Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak sprawdzic czy termostat jest ok?

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Pytanie dokladnie jak w temacie.

Połóż łape na wężu od chłodnicy i czekaj kiedy wąż zacznie robić sie ciepły to jest moment kiedy otwiera sie termostat zobacz przy jakiej to było temperayurze i już będziesz wiedział

Napisano

> tu

Z ciekawości sprawdziłem i nic nie znalazłem 270751858-jezyk.gif

Napisano

czesc !! do chlodnicy dochodza dwa węże gory i dolny i one nie powinnny sie nagrzewac rownioczesnie jesli tak jest oznacza to ze termostat jest otwarty caly czas. Dolny waz powinien byc raczej chodny dpiero po uzyskaniu temperatury powiedzmy ok 80 st ( ale nie jestem pewien ) to powinien sie nagrzac bo wtedy termostat sie powinien otworzyc . A co pokazuje temperatua na liczniku w jakim jest [polozeniu wskazówka ??

Napisano
  • Autor

A co pokazuje temperatua na

> liczniku w jakim jest [polozeniu wskazówka ??

Witam

Wskazowka jest troche przed polowa wskaznika. Z tego co mi wiadomo to chyba powinna byc rowna na plowie. Dobrz mowie?? Jesli nie to mnie poprawcie.

Napisano

> A co pokazuje temperatua na

> Witam

> Wskazowka jest troche przed polowa wskaznika. Z tego co mi wiadomo to

> chyba powinna byc rowna na plowie. Dobrz mowie?? Jesli nie to

> mnie poprawcie.

no powinna byc na srodku ... ale sam własnie wymienilem termostat i ...... wskazówka jest niestetyprzed połowa nie dochodzi do srodkowego polożenia jak kiedys ... ale wymienilem licznik bo mialem bez obrotomierza i teraz zgłupialem i nie wiem czy kupulem nowy uszkodzony termostat czy licznik inaczej pokazuje

Napisano

Ja też wymieniłem termostat i u mnie jak się rozgrzewa to dochodzi do połowy potem spada do dwie kreski przed połowę i potem oscyluje pomiędzy dwie przed połową a jedną przed układ odpowietrzałem na postoju jak go gazuje to się załącza wentylator, czyli niby było by wszystko ok., ale ja tak do końca nie wiem mechanik też mówił, że teraz jest zimno i to jest ok

Napisano

dochodzi do

> połowy potem spada do dwie kreski przed połowę i potem oscyluje

> pomiędzy dwie przed połową a jedną przed

Zaobserwowałem że jak nagrzwnica jest wyłączona wskazówka stoi murem na połowie skali.

Gdy nagrzewnica jest włączona wskazówka sobie "chodzi" kreskę w dół a za moment wraca do połowy skali. i tak w kółko. Tempo tych ruchów uzależnione też jest od obrotów silnika.

Pozdr

Napisano

> Z ciekawości sprawdziłem i nic nie znalazłem

Bo szukac to trzeba umic wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> Bo szukac to trzeba umic

Więc podpowiedz gościowi jak szukac, w koncu to przeciez "kolega" smile.gif nas wszystkich

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.