Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turbo

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie,

Wymieniłem już w astrze turbinę na regenerowaną zawór sterowania turbiną, a mocy jak nie było tak nie ma.

Błędów na techu nie ma, jedyne co to pokazywało przeładowanie przeładowanie turbiny, mechanik wyregulował cięgno, przeładowań nie ma ale siły również. Samochodem się jeździ tak jakbym ciągnął przyczepę z cementem, spod świateł to seicento lepiej startuje.

Dodatkowo pojawiło się buczenie, chyba turbiny, zaczyna sie praktycznie od momentu dodawania gazu, ustaje po zdjęciu nogi z gazu, dlategoo wydaje mi sie ze to turbo.

Pytanie czy można tym jeździć, dopiero umówili mnie w serwisie na 26-sezon urlopowy.

Napisano

Jak już miał podpiętego Techa to mógł sprawdzić ciśnienie paliwa i wskazania przepływomierza. Jeśli sprężarka daje znamionowe ciśnienie doładowania i jeszcze pracuje, to znaczy, że smarowanie jest wink.gif. Check się nie świeci, można jeździć.

Napisano
  • Autor

> Jak już miał podpiętego Techa to mógł sprawdzić ciśnienie paliwa i wskazania przepływomierza. Jeśli

> sprężarka daje znamionowe ciśnienie doładowania i jeszcze pracuje, to znaczy, że smarowanie

> jest . Check się nie świeci, można jeździć.

A skąd to dzikie buczenie??? może tak być że z zaworu sterowania turbiną?? powietrze przelatuje przez niego i daje taki efekt??

Checj żaden nie wyskakuje tylko jeździ sie jak ciągnikiem:)

Napisano

Żeby coś powiedzieć o tym buczeniu trzeba by było usłyszeć je na żywo i zlokalizować skąd dobiega.

I żeby była jasność. Pisząc "można jeździć" miałem na myśli te kilka dni do wizyty w serwisie, a nie że nie trzeba z tym nic robić wink.gif

Napisano
  • Autor

> Żeby coś powiedzieć o tym buczeniu trzeba by było usłyszeć je na żywo i zlokalizować skąd dobiega.

> I żeby była jasność. Pisząc "można jeździć" miałem na myśli te kilka dni do wizyty w serwisie, a

> nie że nie trzeba z tym nic robić

Podjechałem dzisiaj do opla i tam słuchowo stwierdzili że dźwięk ewidentnie z turbiny, zawiozłem auto do turbiniarzy, obejrzeli, troche oleju było w turbinie i stwierdzili że skoro się upieram to jutro założą nową, oby było dobrze. Według właściela ten dźwięk t raczej nie z turbiny ale ciężko mu zlokalizować, stwierdził że może jakieś łożysko???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.