Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek klinowy CC

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio zaczął mi piszczeć pasek klinowy. Znajomy powiedział, że pasek jest na wykończeniu. Dziwne, bo 2 miesiące temu był wymieniany. Jest możliwe, że istnieje jakaś inna przyczyna, która niszczy pasek? Może co inne trzeba wymienić? Pozdrawiam

Napisano

Po pierwsze to, po wymianie paska trzeba go ponownie naciągnąć, ale...

no właśnie. Ja miałem taką akcję, że w CC padał mi pasek klinowy raz na miesiąc. Okazało się, że koło pasowe w pompie wody jest lekko skrzywione i miało lekkie bicie. Ten brak osiowości powodował, że pasek się wycierał wycierał aż w końcu zaczynał piszczeć i po pewnym czasie strzelał całkiem ok.gif

Napisano
  • Autor

Rozumiem, a samo koło pasowe da się wymienić?

Napisano

> Rozumiem, a samo koło pasowe da się wymienić?

Podobno tak, ale ja miałem pod ręką całą pompę ok.gif Może jeszcze alternator mieć bicie. Albo wystarczy pasek tylko podciągnąć ok.gif

Napisano
  • Autor

powiedziano mi, że jest już koniec regulacji paska, a pasek jest na wykończeniu. Na razie wymienię pasek i zobaczę. Jeśli znowu będzie coś nie tak, to wtedy zdiagnozuje przyczynę. Dzięki

Napisano

> powiedziano mi, że jest już koniec regulacji paska, a pasek jest na wykończeniu. Na razie wymienię

> pasek i zobaczę. Jeśli znowu będzie coś nie tak, to wtedy zdiagnozuje przyczynę. Dzięki

moze sie tez lać olej na pasek np przez uszczelniacz wału (simmering czy jak to sie zwie - gumka ze sprzezynka w srodku) ale to bedziesz widzial ze olej sie rozchlapuje po komorze silnika.

Napisano
  • Autor

sprawdziłem, sucho jest, ale zaś mi auto nie zapala. Pokazuje się kontrolka wtrysku i normalnie gaśnie, a za pare sekund znowu świeci. Nie mam już sił do tego auta.

Napisano
  • Autor

Kupiłem 3 litry paliwa i odpalił w końcu. W przyszłym miesiącu bak do wymiany, dziurawy jest. A pasek na razie wymieniony, lecz szykuje się wymiana 2 kół: od pompy wody i pasowe. Dzięki za pomoc panowie 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.