Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie ma pradu...

Featured Replies

Napisano

Mam kolejny problem z sejem.. Jakis rok temu wymienialem alternator.. Powod - slabe ladowanie.

Dzis jechalem trasa i zaczela sie lekko żażyć kontrolka akumulatora.. Mysle sobie zonk.. Ale jade dalej.. Za chwile przestala swiecic.. Przejechalem tak ok 50 km.. Czasem sie zapalila czasem nie. Zatrzymalem sie pod sklepem blisko juz domu.. po powrocie do auta ciezko zapalil.. Pod domem juz nie. Akumulator calkowicie rozladowany. Nie kreci rozrusznikiem. Ewidentnie brak pradu.

Co moze byc powodem?? Znowu alternator padl?? Po roku?

Auto jest dosc mocno eksploatowane.. Krotkie i szybkie odcinki. Co chwile gaszone i odpalane. Moglo to miec wplyw na tak szybkie zuzycie alternatora?? Moze jakis kabelek sie przepalil?? Nie mam pojecia czego szukac frown.gif((

Napisano

> Mam kolejny problem z sejem.. Jakis rok temu wymienialem alternator.. Powod - slabe ladowanie.

> Dzis jechalem trasa i zaczela sie lekko żażyć kontrolka akumulatora.. Mysle sobie zonk.. Ale jade

> dalej.. Za chwile przestala swiecic.. Przejechalem tak ok 50 km.. Czasem sie zapalila czasem

> nie. Zatrzymalem sie pod sklepem blisko juz domu.. po powrocie do auta ciezko zapalil.. Pod

> domem juz nie. Akumulator calkowicie rozladowany. Nie kreci rozrusznikiem. Ewidentnie brak

> pradu.

> Co moze byc powodem?? Znowu alternator padl?? Po roku?

> Auto jest dosc mocno eksploatowane.. Krotkie i szybkie odcinki. Co chwile gaszone i odpalane. Moglo

> to miec wplyw na tak szybkie zuzycie alternatora?? Moze jakis kabelek sie przepalil?? Nie mam

> pojecia czego szukac ((

Miałem dziś to samo - przegoniłem jednego kolesia w mondeo, ale przypłaciłem to utratą prądu.

Jutro będę wiedział, co jest, podejrzewam, że coś z altkiem, chociaż jak miałem tę sytuację jakiś czas temu, to była jakaś bzdura wink.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem dziś to samo - przegoniłem jednego kolesia w mondeo, ale przypłaciłem to utratą prądu.

> Jutro będę wiedział, co jest, podejrzewam, że coś z altkiem, chociaż jak miałem tę sytuację jakiś

> czas temu, to była jakaś bzdura

No wlasnie u mnie stalo sie to po pogonieniu troche seja.. Mialem sznur tirow i jedno miejsce do ich wyprzedzenia.. 3 kilometrowy odcinek dwupasmowki a dalej zwykla droga i ciezko byloby ich wyprzedzic... Daj znac jak bedziesz wiedzial co padlo:)

Napisano

obstawiam, że jak w jednym tak i drugim przypadku poszedł regulator napięcia

Napisano
  • Autor

Bylem na dole sprawdzic ladowanie.. 10.8-10.9. Dziwne bo aku jest calkowicie rozladowany a odpalil od strzala. Za drugim razem juz sie to nie udalo:(

Napisano

no to odpowiedź już znasz. Zobacz w jakim stanie jest regulator, a dokładnie szczęki.

Napisano

> No wlasnie u mnie stalo sie to po pogonieniu troche seja.. Mialem sznur tirow i jedno miejsce do

> ich wyprzedzenia.. 3 kilometrowy odcinek dwupasmowki a dalej zwykla droga i ciezko byloby ich

> wyprzedzic... Daj znac jak bedziesz wiedzial co padlo:)

Wiesz co się zejsrało?

Jakiś przewodzik przy altku się odlutował i przez to była lipa z prądem, po przylutowaniu jest gitarka

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz co się zejsrało?

> Jakiś przewodzik przy altku się odlutował i przez to była lipa z prądem, po przylutowaniu jest

> gitarka

Napisz jeszcze gdzie go szukac dokladnie to tez zerkne smile.gif

Napisano
  • Autor

Mam pytanko. Jakie powinno byc ladowanie na biegu jalowym?? Zmienilem regulator napiecia, dalej bylo to samo, pojechalem po nowy alternator, ale cos mi sie wydaje ze jest nadal za male bo jest 13.7 po dodaniu gazu 13.9. Przy wlaczonych swiatlach podobnie...

Napisano

> Mam pytanko. Jakie powinno byc ladowanie na biegu jalowym?? Zmienilem regulator napiecia, dalej

> bylo to samo, pojechalem po nowy alternator, ale cos mi sie wydaje ze jest nadal za male bo

> jest 13.7 po dodaniu gazu 13.9. Przy wlaczonych swiatlach podobnie...

jest ok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.