Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyświetlacz SCENIC II

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów. Wczoraj padł mi wyświetlacz, jednak obeszło się bez wizyty o mechanika. Rozebrałem licznik i ruszyłem białą (szarą) kostką i zaświeciło się. I teraz nie wiem czy ja się czepiam czy wszystko jest OK. Przesyłam fotki może któryś z was mi oceni jak to wygląda.

jakiś tekst

jakiś tekst

jakiś tekst

Napisano

> Witam kolegów. Wczoraj padł mi wyświetlacz, jednak obeszło się bez wizyty o mechanika. Rozebrałem

> licznik i ruszyłem białą (szarą) kostką i zaświeciło się. I teraz nie wiem czy ja się czepiam

> czy wszystko jest OK. Przesyłam fotki może któryś z was mi oceni jak to wygląda.

> jakiś tekst

> jakiś tekst

> jakiś tekst

Moim zdaniem ok. Nie widzę różnicy, u mnie auto z 2004.

Napisano
  • Autor

Ja mam takie wrażenie jakby w niektórych miejscach pojawiały się paski a prędkościomierz po prawej stronie lekko zanikał.

Napisano

> Ja mam takie wrażenie jakby w niektórych miejscach pojawiały się paski a prędkościomierz po prawej

> stronie lekko zanikał.

Lekko ciemniejszy predkosciomierz , jednakże jak działa to nie kombinuj waytogo.gif

Napisano

> Witam kolegów. Wczoraj padł mi wyświetlacz, jednak obeszło się bez wizyty o mechanika. Rozebrałem

> licznik i ruszyłem białą (szarą) kostką i zaświeciło się. I teraz nie wiem czy ja się czepiam

> czy wszystko jest OK. Przesyłam fotki może któryś z was mi oceni jak to wygląda.

Przyczyną problemów z wyświetlaczem są zimne luty, po czym pada główny tranzystor zasilania pod wyświetlaczem.

Jeśli przyczyną jest zimny lut - problem powróci bardzo szybko. Łatwo ci to będzie stwierdzić po tym jak zegar ci się bedzie resetował i licznik zacznie nabijać dodatkowy przebieg.

Jeśli to nastąpi to polecam podejsc poważnie do tematu i niech porządny elektronik przejrzy licznik bo w pierwszej fazie wystarczy przelutować tylko elementy.

Napisano
  • Autor

Już się umówiłem z mechanikiem na poniedziałek. Przyzwoity serwis francowatych (tylko) za 300 PLN regenerują bez względu na usterkę. Jak rusze kostką to wszystko na jakiś czas wraca co normy. Chyba lepiej w ogóle go odłączę to nie nabije mi kilometrów. Jak na razie jestem jakieś 1000 km w plecy smile.gif

Napisano

zimne luty naprawi każdy dobry zakład RTV za 50 PLN.

jednak tego SERVICE przy odpalonym silniku już nie skasują. co nabroiłeś, że się świeci??

Napisano
  • Autor

service to sie zapala bo poprzedni własciciel wymienił obudowe filta paliwa na taka bez czujnika wody i kostka wisi niepodłaczona. I to dlatego.

Napisano

a jaki to silnik??

Napisano

ZTCW w tym silniku zmienia się sam wkład paliwa, więc jakiś nadgorliwy był poprzednik

Napisano
  • Autor

no chyba tak ale fakt jest ze kabel do czujnika wisi a czujnika brak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.