Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H 1.7 CDTI Kupić nie kupić?

Featured Replies

Napisano

Minęło już chyba ze trzy lata jak ostatnio tu pisałem - wtedy to przesiadłem się z AF na Vectrę B no ale przyszedł czas na następną zmianę... wybór padł na Astrę H lub Focusa.

No i napatoczyła się dość przypadkowo Astra H 2006 z motorem 1.7 CDTI i przebiegiem 80.000 udokumentowanym, automatyczną klimą, komputerem i kilkoma standardowymi pierdółkami.

Minusem, o którym wiem to autko jest poflotowe więc tak naprawdę nie wiadomo jak się z nim właściciel obchodził ale podobno zlosnik.gif jeździła nim tylko jedna osoba - nie było to auto przechodnie.

Powiedzcie mi koledzy czego mogę się spodziewać po tym aucie - głównie chodzi mi o motor - jakieś standardowe bolączki i problemy. Jak zawieszenie znosi polskie drogi i co z elektryką - nie wiem czy się dobrze orientuję ale tam siedzi chyba magistrala CAN - nie ma z tym problemów?

Inne uwagi mile widziane zlosnik.gif

Z góry dzięki za opinie - niżej podpisany stary i miejmy nadzieję, że nawrócony astromaniak zlosnik.gif

20.GIF

Napisano

> No i napatoczyła się dość przypadkowo Astra H 2006 z motorem 1.7 CDTI i przebiegiem 80.000

> udokumentowanym, automatyczną klimą, komputerem i kilkoma standardowymi pierdółkami.

> Minusem, o którym wiem to autko jest poflotowe więc tak naprawdę nie wiadomo jak się z nim

> właściciel obchodził ale podobno jeździła nim tylko jedna osoba - nie było to auto

> przechodnie.

Brać. Ale najpierw obadać stan techniczny. Ja mam poflotowe tylko z Niemiec i panowie z ASO kupą się zbiegli oglądać jak wózek może być dobrze utrzymany po 100 tyś.

Dlatego dość często poflotowe są lepsze niż od prywatnych osób z druciarskim podejściem.

> Powiedzcie mi koledzy czego mogę się spodziewać po tym aucie - głównie chodzi mi o motor - jakieś

> standardowe bolączki i problemy.

Szukajka się kłania. Generalnie: EGR może już niedługo chyba że już zdążyli wymienić. Dwumasa może już niedługo a moze za 50 tyś - zależy od tego kto i jak jeździł.

>Jak zawieszenie znosi polskie drogi

Lepiej niż Vectra B. To taki sam zawias jak w Astrze G tylko auto cięższe. Mi poleciała końcówka wahacza po 110 kkm.

> i co z elektryką - nie

> wiem czy się dobrze orientuję ale tam siedzi chyba magistrala CAN - nie ma z tym problemów?

Jak auto nie bite i nie klejone plastrami to będzie OK.

Napisano

Jedyny minus tego auta to blachy ... tak to niezawodne a tez mam poflotowe z 150 tys km kupowalem tera ma 165 tys km i sie kula... w zime -25 pod hmurka odpalal od strzala grinser006.gif ... spalanie mam srednio 6.3-6.7 auto w sam raz na dojazd do roboty.. troche szpitalem wnetrze zajerzdza (chodzi o plastiki i wykonczenie) ale generalnie spelnia zadanie i jestem zadowolony aczkolwiek troche nudno jak wspomnialem w srodku grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.