Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z kontrolka wtrysku i obrotomierzem

Featured Replies

Napisano

Czolem,

Mam dosc dziwny problem z moja, wysluzona juz Sienka. Otoz od okolo 2 miesiecy prawie ciagle pali mi sie kontrolka wtrysku gdy jade na benzynie. Gdy sie przelacze na gaz - kontrolka gasnie. Dodatkowo samochod gdy jest zimny nie chce zapalic (musze dwa razy startowac go rozrusznikiem) a na luzie gasnie. Gdy juz sie rozgrzeje, jedzie ok. Acha, co ciekawe, obrotomierz faluje, chociaz obroty silnika sa stale.

Odwiedzilem kilku mechanikow w Krakowie, ale zaden nie jest w stanie wyczaic o co chodzi. Poczatkowo myslalem, ze to byc moze zapieczony ktorys z wtryskow, wiec wlalem do benzyny plyn do czysczenia. Niestety, nic to nie poprawilo.

Macie jakies pomysly co to moze byc? Byc moze instalacja elektryczna gdzies jest uszkodzona (to powiazanie z obrotomierzem daje mi do myslenia).

Z gory dzieki za wszelka pomoc!

mh

Napisano

powinieneś podjechać do ASO lub gdzie mają kompa i podłączyć , ja miałem coś takiego lampka od wtrysku paliła się cały czas na paliwie i na gazie okazało się że wysunęła się wtyczka od potencjo metra położenia przepustnicy (obroty też mi falowały ale ja widziałem na obrotomierzu i silnik też falował ) ale u ciebie morze być ciś innego morze spróbuj reset kompa na początek

Napisano

nie napisales jaki silnik, wiec strzelam:

tutaj [LiNK] kolega opisywal podobny problem.

winna byla slaba masa przykrecana do obudowy cewek. ok.gif

Napisano

podepnę się pod wątek i zapytam wink.gif

czy zegary w Palio / Siena podświetlają się cały czas po włączeniu zapłonu ? czy mam szukać podłączonego na stałe +12V ?

Napisano

> podepnę się pod wątek i zapytam

> czy zegary w Palio / Siena podświetlają się cały czas po włączeniu zapłonu ? czy mam szukać

> podłączonego na stałe +12V ?

Musisz włączyć pozycyjne lub mijania. Inaczej podświetlenie deski nie działa.

Napisano

> Musisz włączyć pozycyjne lub mijania. Inaczej podświetlenie deski nie działa.

albo masz ez gdzies po lewej stronie obok regulacji swiatel potencjometr do sciemniania podswietlania zegaroów i masz przyciemnione ze zgasły.

Napisano

> Musisz włączyć pozycyjne lub mijania. Inaczej podświetlenie deski nie działa.

czyli muszę poszukać przyczyny wink.gif potencjometru nie mam, aha no i deska założona jest w Uno wink.gif

czy taka biała puszka przykręcona do zegarów od wewnątrz to jest moduł ściemniacza ?

powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z obrotkiem, tzn. sygnał jest wzięty z kompa czy bezpośrednio z cewki ? mowa oczywiście o silniku 1.6 16V wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.