Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elementy zawieszenia z tyłu - tłucze się

Featured Replies

Napisano

Witam, coś się tłucze w tylnym zawieszeniu. Najbardziej na drobnych nierównościach. Myślałem, że to wina amortyzatorów. Oczywiście poszły do wymiany - nie pomogło. Mechanik zalecił wymianę tulei tylnej belki - groszowa sprawa ale też nie pomogło. Ktoś miał do czynienia z taką sprawą? Jakie elementy tylnego zawieszenia mogą się jeszcze kwalifikować do wymiany? Wyprzedze co poniektórych jako by się półka albo tylna kanapa telepała - sprawdzałem! To nie to smile.gif. Mówią żeby głośniej włączać radio ale jednak jestem takim typem człowieka, że muszę mieć wszystko w jak najlepszym stanie smile.gif. Stąd nadmierna dbałość o miśka wink.gif Dzięki z góry za sugestie!

Napisano

czy ten dźwiek to takie choćby skrzypienie z tyłu na nierównościach?

chyba mam to samo. niestety tez nie mam rozwiązanego probelmu. to skrzypienie jest denewujące. W poniedziałek chciałem jechac na sprawdzenie "tylnych łapek" ale moze sie wstrzymam. moze ktos pomoze.

Napisano
  • Autor

> czy ten dźwiek to takie choćby skrzypienie z tyłu na nierównościach?

> chyba mam to samo. niestety tez nie mam rozwiązanego probelmu. to skrzypienie jest denewujące. W

> poniedziałek chciałem jechac na sprawdzenie "tylnych łapek" ale moze sie wstrzymam. moze ktos

> pomoze.

To skrzypienie u Ciebie to prawdopodobnie tuleje tylnej belki 20 zł za sztuke. Miałem to samo, też skrzypiało. Po wymianie ustało.

Napisano

mocowania oparcia tylnej kanapy, do tego owiń np izolacją uszka od otwierania kanapy, oraz rygiel od klapy bagażnika

wyjmij zagłówki - może tulejki się tłuką

Napisano

> Witam, coś się tłucze w tylnym zawieszeniu. Najbardziej na drobnych nierównościach.

posprawdzaj dokladnie czy nie masz luznych elementow od wlewu paliwa i elementow oslaniajacych go - jest tam kilka dupereli mogacych dosyc dziwnie telepac sie i obijajacych sie o siebie wzajemnie i o bude

Napisano

> To skrzypienie u Ciebie to prawdopodobnie tuleje tylnej belki 20 zł za sztuke. Miałem to samo, też

> skrzypiało. Po wymianie ustało.

Dzięki:)

Napisano

> Witam, coś się tłucze w tylnym zawieszeniu. Najbardziej na drobnych nierównościach. Myślałem, że to

> wina amortyzatorów. Oczywiście poszły do wymiany - nie pomogło. Mechanik zalecił wymianę tulei

> tylnej belki - groszowa sprawa ale też nie pomogło. Ktoś miał do czynienia z taką sprawą?

> Jakie elementy tylnego zawieszenia mogą się jeszcze kwalifikować do wymiany? Wyprzedze co

> poniektórych jako by się półka albo tylna kanapa telepała - sprawdzałem! To nie to . Mówią

> żeby głośniej włączać radio ale jednak jestem takim typem człowieka, że muszę mieć wszystko w

> jak najlepszym stanie . Stąd nadmierna dbałość o miśka Dzięki z góry za sugestie!

Ja również się podłączam pod temat. Mi zazwyczaj stuka, może trochę zgrzyta coś z tyłu. Ktoś mi sugerował że mogą to być simmerbloki. Również nie rozwiązałem problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.