Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpaleniem...

Featured Replies

Napisano

Juz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec.. Cinqueceto 7setka na gaz.... wymienione wszystko - swiece, cewka, przewody zaplonowe.... To ostatnie wymienilam w poniedzialek - palil dobrze od 1 razu.. do dzisiaj.... Znow jest to samo... na benzynie nie chce palic wielki problem jest kreci kreci ale jakos zalapac nie moze jak juz zalapie to nierowno chodzi jakos jakby przez sekunde nie mial dostepu do paliwa i poznej normanie i za chwile znow to samo.... Dodam ze jeszcze zauwazylam kropelki wody we wlewie oleju i na korku ale bagnet czysty, plyn chlodniczy ok nic sie z nim nie dzieje opocz tego ze mam wrazenie ze mi cos go wpierdziela.. Czy moge podejrzewac uszczelke pod glowica? Czy przez to moga byc takie problemy z odpalaniem jak zimny.... ?

rece mi juz opadaja....Gaznik aisan tez niedawno byl ogarniany czyszczony regulowany... Na gazie nie ma mowy zeby rano mi odpalil a tu na benzynie takie jaja a juz sie cieszylam ze przewody pomogly zaplonowe... facepalm.gif

Napisano

sorry za taką radę ale weź to sprzedaj i kup 900 na wtrysku z gazem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> sorry za taką radę ale weź to sprzedaj i kup 900 na wtrysku z gazem

Chetnie jak mi pozyczki udzielisz...... i sprzedasz mi to moje cento komus bez papierow na butle .. icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Jak 700-ta to moze uszczelak pod glowica:)

to chyba nieoplaca sie wymieniac za rok i tak jak cos modze na 1.2 8v wiec tyle co pochodzi to pochodzi wymienie jeszcze ewenautlanie czujnik polzoenia walu i zobaczymy tyle co pochdozi to pochodzi a jak padnie to czeka na nowe serduszko na parkingu

Napisano

> to chyba nieoplaca sie wymieniac za rok i tak jak cos modze na 1.2 8v wiec tyle co pochodzi to

> pochodzi wymienie jeszcze ewenautlanie czujnik polzoenia walu i zobaczymy tyle co pochdozi to

> pochodzi a jak padnie to czeka na nowe serduszko na parkingu

Czujnik polozenia walu jesli wiesz gdzie jest to wykrecic i dobrze przeczyscic. Jesli nie wiesz, to jest nad kolem pasowym przy pasie przednim przykrecony dwiema srubkami ok.gif

Nie wiem, czy dobrze doczytalem, ze na gazie pali, a na benzynie nie. Ale jesli tak sie dzieje, to bardzo prawdopodobne, ze to pompa paliwa sie skonczyla.

Ja swoja pompke dwa razy wymienialem, bo mialem tendencje do jezdzenia na oparach, a pozniej krecenia bez paliwa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Czujnik polozenia walu jesli wiesz gdzie jest to wykrecic i dobrze przeczyscic. Jesli nie wiesz, to

> jest nad kolem pasowym przy pasie przednim przykrecony dwiema srubkami

> Nie wiem, czy dobrze doczytalem, ze na gazie pali, a na benzynie nie. Ale jesli tak sie dzieje, to

> bardzo prawdopodobne, ze to pompa paliwa sie skonczyla.

> Ja swoja pompke dwa razy wymienialem, bo mialem tendencje do jezdzenia na oparach, a pozniej

> krecenia bez paliwa

ogolnie to rano jak se postoi tak ta pare godzin parenascie ewentualnie to jest lipa z gazu nie ma mowy zeby zajarzyl a z benzyny problem mam pad.gif nie wiem juz w co rece wsadzic,,, Jak juz dziabnie z rana to pozniej na gazie jest cacy jak go pozniej ciachne na benzyne wieczorem to rano jest kaszana .. za ktoryms razem tam odpala ale tak tez byc nie moze ..... irked.gif zobaczymy jutro jak mi ciachnie .... Chyba ze ma ciota takie kaprysy panic.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdz pompe paliwa czesto pada w samochodach z LPG

a jak moszna ja sprawdzic zeby na darmo tez nie wymieniac?

Napisano

> a jak moszna ja sprawdzic zeby na darmo tez nie wymieniac?

ja na aisanie się nie znam (miałem bisa a tam problemów z odpalaniem nie było) ale przychodzi mi taki pomysł, żeby rano odpiąć przewód którym paliwo idzie do gaźnika, włożyć tam lejek a następnie wlać benzynę aż się gaźnik napełni, potem spróbować odpalać.

Napisano

> a jak moszna ja sprawdzic zeby na darmo tez nie wymieniac?

odpiac przewod paliwowy od gaznika i poprosic kogos, zeby krecil rozrusznikiem. Paliwo powinno leciec z przewodu przynajmniej na 5-10 cm.

Napisano
  • Autor

> odpiac przewod paliwowy od gaznika i poprosic kogos, zeby krecil rozrusznikiem. Paliwo powinno

> leciec z przewodu przynajmniej na 5-10 cm.

hm nie wiem co o tym aucie myslec... Odpalil dzisiaj od razu rano na benzynie to stwierdzilam ze go pocisne na tej benzynie dotankowalam tak ze prawie pol baku bylo i hyc na trase... delikatnie szarpalo ale mi poszedl 130km/h! Auto ktore kupilam chodzace na samym gazie ponad 2 lata u laski od ktorej go odkupilam a ile jeszcze dluzej to nie wiem... panic.gif nie wiem co myslec o tym aucie kompletnie

Napisano

> odpiac przewod paliwowy od gaznika i poprosic kogos, zeby krecil rozrusznikiem. Paliwo powinno

> leciec z przewodu przynajmniej na 5-10 cm.

i pewnie jeszcze najlepiej jak te paliwo poleci na silnik

Napisano

> i pewnie jeszcze najlepiej jak te paliwo poleci na silnik

No to sprawdz w warunkach polowych inaczej pompe, kolego. Mialem dopisac, ze wezyk jest skierowany w strone kolektora wydechowego i zeby uwazac, ale uznalem, ze wystarczy sama rada odnosnie pompy, bo o to sie glownie rozchodzi.

Napisano
  • Autor

Hmmm jako ze tymczasem pali ok to nie bedetej pompy rozbierac... do nastepnego jego kaprysu... facepalm.gif Postanowilam w weekend jedzic na samej benzynie i zobaczyc .. dellikatnie szarpalo ale ogolnie chodzil ladnie pali tez ..wczoraj ok dzisiaj tez od razu zajarzyl z rana wiec nie dlube na razie brawo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.