Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przycisk TRIP

Featured Replies

Napisano

Witam. Niedawno zakupiłem licznik w wersji Dynamic, a w miśku nie mam przycisku trip, wiem że można założyć samodzielnie ten przycisk, podłączając się pod biało niebieski kabel we wtyczce licznika. I tu rodzi się pytanie, jaki ma być ten przycisk? Zwierny czy rozwierny a może jeszcze inny. Proszę o pomoc.

Napisano

> Witam. Niedawno zakupiłem licznik w wersji Dynamic, a w miśku nie mam przycisku trip, wiem że można

> założyć samodzielnie ten przycisk, podłączając się pod biało niebieski kabel we wtyczce

> licznika. I tu rodzi się pytanie, jaki ma być ten przycisk? Zwierny czy rozwierny a może

> jeszcze inny. Proszę o pomoc.

Obrazowo pisząc to taki mikrostyk jak np w myszce komputerowej

Napisano

mikrostyk kupisz w sklepie elektronicznym ( kosz od ok 50 gr) ale podłącz nie do kostki licznika tylko możesz to zrobić do wtyczki przy przełączniku zespolonym- jest miejsce po lewej od tyłu przełącznika - jak zdejmiesz obudowę kolumny kierownicy to ja zobaczysz waytogo.gif

Napisano

> Witam. Niedawno zakupiłem licznik w wersji Dynamic, a w miśku nie mam przycisku trip, wiem że można

> założyć samodzielnie ten przycisk, podłączając się pod biało niebieski kabel we wtyczce

> licznika. I tu rodzi się pytanie, jaki ma być ten przycisk? Zwierny czy rozwierny a może

zwierny

Napisano

nie lep[iej kupić dzwignie i miec ori ??? hmm.gif

Napisano

> mikrostyk kupisz w sklepie elektronicznym ( kosz od ok 50 gr) ale podłącz nie do kostki licznika

> tylko możesz to zrobić do wtyczki przy przełączniku zespolonym- jest miejsce po lewej od tyłu

> przełącznika - jak zdejmiesz obudowę kolumny kierownicy to ja zobaczysz

kto powiedział ze kolega ma kabelek od zespolonego do licznika?

Napisano

> kto powiedział ze kolega ma kabelek od zespolonego do licznika?

a skąd wiesz czy go nie ma - znasz rocznik autka? grinser006.gif

Napisano

> a skąd wiesz czy go nie ma - znasz rocznik autka?

Ostatnio jakoś wszystko wiesz najlepiej angryfire.gif Przypuszczam ze nawet chwilkę sie nie zastanowisz zanim napiszesz angryfire.gif Darku daj troche na luz grinser006.gif

Nikt z nas nie wie jaki rocznik itd. choć z fiatem nigdy nie wiadomo i nawet roczniki 2004 nie miały kabelka o nowych nie wspomnę.

Napisano

> Ostatnio jakoś wszystko wiesz najlepiej

aha - to rozumiem, iż na wiedzę wszelaką masz akurat Ty monopol? smirk.gif

Przypuszczam ze nawet chwilkę sie nie zastanowisz zanim

> napiszesz Darku daj troche na luz

Zastanów sie Ty Witku nim napiszesz -pomyśl czy nie lepiej sprawdzić czy jest zasilanie w tej wtyczce, niż rozbebeszać kostkę- a co się stanie jak kolega coś uszkodzi przy okazji? Akurat montowałem w paru pandach jak i u siebie i jak sam wiesz te przewody są bardzo delikatnie ( czyt cienkie - wiadomo oszczędności) i trzeba uważać- a celu trzeba dążyć najprostszymi metodami- uważam iż lepiej sprawdzić zasilanie na przełączniku zespolonym- łatwiej i przede wszystkim bezpieczniej

Napisano

> aha - to rozumiem, iż na wiedzę wszelaką masz akurat Ty monopol?

> Przypuszczam ze nawet chwilkę sie nie zastanowisz zanim

> Zastanów sie Ty Witku nim napiszesz -pomyśl czy nie lepiej sprawdzić czy jest zasilanie w tej

> wtyczce, niż rozbebeszać kostkę- a co się stanie jak kolega coś uszkodzi przy okazji? Akurat

> montowałem w paru pandach jak i u siebie i jak sam wiesz te przewody są bardzo delikatnie (

> czyt cienkie - wiadomo oszczędności) i trzeba uważać- a celu trzeba dążyć najprostszymi

> metodami- uważam iż lepiej sprawdzić zasilanie na przełączniku zespolonym- łatwiej i przede

> wszystkim bezpieczniej

kolega pisał o guziku alternatywnym a wiec wychodzi ze nie myśli o zakładaniu wajchy która jest praktycznie niezdobywalna frown.gif jako samodzielny element grinser006.gif Pozostaje wiec tylko opcja podpięcia guzika pod licznik. Po co sie bawic w zdobywanie kostki i bawienie sie, a nie wiadomo czy to zabangla. Jeszcze jedno w wtyczce w zespolonym niema zasilania bo TRIP jest sterowany masa grinser006.gif

Napisano

> kolega pisał o guziku alternatywnym a wiec wychodzi ze nie myśli o zakładaniu wajchy która jest

> praktycznie niezdobywalna jako samodzielny element Pozostaje wiec tylko opcja podpięcia

> guzika pod licznik.

Po co sie bawic w zdobywanie kostki i bawienie sie, a nie wiadomo czy to

> zabangla.

to tym bardziej próbowałbym zamontować w zespolonym- kostki nie trzeba wystarczą 2 zaizolowane konektorki i po kłopocie waytogo.gif

na początku jak znajomym montowałem to także do kostki lecz później za każdym razem do tej wtyczki wpinałem i nie zdarzyło mi się by zasilania w niej nie było a jest o wiele łątwiej - oczywiście moim zdaniem waytogo.gif

kolega zrobi jak uważa wolny kraj waytogo.gif

Jeszcze jedno w wtyczce w zespolonym niema zasilania bo TRIP jest sterowany masa

wiesz doskonale że to "skrót myślowy" wink.gif

Napisano

> kolega pisał o guziku alternatywnym a wiec wychodzi ze nie myśli o zakładaniu wajchy która jest

> praktycznie niezdobywalna jako samodzielny element Pozostaje wiec tylko opcja podpięcia

> guzika pod licznik. Po co sie bawic w zdobywanie kostki i bawienie sie, a nie wiadomo czy to

> zabangla. Jeszcze jedno w wtyczce w zespolonym niema zasilania bo TRIP jest sterowany masa

Hmmm hmm.gifhmm.gifhmm.gif

nie wajha ale moim zdaniem warto...

Napisano

> Hmmm

> nie wajha ale moim zdaniem warto...

Darek pisze o samej wajsze a nie o całym zespolonym. Kabelek + guzik koszt 3-5zł, trip czyli jak w linku koszt całego zespolonego minimum 20x więcej

Napisano

> Darek pisze o samej wajsze a nie o całym zespolonym. Kabelek + guzik koszt 3-5zł, trip czyli jak w

> linku koszt całego zespolonego minimum 20x więcej

No ok, jak kto chce ok.gif

Napisano

> No ok, jak kto chce

"Nie jestem do nikogo uprzedzony- ale od spamowania jest inny kącik nie ten- niech kolega poda przyczynę usterki i metodę jej rozwiązania - chyba o to chodzi?"

uważaj bo będziesz naznaczony rotfl.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Po zakupie wajchy trip od kolegi adamowy, nadszedł czas na montaż smile.gif.

Wszystko pięknie do momentu zdejmowania kierownicy. Jest tam śrubka z takim metalowym kołnierzem, jak się do tego zabrać. Rozgiąć go czy jak confused.gif

Napisano

> Po zakupie wajchy trip od kolegi adamowy, nadszedł czas na montaż .

> Wszystko pięknie do momentu zdejmowania kierownicy. Jest tam śrubka z takim metalowym kołnierzem,

> jak się do tego zabrać. Rozgiąć go czy jak

zakładasz klucz i odkręcasz- nic nie rozginasz!!! nono.gif

Napisano

Witam

Chcę się zapytać czy ta wersja licznika też potrzebuje przycisku trip? Nie mogę przejść na przebieg chwilowy bo tam teraz jest cofanie zegara.

283963720-DSC00120.JPG

post-129473-14352508896831_thumb.jpg

Napisano

> Witam

> Chcę się zapytać czy ta wersja licznika też potrzebuje przycisku trip? Nie mogę przejść na przebieg

> chwilowy bo tam teraz jest cofanie zegara.

z dynamica licnzik, taki jak ja mam i tez trip przełącza funkcje:

-przebieg

-brzebieg czasowy

-zasięg

-czas użytkowania auta

-średnia prędkość

-spalanie

-spalanie chwilowe

chyba o niczym nie zapomnialem hmm.gif

Napisano

> każdy licznik z obrotomierzem potrzebuje Trip-a

To chcę wykorzystać ten środkowy przycisk co jest nieużywany. Potrzebuje dokładne dane do jakich pinów mam podpiąć przełącznik we wtyczce. I jaki przycisk proponujecie?

Napisano

bistabilny mikrostyk za ok 50 gr waytogo.gif podpinasz pod kostkę - opis na stronie www lub pod wtyk w liczniku (o ile jest kabelek podciągnięty do przełącznika) waytogo.gif

jest to sterowanie masą - drugi kabelek od mikrostyka np do ramy pod deską - wyjmiesz licznik to zobaczysz waytogo.gif

a gdzie wtyczka na przełączniku zespolonym? jak zdejmiesz obudowę przełącznika od tyłu - miedzy kierownicą a zegarami od prawej strony- 2-pinowe gniazdo dodatkowe w obudowie przełącznika zespolonego waytogo.gif

Napisano

NIe znalazłem które to piny we wtyczce. Ma ktoś może schemat tego alternatywnego podłączenia? Bardzo by się przydał.

Napisano

> NIe znalazłem które to piny we wtyczce. Ma ktoś może schemat tego alternatywnego podłączenia?

> Bardzo by się przydał.

proszę

283963809-trip.jpgwaytogo.gif

de facto są 2 gniazda- na drugim widać podpiętą kostkę

283963809-trip1.jpg

post-33228-14352508897349_thumb.jpg

Napisano

A czemu?

Pokazana jest wtyczka i pin do którego trzeba podpiąć przełącznik. To może podaj właściwy. Ja na przełączniku zespolonym nie mam przycisku trip. JAk masz materiały wyślij na priv.

Napisano

> A czemu?

> Pokazana jest wtyczka i pin do którego trzeba podpiąć przełącznik. To może podaj właściwy. Ja na

> przełączniku zespolonym nie mam przycisku trip. JAk masz materiały wyślij na priv.

chyba się nie rozumiemy- chcesz podpinać jak na fotografiach przykładowych przeze mnie czy do kostki z tyłu licznika?

Napisano

> chyba się nie rozumiemy- chcesz podpinać jak na fotografiach przykładowych przeze mnie czy do

> kostki z tyłu licznika?

do kostki. tak jest chyba łatwiej? I chce wykorzystać ten wolny przycisk

post-129473-14352508932433_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Temat ze swojej strony uważam za zamknięty. Wajcha z tripem siedzi już w przełączniku i działa bez problemu brawo.gif. I potwierdzam, pod żadnym pozorem nie rozginać tego kołnierza pod śrubą co trzyma kierownicę chaja.gif.

• 1 rok później...
Napisano

> Pilnie poszukuję wajchy z tripem,proszę o pomoc

jak nie znajdziesz to nie panikuj

zrob na oddzielnym przycisku

musisz tylko podac mase na odpowiedni pin i to zmienia wyswietlania na wskaznikach

Napisano

wątek giełdowy jest powyżej - nie spamuj we wszystkich

Napisano

nono.gifnono.gifnono.gif

Jak już napisali koledzy , giełda jest od takich rzeczy -> kliku, kliku .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.