Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno auta polisingowego formalności, pomoc...

Featured Replies

Napisano

Witam,

Sprzedwacą jest komis, auto ma miekki dowód rejestracyjny na Bank, sprzedawca ma papiery spłacenia w banku leasingu na właściciela + umowę sprzedaży do komisu. Czy mogę to auto kupić normlanie? Czyli na podstawie wszytskich tych papierów mogę ubezpieczyć AC, i później zmienić numer rejestracyjny na polisie AC. Proszę o pomoc twardy dowód będzie za 10 dni , na to auto na nazwisko właściela który miał leasing. bardzo dziękuję za pomoc.

Napisano

> Witam,

> Sprzedwacą jest komis, auto ma miekki dowód rejestracyjny na Bank, sprzedawca ma papiery spłacenia

> w banku leasingu na właściciela + umowę sprzedaży do komisu. Czy mogę to auto kupić normlanie?

> Czyli na podstawie wszytskich tych papierów mogę ubezpieczyć AC, i później zmienić numer

> rejestracyjny na polisie AC. Proszę o pomoc twardy dowód będzie za 10 dni , na to auto na

> nazwisko właściela który miał leasing. bardzo dziękuję za pomoc.

tylko ze w lasingu auta mają jakiś % wykupu od firmy lisingowej chyba ze nie był to lising a kredyt samochodowy w tedy to kwit spłacenia najlepiej potwierdzenie z baknu odnosnie splaty, i wiem ze jest cos w rodzaju zdjecia zastawu bankowego z auta... to w banku wszystko zalawtisz

OC AC weź na nr VIN a nie na tablice i juz...

Napisano

U mnie było tak, a w zasadzie nadal się ciągnie sick.gif:

Wykupiłem służbowy samochód z firmy gdzie pracuje, w dowodzie właścicielem auta była Toyota Leasing Pl. a fakturę miałem wystawioną przez firmę gdzie pracuje.

żeby zarejestrować auto musiałem mieć jeszcze potwierdzenie że mój pracodawca wykupił auto z leasingu, więc udałem się z prośbą do dziewczyn z ksiągowości o fakturę zakupową na "moją" toyotę. dostałem bez problemu. Ale, leasing w międzyczasie zmienił adres, i potrzebowałem przedstawić u UK dokumenty potwierdzające, że leasing który wystawił fakturę jest papierkowym właścicielem auta. Toyota leasing polska była przygotowana na coś takiego i po jednym telefonie dostałem w 5 minut na @ nowy KRS i wyrok sądu mówiący o zmianie adresu (naprawdę wszystko bez problemów). auto zarejestrowałem w jeden poranek. W sumie długo nie trwało załatwianie tych wszystkich dokumentów bo w dwa dni miałem komplet.

schody zaczynają się z ubezpieczycielem. Od marca męczę się z Hestią (dziadami niemożłiwymi) bo nadal nie mam aneksu do umowy, najpierw nie mieli kopi faktury leasingu, a potem jeszcze jakiegoś oświadczenia i tak to załatwiają już 4 miesiąc ręce odpadają, ciągle dzwonie i nic sprawa jak stała tak stoi nic się nie rusza do przodu. Hestia się tłumaczy że to nie ich wina tylko leasing daje dupy leasing twierdzi ze nie. normalnie ręce odpadają.

Teraz żałuje ze nie wypowiedziałem tego ubezpieczenia po zakupie no cóż człowiek uczy się na własnych błędach.

co do AC to zapomnij ze ci przejdzie z leasingu na ciebie. przynajmniej tak jest w hesti.

Auta poleasingowe to łakomy kąsek i nie żałuje, że kupiłem corolkę. fajne auto z prawdziwym (choć niby dużym) przebiegiem.

jak by co to jeszcze służę pomocą wink.gif

Napisano

żadne AC nie przechodzi ...

nie jestem pewny czy zawsze ale w napewno w PZU jest ważne 3 dni od daty zakupu auta skromny.gif

Napisano

nie przerejestrowanego auta nie ubezpieczysz AC ... przynajmniej ostatnio tak usłyszałem od agenta

twardy dowód musi odebrać właściciel Tobie go nie wyda nikt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.