Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy sterownik instalki II gen. może się zresetować???

Featured Replies

Napisano

pacjent to nubira z instalacją elpigaz, sterownik leonardo (IIgen)....podczas jazdy na lpg zapalił sie check i auto przestało jechać, przełączyłem na noPb i check zniknął, ponowna próba przełączenia na lpg sie nie powiodła, po pół godz jazdy przełączyłem na lpg ale nie przełączyło przy 2200 obr jak zawsze ale ponad 3tys., póżniej przełączało sie już normalnie, ale podczas przyśpieszania na 3, 4 biegu auto zmula....po wszystkim zauważyłem poluzowaną klemę + i poprawiłem to.......i pytanie czy to coś w ustawieniach się zresteowało???? hmm.gif

Napisano

raczej we wszystkich popularnych sterownikach II gen odpięcie zasilania nie resetuje. Parametry zapisane są w pamięci nieulotnej EEPROM lub FLASH

Napisano
  • Autor

> raczej we wszystkich popularnych sterownikach II gen odpięcie zasilania nie resetuje. Parametry

> zapisane są w pamięci nieulotnej EEPROM lub FLASH

dzięki, opanowałem temat, to samo powiedział mi gazownik, prawdopodobnie się konczy sterownik....założyłem dziś register, przeregulowałem na analizatorze i tak zostaje.... 20.GIF

Napisano

Sam wiesz że takie rozwiązanie dobre nie jest. jakiś tekst

Stawiam że sterownik jest sprawny. Podejrzewam jakiś niekontakt na złączach lub problem złej masy sterownika.

Napisano
  • Autor

> Sam wiesz że takie rozwiązanie dobre nie jest. jakiś tekst

> Stawiam że sterownik jest sprawny. Podejrzewam jakiś niekontakt na złączach lub problem złej masy

> sterownika.

fakt....albo krokowiec się wiesza lub coś z nim nie teges.....narazie jest śruba i ustawione bogatoo na analizatorze, spalanie bez większej różnicy, kata nie mam, filtry wszystkie zmieniam ze swiecami i kablami co 10tys. km....myśle ze najlepiej byłoby wymienić całe sterowanie na jakieś lepsze i byłby spokój...

Napisano

> pacjent to nubira z instalacją elpigaz, sterownik leonardo (IIgen)....podczas jazdy na lpg zapalił

> sie check i auto przestało jechać, przełączyłem na noPb i check zniknął, ponowna próba

> przełączenia na lpg sie nie powiodła, po pół godz jazdy przełączyłem na lpg ale nie

> przełączyło przy 2200 obr jak zawsze ale ponad 3tys., póżniej przełączało sie już normalnie,

> ale podczas przyśpieszania na 3, 4 biegu auto zmula....po wszystkim zauważyłem poluzowaną

> klemę + i poprawiłem to.......i pytanie czy to coś w ustawieniach się zresteowało????

Reset w tych warunkach jest to możliwy.

Sterownik Lov-eco po 4 krotnej, częstej i krótkotrwałej utracie prądu, traci zawartość pamięci.

Napisano
  • Autor

nie mam już siły i czasu naciągać sie z tą instalką dlatego założyłem register............. bo co jakiś czas mam to samo..... no.gif

Napisano
  • Autor

jesio mam pytanko, bo pada mi sterownik leonardo i jak jade na registerku to mi check sie zapala....prawdopodobnie lezy w sterowniku emu sondy i mysle wpiąć oddzielny emulator http://allegro.onet.pl/item1151207964_promocja_emulator_sondy_lambda_0_1v.html

czy dobrze kombinuje???? hmm.gif i jeszcze pytanko: jaki kolor kabla emulatora sondy??? dobrze pamiętam że to brązowy???

Napisano

Brązowy do ECM, fioletowy do sondy i obecne musisz odłączyć.

oslabiony.gifRobisz sztukówę zamiast postarać się zlokalizować i naprawić problem. Po co kupować kolejne pudełko. Jeżeli już bardzo chcesz to może kup sobie bingo-M lepszy w opanowaniu.

Objawy potwierdzają że może to być problem z masą sterownika (kłopot z odczytem obr, odczytem sondy lambda i emulacji sondy). Gdzie masz wpiętą masę sterownika i czy nie razem z elektrozaworami w ten sam punkt,śrubkę?

podobny temat

Napisano
  • Autor

> Objawy potwierdzają że może to być problem z masą sterownika (kłopot z odczytem obr, odczytem sondy

> lambda i emulacji sondy).

wszystko chodzi ok, na kompie żadnych problemów

Gdzie masz wpiętą masę sterownika i czy nie razem z elektrozaworami

> w ten sam punkt,śrubkę?

> podobny temat

właśnie szukam masy..... poza tym właśnie mysle o bingo, bo przez tą instalkę w ciagu 5 lat 3 x robiłem UPG i za każdym razem to samo instalka śmiga i co jakiś czas kłopoty z tym dławieniem....

Napisano

Czyli tak jakby coś nie kontaktowało raz na jakiś czas. hmm.gif Może warto wyciągnąć sterownik i zaglądnąć do środka w jakim stanie jest. Może jakieś zimne luty albo utlenienia będzie widać. Można przeczyścić też złącza. Może też się jeszcze krokowy przycinać.

Napisano
  • Autor

> Czyli tak jakby coś nie kontaktowało raz na jakiś czas. Może warto wyciągnąć sterownik i zaglądnąć

> do środka w jakim stanie jest. Może jakieś zimne luty albo utlenienia będzie widać. Można

> przeczyścić też złącza. Może też się jeszcze krokowy przycinać.

krokowiec w sobote podmieniłem na nowy i to samo, sterownik przeglądałem w tamtym roku.....stad moje mysli ida w celu uproszczenia instalki smile.gif , odwiedziłem juz 5 gaziarzy i każdy rozkłada ręce..... i chce zakładać nową instalkę w komplecie....

Napisano

> krokowiec w sobote podmieniłem na nowy i to samo, sterownik przeglądałem w tamtym roku.....stad

> moje mysli ida w celu uproszczenia instalki , odwiedziłem juz 5 gaziarzy i każdy rozkłada

> ręce..... i chce zakładać nową instalkę w komplecie....

miałem śrubę z powodu popsutego sterownika voila plus z instalacji elpigazu, nuba paliła dużo, mimo regulacji, założyłem bingo-m i krokowiec i pali teraz 10l w mieście

miałem muła przy ruszaniu, przyczyną była zbyt bogata mieszanka przy ruszaniu

myślę, że bingo-m może być dobrym rozwiązaniem i dość tanim

Napisano
  • Autor

> miałem śrubę z powodu popsutego sterownika voila plus z instalacji elpigazu, nuba paliła dużo, mimo

> regulacji, założyłem bingo-m i krokowiec i pali teraz 10l w mieście

> miałem muła przy ruszaniu, przyczyną była zbyt bogata mieszanka przy ruszaniu

> myślę, że bingo-m może być dobrym rozwiązaniem i dość tanim

u mnie na śrubie to rakieta, pali podobnie jak i na krokowcu czyli średnio ok 12 litrów liczę naprzemiennie klima/bez klimy i miasto/trasa tylko checka mi wali i potem na paliwie chwile sie stawia zanim zacznie dobrze jechać......krokowiec mam dobry, sondę nową, a sterownik bingo M na aledrogo widzę za 125zł............

Napisano
  • Autor

dziękuję za podpowiedzi, zamówiłem dzis emulator i złożę do kupy 20.GIF

Napisano

moja pomyłka , oczywiście szary

Napisano
  • Autor

> moja pomyłka , oczywiście szary

ja tez sie machnąłem, ale wole potwierdzić bo ja w tym nie siedzę, a będe jutro sztuke robił smile.gif

Napisano
  • Autor

> Sam wiesz że takie rozwiązanie dobre nie jest. jakiś tekst

> Stawiam że sterownik jest sprawny. Podejrzewam jakiś niekontakt na złączach lub problem złej masy

> sterownika.

czy masa główna od aku byłaby powodem??? az przypaliło kabel i izolacje spaliło....???

Napisano

> czy masa główna od aku byłaby powodem??? az przypaliło kabel i izolacje spaliło....???

icon_eek.gif Głowna czego ? Całego samochodu? Jak najbardziej. Tylko dlaczego ją zgrzało?

Napisano
  • Autor

> Głowna czego ? Całego samochodu? Jak najbardziej. Tylko dlaczego ją zgrzało?

bo na przewodzie zacisnieta była (inaczej powinna być!!!) opaska z uchwytem do przykręcenia do aku....kolega zauwazył opalony plastik który był na wierzchu, sciagnęliśmy i...... teraz instalka chodzi i to na krokowcu, żadnych check-ów nie ma.....szczerze mówiąc tego nigdy nie spodziewałbym się.....ale dzieki za podpowiedzi, z tym masowanie sterownika miałeś racje ok.gif , 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.