Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepala bezpiecznik nr 2

Featured Replies

Napisano

od wczoraj mam problem z przepalającym się bezpiecznikiem nr 2 (prawa pozycja przód, lewa pozycja tył, oświetlenie prawe tablicy rej, podświetlenie przełączników na panelu). Początkowo obstawiałem zwarcie przy lampce oświetlenia rejestracji ale po odłączeniu dalej to samo... kabelki tez wyglądają ok ale gdzieś jest zwarcie... można jakoś szybko to zlokalizować? z góry dzieki

Napisano

> od wczoraj mam problem z przepalającym się bezpiecznikiem nr 2 (prawa pozycja przód, lewa pozycja

> tył, oświetlenie prawe tablicy rej, podświetlenie przełączników na panelu). Początkowo

> obstawiałem zwarcie przy lampce oświetlenia rejestracji ale po odłączeniu dalej to samo...

> kabelki tez wyglądają ok ale gdzieś jest zwarcie... można jakoś szybko to zlokalizować? z góry

> dzieki

szybkiej metody nie ma

jest tylko pracochłonna

czyli miernik w łapę i od strony bezpieczników sprawdzać po kolei

Napisano
  • Autor

spoko a możesz napisać coś więcej bo niebardzo wiem jak sie do tego zabrac crazy.gif

Napisano

> spoko a możesz napisać coś więcej bo niebardzo wiem jak sie do tego zabrac

musisz namierzyć złączkę w której dany obwód jest wpięty w bezpieczniki

wypinasz złączkę namierzasz kabelek i sprawdzasz czy jest zwarcie jak jest lecisz po kolei wypinając z obwodu odbiorniki

ael bez schematu to ni rusz niestety

Napisano

> od wczoraj mam problem z przepalającym się bezpiecznikiem nr 2 (prawa pozycja przód, lewa pozycja

> tył, oświetlenie prawe tablicy rej, podświetlenie przełączników na panelu). Początkowo

> obstawiałem zwarcie przy lampce oświetlenia rejestracji ale po odłączeniu dalej to samo...

> kabelki tez wyglądają ok ale gdzieś jest zwarcie... można jakoś szybko to zlokalizować? z góry

> dzieki

Ja bym rozpoczął od przedniej lampy

Napisano

Ja zacząłbym od tylnej lampy. Znając życie to dostaje się tam woda przez sparciałą uszczelkę i skorodowały/zaśniedziały styki.

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie rady... po poprawieniu styków na kostkach zegarów problem ustąpił wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.