Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko o świece żarowe

Featured Replies

Napisano

Witam od niedawna posiadam w domu Toledo 1.9 TDi 110KM 2000r.

Mam pytanie czy jest jakiś czujnik temperaturowy który reguluje czas grzania świec.

Problem jest taki że kontrolka od świec gaśnie po ok 5 sek. i nie chce zapalić. jeżeli sie cofnie kluczyk ze 3 razy to wtedy zapali normalnie.

czy moż to być wina świec ( może są do wymiany)

Pozdrawiam

Napisano

> Witam od niedawna posiadam w domu Toledo 1.9 TDi 110KM 2000r.

> Mam pytanie czy jest jakiś czujnik temperaturowy który reguluje czas

> grzania świec.

> Problem jest taki że kontrolka od świec gaśnie po ok 5 sek. i nie

> chce zapalić. jeżeli sie cofnie kluczyk ze 3 razy to wtedy

> zapali normalnie.

> czy moż to być wina świec ( może są do wymiany)

> Pozdrawiam

Czasem pracy świec żarowych steruje komputer.

Napisano
  • Autor

Nikt nie ma takiego problemu to trzeba by podjechać sprawdzić na kompie czy odrazu wymienić świece???

Pozdrowionka

Napisano

> Nikt nie ma takiego problemu to trzeba by podjechać sprawdzić na

> kompie czy odrazu wymienić świece???

podepne sie i ja....

No kurdele u mnie jak postoi dobre to przy odpaleniu tez ciezkawo mu to idzie - ale odpala....

Pytanie jakie świece żarowe polecacie????

Jaki to jest koszt ? (nie mialem jeszcze okazji wymieniac)

Pozdrawiam

Napisano

Świeczki chyba kole 80 zeta za sztukę,u siebie nie wymieniałem,ale przy mnie gostek do Mnietka 200 D kupował. blush.gif

U mnie świece żarowe grzeją gdzieś poniżej +3 stopni na zewnątrz - tzn. kontrolka świeci się jakieś 5 sekund i słychać trzask przekaźnika. Przy wyższych temperaturach otoczenia kontrolka zapala się i gaśnie od razu. Autko zawsze pali "od pierwszego kopa".

Świece padają zazwyczaj pojedynczo - objawia się to nierówną pracą silnika po odpaleniu,a jeśli padnie więcej niż jedna,to nie ma problemu - w ogóle raczej nie zapali na mrozie.

Jak u ciebie świeci się kontrolka grzania, a odpala po jakimś fiku - miku z kluczykiem, to raczej chyba nie w świeczkach problem. Przy tych temperaturach,jakie mamy teraz,to nawet bez grzania świec powinien odpalić.

Przy okazji, moje autko grzeje świeczki tylko z rana - postoje trwające krócej niż 5 - 6 godzin raczej nie powodują ponownego grzania świec przy odpalaniu - no chyba że jest z - 15 na zewnątrz.

Napisano

> Przy okazji, moje autko grzeje świeczki tylko z rana - postoje

> trwające krócej niż 5 - 6 godzin raczej nie powodują ponownego

> grzania świec przy odpalaniu - no chyba że jest z - 15 na

> zewnątrz.

Cięższe zapalanie jest u mnie wtedy gdy samochod postoi wiecej niz 12 godzin, po kilku pali od dotkniecia.

Kontrolka swiec pali sie nieco dłuzej po taki postoju.

Jesli by to miely nie byc swiece to co??? Niedawno podpinałem sie do VAG i pompa byla ok, wtryski mam funkiel nówki a paliwo zalane na sprawdzonej stacji + dodatek uszlachetniajacy Castrola - wiec to chyba tez nie to....

Pozdrawiam

Napisano

W mojej opinii coś z elektryką - cofanie kluczyka odłącza dopływ prądu i załącza ponownie. Objaw taki, jakby nie zawsze dostawał I dawkę paliwa na odpalenie - ale tak na odległość ciężko powiedzieć.

Np w poprzedniej benzynie tez musiałem dwa-trzy razy załączać zapłon i kręcić rozrusznikiem,żeby odpalił. Jak padło niemal całkiem,to się okazało,że komputer nie dawał sygnału wtryskiwaczowi i silnik kręcił, ale nie było dopływu paliwa. Ale to była zupełnie inna technologia hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.