Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Brovo TD100S - Fiat CODE

Featured Replies

Napisano

Witam,

Postanowiłem w moim Fiacie zabezpieczyć (dodatkowo zaizolować) wiązkę przednią dużą (tę która idzie za silnikiem). Wypiąłem wszystkie wtyczki, zaizolowałem i polutowałem kable w miejscach gdzie zaczęła się smolic instalacja, złozyłem wszystko cuzamen do kupy i... immobiliser nie przyjmuje mi kluczyka. Niby wszystko (tak mi sie wydaje) jest dobrze podłączone ale kontrolka CODE nie gaśnie po przekreceniu kluczyka w pozycje zapłonu. Dodam, że auto miało rozłączony akumulator przez 3 dni. Pytanie za 100 punktów. Co się mogło stać? Czy jest możliwość, że komputer zgubił ustawienia immobilisera przez to, że był odłączony od akumulatora przez kilka dni?

Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie od bardziej doswiadczonych wink.gif Na koniec dodam, że nie mam karty kodów ani klucza matki. Jedyne co posiadam to dwa kluczyki do jezdzenia.

Pozdrawiam serdecznie

Itosu

Napisano

Pod pompą wtryskową jest immo. Jeśli chodzi o rozłączenie akumulatora to i tydzień może być bez zasilania i nie powinny się takie cyrki dziać. Obejrzy jeszcze raz instalację za silnikiem.

Napisano

ja co zimę miałem rozpięty - to przez walnięte świece żarowe, to przez zdechły akumulator, to znów przez wycieki z pompy. Stał nawet ze trzy tygodnie bez akumulatora i nic się nie podziało z immo. spineyes.gif Może coś z tym kablem przy pompie.

Napisano
  • Autor

wiem gdzie ta wtyczka jest. sprawdzalem nawet napiecie i niby wszystko gra (12 VDC). mam dziwne wrazenie ze bede musial wypierdzielic immo ale to znowu robota. trzeba wyjac pompe wtryskow, rozebrac rozrzad itd. bo tam ni hu hu dojscia nie ma. mialbym nawet mozliwosc podlaczenia go pod kompa ASO poza ASO (nie pytajcie jak wink.gif ) ale bez karty kodow i tak sie nie dostane na kompa.

myslalem juz ze popieprzylem wtyczki 3-pinowe (bo sa dwie takie same) od pompy wtryskow i ta od czujnika obrotow walu (wejscie obok alternatora) ale zamienilem je i nadal to samo.

4 pelne dni od rana do wieczora siedze przy aucie i powoli godzinowka zaczyna mi przewyzszac wartosc samochodu wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak jeszcze zapytam. Czy ktos orientuje sie jakie powinny byc napiecia na wtyczkach kwadratowych 3 pinowych w tym aucie. Mam dwie takie. Jedna przychodzi do czujnika walu a druga do pompy wtrysow. Na jednym zlaczu zenskim mam 5 VDC, 0, 0 a na drugim w ogole nie mam napiecia. Slyszalem ze do immo powinno byc 12 VDC, 0- masa i sygnal.

Jak nie rozwiaze problemu do konca tyg. to chyba wywale immo.

Z gory dzieki za podpowiedzi

Pozdrawiam

Itosu

Napisano

masz pojęcie co robisz ok.gif wywal immo będzie najszybciej i spokój

Napisano
  • Autor

> masz pojęcie co robisz wywal immo będzie najszybciej i spokój

dzieki smile.gif wywalanie immo to ostatecznosc.

zamierzam jeszcze raz sprawdzic kable od komputera do popmy wtryskow. wypne zlacze z komputera i zamkne obwod probnikiem na zyle sygnalowej wiazki. moze kabel jest walniety.

jeszcze jedno pytanie.

czy jesli po zlozeniu samochodu, przy pierwszym odpaleniu auta mialem zle podlaczone te dwie 3-pineow wtyczki (na odwrot) mogl mi komputer zablokowac immo? przeciez to jest zabezpieczenie antykradziezowe. dostal nie ten sygnal z komputera to zablokowal immo i nawet jesli pozniej przepialem dobrze to juz jest dupa. czy taka mozliwosc istnieje.

nie jestem specjalista od mechaniki i elektryki samochodowej stad tyle pytan.

jeszcze raz z gory dzieki za podpowiedzi

Itosu

Napisano

Jeśli imo dostaje zły sygnał lub wcale to blokuje odpalenie silnika,ale jeśli tylko dostanie dobry sygnał to wtedy go odpalasz i tyle.Jeśli źle podłączyłeś i przerobisz to tak jak było to powinien zagadać.

Napisano
  • Autor

Chciałbym wszystkim podziękować za porady. Poradziłem sobie samemu. Jest to o tyle satysfakcjonujace ze to moja pierwsza wlasnoreczna ingerencja w samochod. Nie jestem specem od mechaniki samochodowej a jednak udalo sie. Chyba zaczne czesciej grzebac w aucie smile.gif

Efekt jest taki ze uratowalem immo. Moja niebieska strzala zagadala po ponownym rozlaczeniu instalacji, przejrzeniu wszystkiego i podlaczeniu ponownie. Okazalo sie ze jedna wtyczka byla faktycznie zle wpieta. Ale nie ta o ktorej mowilem tylko ta ktora idzie bezposrednio do plytki immo (takie eliptyczne zlacze).

Pozdrawiam serdecznie

Itosu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.