Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak lepiej kupić motocykl?

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam czy lepiej kupić motocykl tanio ale w gorszym stanie i samemu doprowadzić go do porządku, czy może zapłacić więcej i kupić już "gotowy do sezonu"? Każda z tych opcji ma dobre i złe strony. Kupimy tanio i sami robimy, to przynajmniej wiemy jak robimy. Robimy pod siebie, czyli na dobrych częściach. Oczywiście mówię o motocyklu ze sprawny silnikiem tylko np. do wymiany opony, łożyska, oleje, napęd no i niech będzie poobijany. Jeśli kupimy motocykl w stanie "idealnym". To nie będziemy wiedzieli co mamy... mógł być zrobiony do sprzedaży i np. łożyska jakieś chińskie założone co padną po paru km, napęd najtańszy niewzmacniany który przy złym naciągnięciu łatwo zepsuć. Dużo ludzi kupuje motocykl oczami, wszystko ładnie wygląda, ale może być na kiepskich częściach. Ja się właśnie chyba bardziej skłaniam do opcji kupienia tanio i samemu pod siebie go zrobić. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Napisano

> tanio i samemu pod siebie go zrobić. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

A potrafisz i masz gdzie ?

coś wiem na ten temat bo mój sprzęt zaraz po kupnie wyglądał tak:

283949640-DSCF5318res.JPG

kupiłem za prawie 7 i włożyłem kolejne siedem.

post-18497-14352508862879_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> A potrafisz i masz gdzie ?

> coś wiem na ten temat bo mój sprzęt zaraz po kupnie wyglądał tak:

> kupiłem za prawie 7 i włożyłem kolejne siedem.

Potrafię i mam gdzie:) pracuję w sklepie z częściami do motocykli więc taniej mam. Chodziło mi o to żeby moto było proste i ze sprawnym silnikiem (silnik tak samo sprawdzimy w zadbanym i brzydkim moto i można się nadziać), ale zaniedbane. Brzydki lakier stare opony napęd i takie pierdoły do wymiany. Przez takie coś można bardzo zbić na cenie i jak robimy pod siebie to wiemy na czym jeździmy

Napisano

zależy jakie moto, niektóre łatwiej doprowadzić do ideału, inne gorzej z częściami, plus różne niestandardowe rozwiązania techniczne, jak umiesz i lubisz to to bym coś jeżdżącego do dopieszczenia kupił

Napisano

> Potrafię i mam gdzie:) pracuję w sklepie z częściami do motocykli więc taniej mam.

No weź się człowieku zdecyduj, ty się o poradę pytasz czy się chcesz pochwalić ?

Kup sobie jakiegoś rdzewka z Anglii, rozbierz, wyproszkuj ramę, powymieniaj wszystkie płyny, gumki w hamulcach, powymieniaj ślizgi w lagach, umyj dokładnie, przemaluj plastiki na perłę, wymień wszystkie łożyska i uszczelniacze (poza igiełkowymi bo są drogie) nowe opony, nowy napęd, przepoleruj wszystko co z aluminium i ciesz się nowym motocyklem za ok 15 tyś.

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nie chcę się pochwalić:) Na razie nie zmieniam motocykla:) Tak tylko zapytałem Co się bardziej opłaca. W moim przypadku opłaca się chyba kupić zaniedbanego, ale chciałem wiedzieć jakie jest zdanie innych. Czy nie lepiej zrobić motocykl pod siebie i wiedzieć czym się jeździ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.