Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem :( - gaz się zawiesza

Featured Replies

Napisano

Mam problem: Podczas jazdy moim unokiem 1.0 Fire 99' bardzo czesto zawiesza mi się gaz. Oznacza to, że jadę sobie, a tu nagle pełny gaz się włącza, bez dotykania pedału gazu. Czy ktoś miał podobny problem? Z góry dziękuję za radę. frown.gif

Napisano
  • Autor

Nikt mi nie pomoże frown.gif

Napisano

bo jezeli opada albozostaje w pozycji zacietej to spr linke gazu czy sie nei zacina w peszlu, po 2 drzwigienki przy gazniku czy tam monowtrysku. tam gdzie podczepiana jest linka od gazu czy nie chodza za luzno albo czy nie brakuje sprezynki jakiejs. ostatnim etapem bedzie spr calego mocowania pedalu przy podlodze wsrd kabiny. bo jezeli to nei jest nic z linka to moze byc lewe powietrze dostajace sie do mieszanki, ale obstawiam wade techniczna zwiazana z linka i jej mocowaniem przy kolektorze ssacym!!! Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za radę, ale linka jest w porządku frown.gif, czyli bedzie to lewe powietrze ?? Pozdrawiam

Napisano

lewe powietrze jest jedna z mozliwosci!!! ale nie musi. moze byc jeszcze duzo innych . Jak lewe to by wolniej z obrotow zchodzil. po przegazowaniu.

Napisano

> Mam problem: Podczas jazdy moim unokiem 1.0 Fire 99' bardzo czesto

> zawiesza mi się gaz. Oznacza to, że jadę sobie, a tu nagle pełny

> gaz się włącza, bez dotykania pedału gazu. Czy ktoś miał podobny

> problem? Z góry dziękuję za radę.

O tym biglaugh.gif nawet nie wspominam biglaugh.gif

A tak na poważnie masz założony LPG?

Ewentualnie coś majstrował(aś)eś biglaugh.gif ostatnio przy aku?

Napisano
  • Autor

Tak, mam założone LPG. Właściwie to podczas jazdy na LPG mi sie to dzieje. Ma ktoś może pomysł jak to usunąć. Dziwne jest to ze ta usterka nie wystepuje codziennie. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

P.s. Dodatkowo mi dużo pali frown.gif, tzn. 10l/100km.

Napisano

> O tym nawet nie wspominam

> A tak na poważnie masz założony LPG?

> Ewentualnie coś majstrował(aś)eś ostatnio przy aku?

no doradz koledze:):)

Napisano
  • Autor

Czy ktoś ma może jakąs nową radę, bo jak do tej pory nic nie pomogło:( Stoję sobie na światłach a mój unoczek gazuje bez dotykania pedału gazu frown.gif Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Byłem dzisiaj u gazowników frown.gif i jest jeszcze gorzej, bo do tej pory moj unoczek zapalał, a teraz to juz nawet nie zapala. Pytajac sie gazownika o silniczek krokowy ten mi powiedzial ze moj unok tego nie ma:( Odkręcił tylko obudowe filtra powierrza i cos tam powyginal, aby ja obnizyc, bo niby przez to dochodzilo falszywe powietrze i to niby mialo pomoc. Jednak po wyjeździe od niego samochod dalej sam sobie gazowal i dodatkowo po zatrzymaniu sie juz nie zapalial (długo kręcąc) Do garażu na popych go wpychałem. POMOCY passed_out.gif

Napisano

> Byłem dzisiaj u gazowników i jest jeszcze gorzej, bo do tej pory moj

> unoczek zapalał, a teraz to juz nawet nie zapala. Pytajac sie

> gazownika o silniczek krokowy ten mi powiedzial ze moj unok tego

> nie ma:( Odkręcił tylko obudowe filtra powierrza i cos tam

> powyginal, aby ja obnizyc, bo niby przez to dochodzilo falszywe

> powietrze i to niby mialo pomoc. Jednak po wyjeździe od niego

> samochod dalej sam sobie gazowal i dodatkowo po zatrzymaniu sie

> juz nie zapalial (długo kręcąc) Do garażu na popych go

> wpychałem. POMOCY

Pewnie blokuje Ci się silnik krokowy na przepustnicy. Po prostu się kończy. Jest to do zrobienia pod warunkiem, że go sam nie rozbierzesz i go do końca nie wykończysz. A musisz go mieć.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie, niestety po wizycie u innego mechanika dalej ten problem się pojawia. Nie wiem co mam już z tym robić frown.gif Dalej podczas jazdy pedał gazu mi się sam obniża ciągnięty przez linkę powodując przyspieszenie samochodu. Jakby tego bylo malo to dzieje się to również podczas stania na światłach. HELP passed_out.gif

Napisano

> Witam ponownie, niestety po wizycie u innego mechanika dalej ten

> problem się pojawia. Nie wiem co mam już z tym robić Dalej

> podczas jazdy pedał gazu mi się sam obniża ciągnięty przez linkę

> powodując przyspieszenie samochodu. Jakby tego bylo malo to

> dzieje się to również podczas stania na światłach. HELP

Nie miałem okazji Tobie wcześniej odpowiedzieć, bo nie miałem dostępu do forum banned.gif, ale tak głupia sprawa jak resecik kompa, robiłeś?

Napisano

> Dalej podczas jazdy pedał gazu mi się sam obniża ciągnięty przez linkę powodując przyspieszenie samochodu icon_eek.gif

Pierwsze slysze o takim przypadku i szczerze powiedziawszy nie mam pojecia, co to moze byc... frown.gif Ale jak juz rozwiazesz ten problem, to daj znac na forum, chetnie poznam przyczyne... skromny.gif Powodzenia w "walce" z Uniakiem... ok.gif

Napisano

> Pierwsze slysze o takim przypadku i szczerze powiedziawszy nie mam

> pojecia, co to moze byc... Ale jak juz rozwiazesz ten problem,

> to daj znac na forum, chetnie poznam przyczyne... Powodzenia w

> "walce" z Uniakiem...

Nie wiem czy koledze to pomoze, ale kiedys mialem taki motyw w swoim

Bylem na mazurkach i padla mi pompa paliwa to odpalam na lpg(wczesniej jeszcze padł aku sciana.gif, ale mialem drugi na zapas cfaniaczek.gif)i niby wszystko cacy , a tu auto bez dotykania pedału przyśpieszenia rozkręca się do 160 - 170 km/h icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Reset kompa zrobiony i nic to nie dało frown.gif Pozdrawiam

Napisano

> Nie wiem czy koledze to pomoze, ale kiedys mialem taki motyw w swoim

> Bylem na mazurkach i padla mi pompa paliwa to odpalam na

> lpg(wczesniej jeszcze padł aku , ale mialem drugi na zapas )

Wszystko wozisz w podwójnej ilości? grinser006.gif

Napisano

> Wszystko wozisz w podwójnej ilości?

Nie grinser006.gif, ale tylko pewne sprzęty jak jade w teren, ze wiem iz moge liczyc tylko na siebie

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Witam to znowu ja frown.gif. Silniczek krokowy wymieniony, ale objawy dalej pozostały. Bez sensownie wydalem 300zł. Nie ma to jak pech. Już nie wiem co mam robić. Dodatkowo po tym jak zagazuje nie chce odpalac ( jak jest ciepły). Zycze wszystkim wesołych świat bez problemow takich jak moje. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.