Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegrzana Tarcza

Featured Replies

Napisano

Wymieniałem jakiś czas temu tarcze, potem były ulewy, syf nie syf i stało się tak, że pewnego gorącego dnia zagotowała mi się tarcza, odczekałem jak wystygła, pojechałęm do domu, odkręciłem koło, przeczyściłem wszystko na nowo i jezdziłem, co prawda po mieście ale ostatnio wyskoczyłem na szybkiego ruchu i zauważyłem że przy większych prędkościach jak hamuje sciąga mi na Lewo ( przegrzałem prawe ) i są też drgania kierownicy podczas hamowania, mogła mi się skrzywić tarcza ? slinka.gif co teraz mi radzicie wymienić obie ? oddać do reklamacji? czy może jak mi się uda to kupić jedną tarcze, albo może macie jakiś inny sposób na ten fant slinka.gif

Napisano

od gorąca zrobiła się jak nalesnik od pijanego kucharza.

a dac do przetoczenia i może by bicie zniwelowali.

Ja bym jednej sztuki nie zmieniał. zawsze zaleca zmiane parami.

Napisano
  • Autor

> od gorąca zrobiła się jak nalesnik od pijanego kucharza.

> a dac do przetoczenia i może by bicie zniwelowali.

> Ja bym jednej sztuki nie zmieniał. zawsze zaleca zmiane parami.

prawdę mówiąc mam znajomego tokarza, ale nie będzie przez to róznica w hamowaniu jeżeli tylko jedną tarcze przetoczy ? co do kupna tarcz to zastanawiam się nad jedną ponieważ ta druga jest 2 miesięczna czyli "prawie" nowa ...

Napisano

> prawdę mówiąc mam znajomego tokarza, ale nie będzie przez to róznica w hamowaniu jeżeli tylko jedną

> tarcze przetoczy ? co do kupna tarcz to zastanawiam się nad jedną ponieważ ta druga jest 2

> miesięczna czyli "prawie" nowa ...

fajnie... kupujesz po 1 tarczy? O.o klocki też stronami?

Napisano
  • Autor

hmm a widzisz że jest gdzieś napisane że kupuje po 1 tarczy, napisałem wyraźnie, wymieniłem 2 miechy temu TARCZE, z tego jedna mi się przegrzała i teraz mam delemat, znów kupować dwie jak jedna jest praktycznie nowa, czy może jak mi się gdzieś uda kupić jedną to kupić jedną sciana.gif pytam nie stwierdzam to chyba jest różnica ? angryfire.gifkara.gifganja.gif

Napisano

to i niech druga tez przetoczy by było po równo.

a moze wina klockow ktore tez przegrzac się mogły.

Zamień klocki stronami, moze to da Ci jakiś obraz na sytuacje.

Napisano

Przecież klocki się też ułożyły w zacisku, w ogóle przestanie mu hamować. Tak poważnie to zastanawiałbym się dlaczego tylko jedna tarcza mu się "zagotowała".

Napisano

> od gorąca zrobiła się jak nalesnik od pijanego kucharza.

> a dac do przetoczenia i może by bicie zniwelowali.

> Ja bym jednej sztuki nie zmieniał. zawsze zaleca zmiane parami.

OD temp. otoczenia nie ma szans żeby sie wygięła. Przetoczyć ok ale warunek, że ktoś sprawdzi czy to ma sens ok.gif

Napisano

ja bym sprawdził przewody elastyczne ja miałem z prawym kołem bardziej nagrzewała mi sie felga myślałem że to syf rozebrałem wyczyściłem ale to nic nie dawało aż koło stanęło, jak postałem wracało do normy co się okazało przewód uszkodził się w sierpotku powstał efekt zaworka jak wciskałem pedał hamulec działał ale ciśnienie z tego uchwytu schodzi za wolno p , po wymianie wszystko wróciło do norny a też temperatura była bardzo wysoka i tarcze wytrzymały morze trafiłeś w jakieś felerne tarcze ja osobiście bym wymienił uszkodzoną tarcze (jak była przegrzana to straciła swoje własności nawet przetoczenie da tylko chwilową poprawę i tak za jakiś czas się zniekształci ) klocki i przewody bym zdjął i sprawdził drożność i wymienił płyn hamulcowy morze masz syf w układzie .

Napisano

to daj do przetoczenia obie tarcze i powinno byc ok

Napisano
  • Autor

Płyn Hamulcowy nowy, zastanawiam się czy przypadkiem to nie wina źle wyważonego koła bo w zasadzie jak by tarcza sie skrzywiła to by biła przy każdej prędkości ... a zastanawiam się czy taki efekt też nie zaczął się robić jak byłem u wulkanizatora ...

Napisano

> Płyn Hamulcowy nowy, zastanawiam się czy przypadkiem to nie wina źle wyważonego koła bo w zasadzie

> jak by tarcza sie skrzywiła to by biła przy każdej prędkości ... a zastanawiam się czy taki

> efekt też nie zaczął się robić jak byłem u wulkanizatora ...

krzywa tarcza bije wlasnie podczas hamowania ;-)

Napisano
  • Autor

> krzywa tarcza bije wlasnie podczas hamowania ;-)

ale wydaje mi się że przeważnie przy każdej prędkości ...

Napisano

no to jedz z tym kołem do wulkanizatora. za sprawdzenie czy jest dobrze wywazone nic nie wezmie i bedziesz miał jeden problem rozwiazany

Napisano
  • Autor

> no to jedz z tym kołem do wulkanizatora. za sprawdzenie czy jest dobrze wywazone nic nie wezmie i

> bedziesz miał jeden problem rozwiazany

dokładnie tak mam zamiar zrobić wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.