Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odłączenie akumulatora

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj w ASO odłączano mi akumulator w celu przeprowadzenia pewnych prac. biglaugh.gif

Po ponownym podłaczeniu akumulatora i przekręceniu kluczyka - ASR failure & ESP failure, jeszcze bez uruchamianai silnika, po prostu po włączeniu zapłonu. Wyłączenie i ponowne włączenie zapłonu - to samo. Po uruchomieniu silnika dalej świeciły żółte kontrolki, ale wystarczyło przejechać jakieś 10-15 metrów, a wszystko wróciło do normy: ASR można było włączać i wyłączać przełącznikiem, po zgaszeniu silnika i ponownych startach nie było już żadnych komunkoatów o błędach.

Czy to jest standardowe zachowanie? hmm.gif

Napisano

zalezy co robili, wyraznie rozlaczyli jakis obwod - w celu przeprowadzenia "prac", u mnie po odlaczeniu (np. do ladowania akumulatora) nie ma takich komunikatow.

Napisano
  • Autor

> zalezy co robili,

Wyjęli poduszkę. biglaugh.gif Wszystko w mojej obecności, więc wiem na pewno ok.gif

> u mnie po odlaczeniu (np. do ladowania

> akumulatora) nie ma takich komunikatow.

hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A przy hamulcach coś ci robili ?

Absolutnie nic - odłączyli i potem ponownie przyłączyli akumulator. Standardowo zgubiły się ustawienia daty i czasu, radio "zapomniało" o niektórych parametrach, no i wywaliło błędy ASR/ESP.

Ciekawe że po przejechaniu kilkunastu metrów błędy "zniknęły" - jak miałem uszkodzony akumulator (taki zamontowała fabryka), to przed wymianą też wywalało mi błędy ASR/ESP z powodu spadku napięcia przy rozruchu, ale to było właśnie przy rozruchu silnika a nie przy włączeniu zapłonu, no i jeśli błędy się pojawiły, to nie znikały same z siebie...

Napisano

tak mi sie przypominalo ze tak komunikat ktory znikl po kilkuset metrach mialem po badaniu na hamowni, kola jednej osi staly ale to chyba nic zwiazanego z twoim "przypadkiem"

Napisano

te błedy powinny same znikac po przejechaniu kilku m jesli jest wszystko waytogo.gif (czujniki wysyłają prawidłowy sygnał )

i tak własnie miałeś waytogo.gif

dlaczego wystąpiły hmm.gifniewiem.gif

Napisano

Daj se spokoj, jak sie nie powtarza to nie ma co sobie glowy zawracac zlosnik.gif

Mi ostatnio wywalilo blad na dziurach (system musial zglupiec zlosnik.gifhehe.gif)

Napisano
  • Autor

> Daj se spokoj, jak sie nie powtarza to nie ma co sobie glowy

> zawracac

No właśnie jednorazowo hmm.gif - od południa w sobotę do dzisiejszego poranka samochód stał na dworze, a dziś żadnych dziwnych komunikatów nie było. ok.gif Prawe lusterko grzeje, poduszka nie stuka - wszystko jest OK rotfl.gif

Tak się zastanawiam, czy może kręcenie kierownicą przy odłączonym akumulatorze nie było przyczyną tych dziwnych komunikatów po starcie hmm.gif

Napisano

> No właśnie jednorazowo - od południa w sobotę do dzisiejszego poranka samochód stał na dworze, a dziś żadnych dziwnych komunikatów nie było. Prawe lusterko grzeje, poduszka nie stuka - wszystko jest OK

Miłe złego początki. zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

jeśli zmieniali ci poduszkę w kierownicy to mógł to być chwilowy błąd czujnika kąta-skrętu. Mieści się on gdzieś pod poduszką powietrzną w kierownicy. przy wyjmowaniu poduchy mogli niechcący poluzować jakiś styk i wywaliło taki komunikat. Czy po przejechaniu parunastu metrów komunikat samoistnie zniknął bez wyłączania silnika?

Napisano
  • Autor

> Czy po

> przejechaniu parunastu metrów komunikat samoistnie zniknął bez

> wyłączania silnika?

Dokładnie tak ok.gif - komunikat pojawiał się za każdym przekręceniem kluczyka tak długo, jak długo auto stało w miejscu. Jak w końcu uruchomiono silnik i auto przejechało parę metrów, zgasły kontrolki i zaczął działać wyłącznik ASR. hmm.gif

Napisano

> Czy to jest standardowe zachowanie?

nie, musieli cos jeszcze "poruszyc"

w razie pojawiania sie tych komunikatow z bledami mozna przeprowadzic kalibracje czujnika kata skretu

a jak sie nic nie dzieje, daj spokoj, system dokonal autoadaptacji i jest ok

sprobuj jednak sprowokowac dzialanie ASRu i ESP, miej pewnosc, ze dzialaja, a nie przeszly w tryb "serwisowy" tongue.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.