Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komunikat "check glow plugs"

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie kolegów,

Dzisiaj mój traktorek po odpaleniu powitał mnie migającą kontrolką świec żarowych i komunikatem "check glow plugs". W wolnym tłumaczeniu to chyba oznacza sprawdź świece żarowe. Jest to chyba a raczej na pewno efekt mojego wczorajszego grzebania przy EGR. W sobotę wyjeżdżam na dwutygodniowy urlop i postanowiłem zrobić mały przegląd. Przeczyściłem EGR i rurki z któtymi jest połączony. Przy okazji odkręcania zaworu poleciało trochę mięsa - umsknął mi się klucz płaski i zrobiłem jakieś chwilowe zwarcie przy tym czarnym pudełku przykręconym do karoserii,tuż za zaworem EGR. Po poskręcaniu całości wykonałem testy na dwupasmówce i wszystko było ok. Dzisiaj jak już wyżej wspomniałem po zapalenie silnika powitał mnie komunikat "check glow plugs" który po 10 - 15s znika. Aha, komunikat nie pojawił się ponownie na ciepłym silniku. Co mogłem nabroić i jak to sprawdzić - jak już wspomniałem w sobotę wyjeżdżam i mam do przejechania 400km - wolałbym nie stanąć na drodze sciana.gif

Napisano

to pudelko to przekaznik od swiec.. ~100-150 zl.

U mnie tez ostatnio na 6 uruchomien 2 x pokazal sie komunikat o swiecach.

Napisano
  • Autor

No to kawałek grosza jest :/

Zobaczymy co będzie dalej - teraz żona pojechała autkiem po 3h przerwy. Na razie komunikat się nie powtórzył no ale przy tej pogodzie 3h to za mało żeby silnik wystygnął.

Napisano

To możemy sobie ręke podać, ja odwaliłem podobny numer i też mam fajlura od świec, tyle że u mnie na zimnym często z rana nie ma a później jest. Oczywiście kluczykiem mi się dotkneło do zasilania tej puszki od aku.

Napisano
  • Autor

hehehe zdarza się kolego smile.gif no cóż, nie zepsuje tylko ten co nic nie robi 270751858-jezyk.gif

ale jest dobra wiadomość - problem rozwiązany. Szlak trafił przez zwarcie bezpiecznik 50A - koszt 5zł i problem rozwiązany smile.gif

Sprawdź bezpiecznik (kolor czerwony) w skrzynce w komorze silnika - sąsiadującej z aku.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> 4.50PLN i po błędzie dzięki przyjacielu

ech, no to ja przepłaciłem...... zabuliłem 5zł 270751858-jezyk.gif hehehe

........ żeby wszystko dało się takim kosztem naprawić smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.