Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak odkręcić śruby w stopie...

Featured Replies

Napisano

tylnym trzecim, które się zapiekły na amen? Lampa jest już popękana więc mogę ją spokojnie zdemolować (co też lekko już zrobiłem po bokach). Śruby zardzewiałe na amen. Blacharz powiedział że jak będzie dospawywał śrubę do łebka od zewnątrz klapy to może uszkodzić lakier crazy.gif jakieś inne pomysły? hmm.gif

Napisano

a nie masz tam takich dziwnych plastikowych nakrętek na dużego imbusa?? hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

polamac lampe - jedyne sluszne wyjscie - niestety

Napisano

Zaraz, moment - zniszczyc zawsze zdarzysz.

A odrdzewiacze stosowales? Moze jakis piskacz do odblokowywania zapieczonych srub pomoze.

Zpsikac obficie, odczekac 3-5 minut i sprobowac troszke dokrecic a pozniej odkrecic.

Napisano

> Zpsikac obficie, odczekac 3-5 minut i sprobowac troszke dokrecic a pozniej odkrecic.

Zawsze mozna sie pobawic.

Ale te srobki sa lekko zatopione w plastiku i troche za duzo sily i "PSTRYK" i po lampie....

Napisano
  • Autor

> polamac lampe - jedyne sluszne wyjscie - niestety

to że połamać to ja wiem...

już to trochę zrobiłem...

problem w tym że pozostają łebki zardzewiałych śrub i one mi się już wyrobiły od prób odkręcenia, tak że nie ma już jak złapać kluczem....

można dospawać coś, ale każdy mnie ostrzega że może się uszkodzić lakier dookoła... crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Zaraz, moment - zniszczyc zawsze zdarzysz.

> A odrdzewiacze stosowales? Moze jakis piskacz do odblokowywania zapieczonych srub pomoze.

> Zpsikac obficie, odczekac 3-5 minut i sprobowac troszke dokrecic a pozniej odkrecic.

próbowałem psikać... nie pomogło...

poza tym tam się nie ma jak dostać płyn bo główka śruby i nakrętka z drugiej strony ściśle dolegają do blachy pomiędzy nimi... frown.gif

Napisano

> próbowałem psikać... nie pomogło...

> poza tym tam się nie ma jak dostać płyn bo główka śruby i nakrętka z drugiej strony ściśle dolegają

> do blachy pomiędzy nimi...

rozwiercić? crazy.gif

Napisano
  • Autor

> rozwiercić?

hmmm hmm.gif

no jest to jakaś myśl... z tym że tam jest chyba śruba 6 lub 8 więc cienko trochę...

a co po rozwierceniu? nie sądzę, żeby od samego rozwiercenia się łebek sam ułamał...

Napisano

To rozwiercanie dobry pomysł tylko musisz pamiętać żeby dobrze napunktować co by równo wierciło. Możesz zapodać fote jak to wygląda bo ciekawy jestem hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> hmmm

> no jest to jakaś myśl... z tym że tam jest chyba śruba 6 lub 8 więc cienko trochę...

> a co po rozwierceniu? nie sądzę, żeby od samego rozwiercenia się łebek sam ułamał...

no to pozostaje tylko klape zmienic grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> To rozwiercanie dobry pomysł tylko musisz pamiętać żeby dobrze napunktować co by równo wierciło.

> Możesz zapodać fote jak to wygląda bo ciekawy jestem

nie mogę bo mam przyklejone na silikonie te urwane końcówki stopa do czasu poważnej akcji ze śrubami zlosnik.gif

ale jak będę robił to zrobię fotorelację dla potomnych grinser006.gif

poglądowo wygląda to tak:

283970153-bez%A0tytu%B3u.JPG

nadmienię, że główka jest już wyrobiona i tylko nakrętka od spodu jest dobra...

Napisano

no to odwiert jest tu jedynym rozwiazeniem

Napisano
  • Autor

> no to odwiert jest tu jedynym rozwiazeniem

no dobra, ale co z tym odwiertem?

Napisano

> no dobra, ale co z tym odwiertem?

283970605-283970153-bez%25A0tytu%25B3u.jpg

Musisz dobrać wiertło średnicy śruby i wierć aż główka odpadnie od śruby biglaugh.gif

post-143430-14352508952946_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Musisz dobrać wiertło średnicy śruby i wierć aż główka odpadnie od śruby

gorzej jak coś pójdzie nie tak... wtedy już nawet nic nie dospawam shocked.gif

Napisano

> gorzej jak coś pójdzie nie tak... wtedy już nawet nic nie dospawam

jak możesz to pokaż jak to wygląda w real'u to powiem czy próbowac czy odpuścić sobie wiercenie ok.gif

Napisano
  • Autor

> jak możesz to pokaż jak to wygląda w real'u to powiem czy próbowac czy odpuścić sobie wiercenie

to muszę znowu oderwać kawałek stopu żeby odsłonić śrubę... shocked.gif

Napisano

> to muszę znowu oderwać kawałek stopu żeby odsłonić śrubę...

a jeszcze można piłką do cięcia metalu trochę się będzie namęczyć i może się troche blacha porysować ale można szybko podkładem pomalowac i nic się nie będzie działo. a o foto to chodzi mi o stronę wewnętrzną smile.gif

Napisano
  • Autor

> a jeszcze można piłką do cięcia metalu trochę się będzie namęczyć i może się troche blacha

> porysować ale można szybko podkładem pomalowac i nic się nie będzie działo. a o foto to chodzi

> mi o stronę wewnętrzną

nie da rady bo od wewnątrz to jest profil prawie zamknięty (jak drzwi) z otworem tylko na śrubę... piłką się nie dojdzie...

Napisano

> nie da rady bo od wewnątrz to jest profil prawie zamknięty (jak drzwi) z otworem tylko na śrubę...

> piłką się nie dojdzie...

To potraktuj to odwiertem tylko pamiętaj żeby główkę napunktować w samym środku. I jak będziesz zakładał nową lampę to spójrz żeby była szczelność bo znów będzie korodowało. Ale trochę mnie to dziwi dlaczego ty nie masz takich dziwnych nakrętek wtopionych w plastik który odkręca się imbusem. hmm.gif

Takie oznaczone nr 17

283977556-Nakr%EAtka.JPG

Napisano
  • Autor

> To potraktuj to odwiertem tylko pamiętaj żeby główkę napunktować w samym środku. I jak będziesz

> zakładał nową lampę to spójrz żeby była szczelność bo znów będzie korodowało. Ale trochę mnie

> to dziwi dlaczego ty nie masz takich dziwnych nakrętek wtopionych w plastik który odkręca się

> imbusem.

> Takie oznaczone nr 17

to nie są śruby imbusowe tylko zwykłe... główka siedziała ciasno w plastiku w stopie ale plastik przez 12lat już tak sparciał że pierwsze przekręcenie nakrętki pod spodem i się połamał...

może później montowali imbusy, ja mam '98 i mam śruby...

Napisano

> to nie są śruby imbusowe tylko zwykłe... główka siedziała ciasno w plastiku w stopie ale plastik

> przez 12lat już tak sparciał że pierwsze przekręcenie nakrętki pod spodem i się połamał...

> może później montowali imbusy, ja mam '98 i mam śruby...

ja mam 96' i imbusy siedzą wink.gif a mi chodzi o nakrętki imbusowe czyli od strony wewnętrznej. Tak naprawdę to są zwykłe nakrętki wtopione w plastik żeby można było to takim dużym imbusem odkręcic zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam 96' i imbusy siedzą a mi chodzi o nakrętki imbusowe czyli od strony wewnętrznej. Tak

> naprawdę to są zwykłe nakrętki wtopione w plastik żeby można było to takim dużym imbusem

> odkręcic

ja te nakrętki odkręcam drugą stroną rączki oryginalnego śrubokręta smile.gif

Napisano

> ja te nakrętki odkręcam drugą stroną rączki oryginalnego śrubokręta

U mnnie niestety nie było w kole śrubokręta oryginalnego niewiem.gif dlatego imbusem sobie radze rotfl.gif I jak są jakieś postępy czy cały czas stop siedzi w swoim miejscu?? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> U mnnie niestety nie było w kole śrubokręta oryginalnego dlatego imbusem sobie radze I jak są

> jakieś postępy czy cały czas stop siedzi w swoim miejscu??

siedzi na swoim miejscu, bo jechałem na trzy dni na mazury więc nie chciałem ruszać przed wyjazdem...

teraz będę się tym chciał zająć...

może przy okazji roboty przodu (bo z wyjazdu przywiozłem sobie pamiątkę w postaci ładnego odcisku haka holowniczego w zderzaku i chłodnicy crazy.gif)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.