Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bicie w kole

Featured Replies

Napisano

witam,

Tak właśnie słychać "bicie w kole" przy jeździe na zakręcie nawet nieweilkim obojętnie w lewo czy prawo. to nie opony bo wymieniłem ale na pewno od części jezdnych bo częstotliwość "bicia "zależy od prędkości mniejsza im wolniej. Wiem, że "muzycy" nie powinni jeździć samochodami ale obawiam się żeby się coś nie rozpadło podczas jazdy. Generalnie słychać też trochę łożyska ( po 170 000 km to chyba możliwe)ale czy przy skręcie powinno być słyszalne "bicie" jeśli to łożyska?

Napisano

ja mam podobnie po prostej w miarę jest szum ale jak wchodzę w zakręt to aż tłucze za parę dni jadę wymienić łożyska

Napisano
  • Autor

za parę dni jadę wymienić łożyska

A ile to kosztuje???

Napisano

Łożyska chińskie pewnie ok 40-50 - wytrzymują kilka kkm wink.gif

Łożyska SKF albo jakieś inne porządne pewnie ok 80-100

Robota myślę ze 50-70 od szt

Napisano

a czy ktoś wymieniał łożyska sam czy to dużo pracy i problemów bo pomyślałem że sam bym wymienił

Napisano

> a czy ktoś wymieniał łożyska sam czy to dużo pracy i problemów bo pomyślałem że sam bym wymienił

Ja jakiś czas temu wymieniałem sam i nie ma tragedii ale troszkę pracy jest. najważniesze to przygotować sobie prace jakimś penetrantem do śrub bo niektóre mogą być troszkę zapieczone. Warto też zaopatrzyć się w nowe "spinki" do jarzma hamulców ( lubią pekać) No i dobrze by było jak byś miał jakiś warsztat z prasą w okolicy żeby podjechać z piastą do przeprasowania łożyska, koszt to do 20 zł a fachowa i szybka robota. Potem pozostaje wszytsko poskładać i podjechać do sklepu po bro smile.gif

Napisano

dzięki za poradę chyba w jakiś dzień się zbiorę i zmienię smile.gif

Napisano

> dzięki za poradę chyba w jakiś dzień się zbiorę i zmienię

Pogoda sprzyja cool.gif , nic tylko się brać za robotę. Daj znać jak Ci poszło. Powodzenia ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.