Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

proszę o pomoc padł chopper king

Featured Replies

Napisano

Witam,

mój brat był szcześliwym posiadaczem chopperka king 50 i zaczeły się problemy z elektryką. Po pierwsze światła raz świeciły, a raz nie. W obecnej chwili moto odpala z popychu i tylko na wolnych obrotach chodzi wcale nie da się wkręcić choć troszkę na obroty. Jak naciskam przycisk sygnału to tylko słychac pyknięcie taki i świeci migacz. A jak właczam migacze to miga pozycyjna żarówka. Gdzie szukać problemu? Już 2 dzień siedze i pół motoru rozbebeszyłem i nic nie znalazłem facepalm.gif

Napisano

ściągnij schematy i szukaj, elektryka nie jest tam jakaś skomplikowana, a najlepiej mieć drugiego dawcę na podmianę aby dojść co jest nie tak smile.gif jakbyś był bliżej to bym pomógł

Napisano
  • Autor

schemacik mam od wczoraj przejrzałem wszystko. Połączenia są prawidłowe tylko to świecenie migacza jak właczam klakson wydawało mi sie jakby masy nie było ale posprawdzałem i wg mnie jest dobrze. Co gorsza teraz nie kręci rozrusznik tylko coś jakby zwarcie sie robiło na starterze tym przed rozrusznikiem nie wiem jak to profesionalnie sie określa

Napisano

a przełączniki jak przy kierownicy? i jak akku? a może właśnie gdzieś jakieś przebicie niekoniecznie na kablach, np na module itp?

Napisano
  • Autor

> a przełączniki jak przy kierownicy? i jak akku? a może właśnie gdzieś jakieś przebicie

> niekoniecznie na kablach, np na module itp?

no właśnie szukam ale w sieci jest dużo opisane ale są różne wartości dla danych elementów frown.gif najłatwiej byłoby mieć kogoś na przekładkę i próbować elementy

Napisano

Witam. Jeżeli moge to wtrące bo się troszkę akurat na tych Chinolach znam. A więc jeżeli nic od nowosci nie bylo ruszane w elektryce i nagle sie zrobil taki psikus ze sie pali coś co nie powinno to raczej bym oczywiście sprawdził wszelkie połaczenia ale jak znam życie do wymiany będzie lewa strona przycisków to jak od sygnału, kierunków, długie - krótkie swiatła, to siada najczęsciej gdyż jest bardzo słabej jakości. A co do obrotów to nic innego jak gaźnik, ale moze tez byc problem z cewką wysokiego napięcia. Po dodaniu gazu moze fiksować. Bardzo rzadko siada cewka w silniku. Sprawdź po przedmuchaniu gaźnika świece w jakim jest stanie albo lepiej ją wymień na nową, jakoś w tym sezonie jakość świec jest fatalna bez względu na producentów. Oczywiscie mówie tu o swiecach do chińskich wynalazków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.