mam zagwostke. Chodzi o fotę 8 tego manuala i śruby zaznaczone w kółku jako 4. U mnie zamiast śrub są nity i tak się zastanawiam czy są jakieś techniczne przeciwwskazania aby zamiast je rozwiercać, odkręcić i wyjąć wachacz razem ze sworzniem zwrotnicy ? nie wiem czy dobrze to nazwałem wiec na wszelki wypadek wklejam fotę z elementem o który mi chodzi

283894233-18062010085.jpg

Pozdrawiam

post-79334-14352508607026_thumb.jpg

Napisano

U mnie zamiast śrub są nity i tak się zastanawiam czy są jakieś techniczne przeciwwskazania aby zamiast je rozwiercać, odkręcić i wyjąć wachacz razem ze sworzniem zwrotnicy ?

Jeżeli są nity znaczy się jest oryginalny ten sworzeń (kurcze też nie pamiętam dokładnie jak się to nazywa).

U mnie za pierwszym razem, właśnie wyjęli cały wahacz i normalnie przecieli szlifierką kątową, później przecinakiem odcięli i wybyli pozostałości po nitach.

Przeciw wskazań nie ma, jeżeli nie ruszysz końcówki kierowniczej to zbieżności nie będziesz musiał ustawiać.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Jeżeli są nity znaczy się jest oryginalny ten sworzeń (kurcze też nie pamiętam dokładnie jak się to

> nazywa).

> U mnie za pierwszym razem, właśnie wyjęli cały wahacz i normalnie przecieli szlifierką kątową,

> później przecinakiem odcięli i wybyli pozostałości po nitach.

> Przeciw wskazań nie ma, jeżeli nie ruszysz końcówki kierowniczej to zbieżności nie będziesz musiał

> ustawiać.

> PZDR VEN

No to jutro działam,dzieki za rade

Pozdrawiam

Napisano

Dysponujesz sciagaczem do sworzni?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Dysponujesz sciagaczem do sworzni?

> Pozdrawiam

dysponuje , zdaje sobie sprawe że ni podda sie bez postawienia znacznego oporu. Masz może jakiś sposób na niego ? żeby sie za długo nie męczyć .

Pozdrawiam

Napisano

Odkrecasz nakretke sworznia, zakladasz sciagacz, napinasz do wyczuwalnego oporu, nastepnie w dlon bierzesz pobijac i ciezki mlotek i uderzasz w zwrotnice w miejscu mocowania trzpienia sworznia (zaznaczone owalem, uderzasz z tej strony, lub po przeciwnej, silnym uderzeniem mlotka, naprawde niewiele tego typu polaczen stawialo opor...).

283894691-sworzen.jpg

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.