Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem :( chyba felga albo uklad kierowniczy....

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem w swoim czmielu poniewarz uchodzi mi ciagle powietrze z prawej opony co dwa trzy dni do 1,5 bara, i jak jade to jest bicie na kierownicy telepanie, mozliwe ze felga alu jest skrzywiona?? ile by takie cos mnie wynioslo?

Napisano

> Witam, mam problem w swoim czmielu poniewarz uchodzi mi ciagle powietrze z prawej opony co dwa trzy

> dni do 1,5 bara, i jak jade to jest bicie na kierownicy telepanie, mozliwe ze felga alu jest

> skrzywiona?? ile by takie cos mnie wynioslo?

Skoro spada cienienie w oponie to znaczy, ze jest nieszczelnosc. Moze byc dziurka, uciekac kolo wentylka lub na styku opona/felga.

Jesli chodzi o telepanie to najbardziej prawdopodobne sa dwie opcje. Albo zle wywazone kolo/kola albo felga/felgi sa krzywe.

Jesli chodzi o koszta prostowania to zalezy od zakladu, miejscowosci, rozmiaru felgi i wielkosci uszkodzenia. Zakladajac, ze masz felge 14/15 cali to bedzie od 50 do 150zl za samo prostowanie.

Natomiast nie ma co gdybac, bo przez internet nic nie zrobimy. Bierzesz auto i jedziesz do wulkanizacji i mowisz co i jak i chlopaki sie zajma ok.gif

Napisano
  • Autor

felga jest 14 calowa, to sie stalo odkad wjechalem w dziure i mysle ze to jest skrzywienie felgi temu uchodzi cisnienie, a bicie na kierownicy to nie wiem moze cos uszkodzilem, felgi rok temu wyważałem

Napisano

> felga jest 14 calowa, to sie stalo odkad wjechalem w dziure i mysle ze to jest skrzywienie felgi

> temu uchodzi cisnienie, a bicie na kierownicy to nie wiem moze cos uszkodzilem, felgi rok temu

> wyważałem

Rok temu hehe.gifspineyes.gif

Skoro stalo sie tak od wjechania w dziure to najprawdopodobniej jest skrzywiona felga i cisnienie ucieka wlasnie na krzywiznie. Ale tak jak napisalem w poprzednim poscie musisz jechac do wulkanizacji, bo mozliwe ze od dziury opona ulegla uszkodzeniu i dalsza na niej jazda moze byc ryzykowna. Pojdziesz to obejrza felge, sprawdza czy prosta, obejrza opone i bedziesz wiedzial na czym stoisz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.