Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autmatyczne zamykanie centralnego jak to ugryzc?

Featured Replies

Napisano

Alarm nie ma takiej funkcji trzeba dopiac modul ale jaki? Moze jest jakis 2 w 1. Bo posul mi sie modul domykania szyb hmm.gif

Moze ktorys z tych?

jakiś tekst

Napisano

> Alarm nie ma takiej funkcji trzeba dopiac modul ale jaki? Moze jest jakis 2 w 1. Bo posul mi sie

> modul domykania szyb

> Moze ktorys z tych?

> jakiś tekst

Ciekawa stronka. Chyba ST-112 byłby ok. Ja w Lanku podłączyłem sobie alarm z funkcją zamykania drzwi pod pasy kierowcy - zapinasz pas - drzwi się zamykają po chwili.

Ty też może ten moduł pod to podpiąć lub pod stacyjkę (żeby drzwi się zamknęły po jej włączeniu). Przekaźniki z tego modułu mogą sterować bezpośrednio centralnym i wszystko będzie grało. Zobacz jak masz alarm wpięty w centralny. Jeżeli to fabryczny alarm to może łatwiej będzie się podłączyć się pod wyłącznik zamykania drzwi z kabiny...

Pozdrawiam,

Griba

Napisano
  • Autor

> Ciekawa stronka. Chyba ST-112 byłby ok.

ok.gif

Ja w Lanku podłączyłem sobie alarm z funkcją zamykania

> drzwi pod pasy kierowcy - zapinasz pas - drzwi się zamykają po chwili.

> Ty też może ten moduł pod to podpiąć lub pod stacyjkę (żeby drzwi się zamknęły po jej włączeniu).

> Przekaźniki z tego modułu mogą sterować bezpośrednio centralnym i wszystko będzie grało.

> Zobacz jak masz alarm wpięty w centralny. Jeżeli to fabryczny alarm to może łatwiej będzie się

> podłączyć się pod wyłącznik zamykania drzwi z kabiny...

> Pozdrawiam,

> Griba

Ja mam dwa, bo nie wiedzialem, ze jest jest w standardzie, ASO tez nie wiedzialo pad.gif

Fabryczny jest bez syrenki, kluczyk jest zinetgrowany z pilotem.

chevy-aveo-key-lrg.png

I teraz nei wiem, ktory alarm daje sygnal do centralnego hmm.gif Wiem, ze popsuty modul od domykania szyb byl podpiety pod dodatkowy alarm. I teraz podczas wymiany chcialbym podlaczyc automatyczne zamykanie drzwi.

Napisano

> Ja w Lanku podłączyłem sobie alarm z funkcją zamykania

> Ja mam dwa, bo nie wiedzialem, ze jest jest w standardzie, ASO tez nie wiedzialo

> Fabryczny jest bez syrenki, kluczyk jest zinetgrowany z pilotem.

> I teraz nei wiem, ktory alarm daje sygnal do centralnego Wiem, ze popsuty modul od domykania szyb

> byl podpiety pod dodatkowy alarm. I teraz podczas wymiany chcialbym podlaczyc automatyczne

> zamykanie drzwi.

Hm, ja też mam fabryczne sterowanie.

W tej chwili możesz zamykać kluczykiem i alarmem dołożonym?

Jedno z drugim nie kłóci się. Tak naprawdę układy się prawdopodobnie dublują.

I Ty musisz do tego dołożyć moduł zamykania i niech on steruje siłownikami. Wystarczy, że podłączysz sterownik master do tego modułu i sprawa załatwiona.

Pozdrawiam,

Griba

Napisano
  • Autor

> Hm, ja też mam fabryczne sterowanie.

> W tej chwili możesz zamykać kluczykiem i alarmem dołożonym?

Co ciekawe ten alarm dolozony jest zintegrowany z przyciskiem na kluczyku wiec naciskam tylko raz i sie otwiera i zamyka.

Mam dodatkowy pilot do alarmu ale to jest zapasowy.

I teraz sie zastanawiam, ze fabryczny alarm jest podpiety pod centralny, albo sie dublują hmm.gif

> Jedno z drugim nie kłóci się. Tak naprawdę układy się prawdopodobnie dublują.

> I Ty musisz do tego dołożyć moduł zamykania i niech on steruje siłownikami. Wystarczy, że

> podłączysz sterownik master do tego modułu i sprawa załatwiona.

> Pozdrawiam,

> Griba

Doloze, do tego dodatkowego alarmu. Tylko teraz pytanie czy zamontowac sprawny modul domykania szyb i dodatkowo zamykanie centralnego czy taki 2 w1. Ale czy takie sa hmm.gif

Napisano

w aveo tym t200 jeżeli jest centralny alarm sterowany z kluczyka jako pilota to koreańce dali fabryczny alarm, wystarczy dokupić fabryczna syrene i wpiąć ją w kostkę która jest w okolicy akumulatora i będzie nam działał alarm fabryczny. Proszę nie mylić alarmu fabrycznego od tego dokładanego przez serwis. Centralke od tego alarmu mamy w obudowie lewarka od biegów. Niestety często serwisy o tym nie wiedziały i montowały alarmy "zewnętrzne" i wtedy zaczynały się różne historie. Nie wiem czy są siłowniki ale wnoszę ze tak skoro jest centralny na pilota (w kluczyku). Informuje was o tym bo wiem ze serewisy nie kumały tego i należy to brac pod uwagę dokładając jakis zewnętrzny alarm.

Napisano
  • Autor

> w aveo tym t200 jeżeli jest centralny alarm sterowany z kluczyka jako pilota to koreańce dali

> fabryczny alarm, wystarczy dokupić fabryczna syrene i wpiąć ją w kostkę która jest w okolicy

> akumulatora i będzie nam działał alarm fabryczny. Proszę nie mylić alarmu fabrycznego od tego

> dokładanego przez serwis. Centralke od tego alarmu mamy w obudowie lewarka od biegów. Niestety

> często serwisy o tym nie wiedziały i montowały alarmy "zewnętrzne" i wtedy zaczynały się różne

> historie. Nie wiem czy są siłowniki ale wnoszę ze tak skoro jest centralny na pilota (w

> kluczyku). Informuje was o tym bo wiem ze serewisy nie kumały tego i należy to brac pod uwagę

> dokładając jakis zewnętrzny alarm.

Wlasnie nie wiedzieli. I mam dwa hehe.gif Czy mozesz dac zdjecie gdzie ta kostka jest obok akumulatora? Planowalem dostac sie do tego sterownika obok skrzyni biegow i wyprowadzic przewod do syreny.

U mnie dwa alarmy dzialaja ok. Ale popsul mi sie modul domykania szyb w dolozonym alarmie. A gdzie ten modul jest? Trzeba wykladzine zdejmowac czy tylko plastiki?

EDIT:

Ja mam model 2005 wiec chyba cale to ustrojstwo jest pod kierownica.

Removal Procedure

1. Disconnect the negative battery cable.

2. Seperate the hood release cable from the hood latch release handle.

3. Carefully pull the instrument panel under cover until the mounting clips are released and the instrument panel under cover.

4. Remove the bolts from the driver's side knee bolster.

5. Disconnect the control module/receiver electrical connector.

6. Slide the control module/receiver away from its mounting bracket.

s6b19t01.png

Napisano

Jakbym byl mechanikiem to podlaczylbym ten mechanizm w drzwiach kierowcy, bo tam jest wszystko co potrzeba do zasterowania. Wpial bym sie w wiazke z glownej wtyczki do przyciskow do opuszczania szyb.

Ale moge sie mylic.

Napisano

moduł domykania szyb to będzie opcja w tym dokladanym alarmie a to juz raczej trudno powiedzieć gdzie sobie wymyślili. Natomiast ta kostka jest w okolicy wlewu płynu do spryskiwaczy, jak zdemontujesz tę szyjkę od wlewu płynu (mało kto o tym wie ze jak sie chce wyminić żarówkę to wystarczy przekręcić te szyjke i mamy wolne miejsce na dłoń. Jak zdemontujesz ja to zobaczysz kostke ona powinna byc na koloru czarnego zślepiona tzn. zabezpieczona i będzie leżała na w miejscu gdzie montuje sie syrene, jezeli masz wersje 1,2 to w okolicach zamontowanego komputere sterujacego silnikiem.

Napisano
  • Autor

> moduł domykania szyb to będzie opcja w tym dokladanym alarmie a to juz raczej trudno powiedzieć

> gdzie sobie wymyślili. Natomiast ta kostka jest w okolicy wlewu płynu do spryskiwaczy, jak

> zdemontujesz tę szyjkę od wlewu płynu (mało kto o tym wie ze jak sie chce wyminić żarówkę to

> wystarczy przekręcić te szyjke i mamy wolne miejsce na dłoń. Jak zdemontujesz ja to zobaczysz

> kostke ona powinna byc na koloru czarnego zślepiona tzn. zabezpieczona i będzie leżała na w

> miejscu gdzie montuje sie syrene, jezeli masz wersje 1,2 to w okolicach zamontowanego

> komputere sterujacego silnikiem.

Mam 1.4 Sohc poszukam tej kostki 20.GIF

Napisano

we wszystkich jest w tym samym miejscu. jedynie 1,2 ma w tym miejscu jeszcze komp. natomiast ty i ja (mam 1,4 16v) mamy komp przy błotniku.

Napisano
  • Autor

> we wszystkich jest w tym samym miejscu. jedynie 1,2 ma w tym miejscu jeszcze komp. natomiast ty i

> ja (mam 1,4 16v) mamy komp przy błotniku.

Ale alarm mam nie przy skrzyni tylko pod kierownica.

Napisano

nie wiem czy dobrze się zrozumielismy -kostka jest przy wlewie płynu, komputer (mam na myśli ten sterujący silnikiem)mamy przy błotniku a centralkę od sterowania centralnego i (prawdopodobnie alarmu)ale fabrycznego mamy przy lewarku od biegów. Natomiast to co ty masz przy kierownicy to jest właśnie dokładany alarm.

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy dobrze się zrozumielismy -kostka jest przy wlewie płynu, komputer (mam na myśli ten

> sterujący silnikiem)mamy przy błotniku

To sie zgadza.

a centralkę od sterowania centralnego i (prawdopodobnie

> alarmu)ale fabrycznego mamy przy lewarku od biegów.

Tez sie zgadza tak jest w hb od 2006 roku zlosnik.gif Ja mam rok modelowy 2005 i jest pod kierownica. Jak tylko jakis lepszy aparat dorwe to zrobie zdjecie.

Natomiast to co ty masz przy kierownicy to

> jest właśnie dokładany alarm.

Tam jest tez drugi dokladany spineyes.gif Dlatego na poczatku mnie to skolowalo.

Tu masz TIS. jakiś tekst

Napisano

jeśli chodzio te centralkę od centralnego to ja mam tez rok modelowy 2005 i mam przy lewarku

Napisano
  • Autor

> jeśli chodzio te centralkę od centralnego to ja mam tez rok modelowy 2005 i mam przy lewarku

To teraz zdebialem, zrobie zdjecie i wstawie jutro wieczorem.

s6b19t01.png

I tu napisali zeby odlaczyc linke od maski czyli pod kierownica mam otwieranie.

1. Disconnect the negative battery cable.

2. Seperate the hood release cable from the hood latch release handle.

3. Carefully pull the instrument panel under cover until the mounting clips are released and the instrument panel under cover.

4. Remove the bolts from the driver's side knee bolster.

5. Disconnect the control module/receiver electrical connector.

6. Slide the control module/receiver away from its mounting bracket.

Napisano
  • Autor

> jeśli chodzio te centralkę od centralnego to ja mam tez rok modelowy 2005 i mam przy lewarku

Masz racje 20.GIF To o czym myslalem to byl pikacz od niezapietych pasow ok.gifzlosnik.gif

Ale nadal nie wiem jak ugryzc temat automatycznego zamykania hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.