Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przegląd 60 tysięcy km

Featured Replies

Napisano

Dziś zrobiłem przegłąd przewidziany dla przebiegu 60 kkm.

Kazałem wszystko dokumentnie sprawdzić jako , że już nie mam gwarancji a lubie mieć sprawne wszystkie śrubki więc serwis był zainteresowany tym by coś znaleźć .

1. ścieżka diagnostyczna - nic . Wszystko OK . Hamulce w zielonym polu tolerancji przód oba 2,7 kN tył oba 1,8 kN ręczny 1,4 kN, wszystkie amortyzatory w zielonym polu tolerancji - lewa strona przód 69% tył 71% prawa odpowiednio 66% i 69% - kłaniają się krzywe pobocza .

Znoszenie od prostej toru jazdy 0,0metra na kilometr .

Zatem po ścieżce diagnostycznej wynik świetny.

Tarcz i okładzin hamulcowych nie wymieniałem od nowości jeszcze sporo wytrzymają - nie kwalifikują się do wymiany.

2. Kontrola rozrządu OK -zalecenie lepiej wymienić pasek (JTD115) po 80kkm bo silnik kolizyjny aniżeli czekać do przepisanych 120kkm i pewnie tak zrobię za 20kkm, po za tym liczy się nie tylko przebieg ale i czas pracy paska .

3. Egzaminer - co do silnika żadnych błędów , przy okazji komp dostał nowy soft - akcja 4969 bodajże - było na kąciku -róznicy jakiejś w czasie jazdy specjalnie nie odczułem no może jest żwawszy na zasadzie autosugestii.

W pamięci kompa został ślad failura ASR ESP sprzed kilku tygodni . .Błąd to brak ciśnienia w pompie hydraulicznej z powodu niskiego napięcia aku - 9,8V.A to przy prędkości 6,56 km/h doprowadziło do wyłączenia systemu. Komentarz - ten failur włączył się przy wjeździe na rondo . Rondo jest małe i pochyłe . Rondowe failury opisał kolega Jami w swoim czasie .

W takich warunkach pobudza się elektronika - u mnie ESP i rusza pompa . Jak koledzy wiedzą pompa i u kład ABS oraz ESP są zabezpieczone bezpiecznikami 60 amperowymi a więc pobierają DUŻO prądu i jeśli np. jak u mnie pracuje elektryczna grzałka nagrzewnicy to słaby akumulator nie podaje napięcia wyższego niż 10 V i failur gotowy . To tłumaczy failury jak jest zimno po uruchomieniu silnika i na początku jazdy szczególnie z licznymi odbiornikami prądu . W tym świetle sensownym staje się wymiana pozornie sprawnego akumulatora . Alternator nie ma takiej mocy , szczególnie przy niższych obrotach by pokryć nagłe zapotrzebowanie na dużą moc - po to jest akumulator .Ten zapis doprowadził do zbadania aku i jest aku do wymiany po 2 latach i 4 miesiącach .O tym napisze w wątku "akumulator" kolegi Bedynka.

4.Gumy zawieszenia silnika , tuleje belki skrętnej , łączniki stabilizatora są dobre .

Wymieniony został filtr paliwa . Nie wymieniałem oleju bo wymieniam co 15kkm i wymiany nie pokrywją się z przeglądami

tak samo filtr pp .

Generalnie bryczka bez zarzutu i jestem zadowolony .

Napisano

> Generalnie bryczka bez zarzutu i jestem zadowolony .

Ten wątek powinien zostać podwieszony jako przykład dla niewierzących w jakość stilo. zlosnik.gif

Napisano

zgodzilbym sie z kolega w sprawie tlumaczenia bledow ASR ESP

opisywalem to kiedys, fajnie, ze pamietales

tlumaczenie Twoje jak najbardziej sluszne, ale trzeba nad tym na spokojnie pomyslec....

u mnie wymieniono centralke ABSu, niby nie powinno miec to wplywu, a jednak nie udalo mi sie wymusic failura, choc temperatury i rondo sa nadal....

Napisano

> Generalnie bryczka bez zarzutu i jestem zadowolony .

Moje gratulacje

Napisano

> Ten wątek powinien zostać podwieszony jako przykład dla niewierzących

> w jakość stilo.

zauwaz, ze osoby, ktore wiedza "co i jak" i interesuja sie technika, radza sobie z Fiatami

Ci, ktorzy maja tylko wymagania i niespecjalne checi na wnikanie w temat, psy wieszaja na Fiatach i serwisach...

wloskie auta sa dla grzebaczy hehe.gif

Napisano

> zauwaz, ze osoby, ktore wiedza "co i jak" i interesuja sie technika,

> radza sobie z Fiatami

> Ci, ktorzy maja tylko wymagania i niespecjalne checi na wnikanie w

> temat, psy wieszaja na Fiatach i serwisach...

> wloskie auta sa dla grzebaczy

Chyba dla grabarzy. zlosnik.gif

Psy powinno się wieszać na Fiacie i FAP oraz Carserwisie a nie na Fiatach.

Napisano

> Ten wątek powinien zostać podwieszony jako przykład dla niewierzących

> w jakość stilo.

Święte słowa. Opis kolegi Ignaca w 100% pasuje do mojego Stilo. Śladowe usterki, maksymalna radość z jazdy! ok.gif

Napisano

> Święte słowa. Opis kolegi Ignaca w 100% pasuje do mojego Stilo.

> Śladowe usterki, maksymalna radość z jazdy!

samochód, który by nie miał drobnych usterek byłby nudny!

stilo power

piesc.gif

zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.