Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie poduszek silnika dziwne stukanie

Featured Replies

Napisano

Nadal walczę ze skutkami wymiany poduszek silnika, które opisałem w tym >>wątku<<.

Kiedy okazało się, że mechanicy wymienili mi jedną poduchę innej firmy niż pozostałe, postanowili to naprawić. I rzeczywiście ta operacja przyniosła efekt. Ale... po wymianie tej środkowej poduchy "pogubiły się biegi", wstecznego nie dało się wybrać, inne wbijały się z oporem. Podejrzewam, że lekko przesunęła się skrzynia. Chłopaki coś tam ponaciągali i biegi zaczęły wchodzić normalnie. I już byłem prawie szczęśliwy, ale pojawiło się kolejne "ale". Od tego czasu słychać wyraźne stuknięcia - zazwyczaj podczas wduszania sprzęgła lub odejmowania gazu, zdarzają się również podczas najechania na jakąś nierówność czy manewrowania przy niedużej prędkości. Mechanicy wskazują mechanizm różnicowy skrzyni biegów, mogą mieć racje?

Napisano

Najpierw niech mechanicy sprawdza, czy wszystko podokrecali...niestety sie to zdarza, nawet mnie...

Co do wrzucania biegow, mechanizm sie reguluje, a nie naciaga calym zespolem napedowym...Podejrzewam, ze gdyby w tym momencie wyregulowali polozenie drazka dzwigni zmiany biegow (a nie, jak napisales, naciagali caly zespol napedowy), byloby idealnie. Warto sprobowac jeszcze raz.

Te skrzynie padaja rzadko, wiec zakladam, ze mechanizm jest w porzadku...dla spokoju ducha mozna zawsze odkrecic pokrywe mechanizmu roznicowego (przy okazji wymienic olej w skrzyni biegow) i obejrzec zeby poszczegolnych elementow.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Najpierw niech mechanicy sprawdza, czy wszystko podokrecali...niestety sie to zdarza, nawet mnie...

Upierają się, że wszystko na pewno podokręcali i spędzili pół dnia na szukaniu przyczyn wspomnianego stukania. Ich podejrzenia padły na ten mechanizm różnicowy.

> Co do wrzucania biegow, mechanizm sie reguluje, a nie naciaga calym zespolem

> napedowym...Podejrzewam, ze gdyby w tym momencie wyregulowali polozenie drazka dzwigni zmiany

> biegow (a nie, jak napisales, naciagali caly zespol napedowy), byloby idealnie.

Może źle się wyraziłem. Oni nie naciągali, tylko wyregulowali mechanizm zmiany biegów i teraz biegi wchodzą dobrze.

Napisano

Najpierw niech sprawdza przeguby wewnetrzne obu polosi napedowych, jesli beda sprawne, warto, jak wyzej napisalem, zdjac pokrywe mechanizmu roznicowego.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.