Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clio, Thalia - ciężko wchodzą biegi.

Featured Replies

Napisano

Nawet bardzo ciężko. Dźwignia pracuje jak w gęstym smarze. Przypuszczam, że jest to częste zjawisko w tych samochodach i ktoś podpowie jak temu zaradzić, gdzie szukać przyczyny?

Napisano

> Nawet bardzo ciężko.

Który roczek tego autka ??? Może przydało by sie pomyśleć o wymianie oleju w skrzyni ??? może nie ma już odpowiedniego smarowania.

Napisano
  • Autor

> Który roczek tego autka ??? Może przydało by sie pomyśleć o wymianie oleju w skrzyni ??? może nie

> ma już odpowiedniego smarowania.

Auto jest 2002 albo 3, właściciel mówi że wymienił jakąś podstawę lewarka czy coś co jest pod nim i go łożyskuje (też na używkę, ele dobrą). Jak się rusza lewarkiem to wydaje sie jak by on sam albo gdzieś n aprzejściu do komory silnika było zatarte prowadzenie. Na samą skrzynię mi to nie wygląda, tym bardziej na gęsty olej, zwłaszcza dzisiaj grinser006.gif

Napisano

No dzisiaj przy takiej temp to olej raczej wodnity smile.gifcool.gif cieszko stwierdzić co tam siedzi nie rozbierałem jeszcze skrzyni w clio:) Moze znajdzie sie w śród nas jakiś znawca

Napisano

> Auto jest 2002 albo 3, właściciel mówi że wymienił jakąś podstawę lewarka czy coś co jest pod nim i

> go łożyskuje (też na używkę, ele dobrą). Jak się rusza lewarkiem to wydaje sie jak by on sam

> albo gdzieś n aprzejściu do komory silnika było zatarte prowadzenie.

Nie znam dokładnie mechanizmu lewarka w Clio,Thalia(sztywny?),ale może jak wymieniał tę podstawę lewarka to jakąś tuleję czy cuś pod spodem za mocno skręcił przez co mechanizm ciężko chodzi. grinser006.gif

Napisano

> No dzisiaj przy takiej temp to olej raczej wodnity cieszko stwierdzić co tam siedzi nie

> rozbierałem jeszcze skrzyni w clio:) Moze znajdzie sie w śród nas jakiś znawca

Ja bym raczej nie kombinował i podjechał do serwisu.

Thalia to niby nie sputnik, ale jednak ciut więcej niż maluch.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.