Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzeszczacy, piszczacy pedal sprzegla

Featured Replies

Napisano

Witam, chcial bym poruszyc jeszcze temat piszczacego, trzeszczacego pedalu sprzegla, mianowicie od xxx czasu serwis nie ogarnia tego problemu co chwile wsadzaja mi nowe pompy sprzegla, ciągle smarują cos tam, ostatnio jakas przekladke mi wymienili i nic. Dzis zadzwonili ze dostali informacje ze to moze byc siłownik sprzęgła i konieczne bedzie wysówanie skrzyni biegów, mial moze ktos juz podobny temnat ????

Napisano

> Witam, chcial bym poruszyc jeszcze temat piszczacego, trzeszczacego pedalu sprzegla, mianowicie od

> xxx czasu serwis nie ogarnia tego problemu co chwile wsadzaja mi nowe pompy sprzegla, ciągle

> smarują cos tam, ostatnio jakas przekladke mi wymienili i nic. Dzis zadzwonili ze dostali

> informacje ze to moze byc siłownik sprzęgła i konieczne bedzie wysówanie skrzyni biegów, mial

> moze ktos juz podobny temnat ????

No tak - mają rację to siłownik sprzęgła. Jak Kolega pojedzie do serwisu niech zmusi ich do sprawdzenia newsów serwisowych w programie serwisowym - od dłuższego czasu jest dostępna część pozmianowa. Żadne smarowania, wymiana plastikowych podkładek nie pomoże. Tylko wymiana na nowego typu część. Wiem bo sam skorzystałem i z pedałem sprzęgła poprzez ten siłownik jest ok. Treszczenie ustało. I jeszcze jedno - pierwsze słyszę aby trzeba było wyciagać skrzynię - bo po co ??? Sprawny mechanik da radę.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witam, chcial bym poruszyc jeszcze temat piszczacego, trzeszczacego pedalu sprzegla, mianowicie od

> xxx czasu serwis nie ogarnia tego problemu co chwile wsadzaja mi nowe pompy sprzegla, ciągle

> smarują cos tam, ostatnio jakas przekladke mi wymienili i nic. Dzis zadzwonili ze dostali

> informacje ze to moze byc siłownik sprzęgła i konieczne bedzie wysówanie skrzyni biegów, mial

> moze ktos juz podobny temnat ????

...i jak serwis rozwiązał ten temat? jednak siłownik? bo u mnie też zaczęło skrzypieć i wolałabym wiedzieć jaka może być prawdopodobna przyczyna jak będę rozmawiała z magikami z serwisu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ...i jak serwis rozwiązał ten temat? jednak siłownik? bo u mnie też zaczęło skrzypieć i wolałabym

> wiedzieć jaka może być prawdopodobna przyczyna jak będę rozmawiała z magikami z serwisu

U mnie dalej piszczy czekam na nowy pedał sprzęgła, serwis stwierdzil ze moze to jest przyczyna, bo skoro pompa byla xxx razy wymieniana i silownik to moze tym razem trafia w przyczyne ;d;d;.

Napisano

> U mnie dalej piszczy czekam na nowy pedał sprzęgła, serwis stwierdzil ze moze to jest przyczyna, bo

> skoro pompa byla xxx razy wymieniana i silownik to moze tym razem trafia w przyczyne ;d;d;.

...hmmm, ciekawe co u mnie wymyślą i za którym razem trafią hehe.gif

Napisano

> ...i jak serwis rozwiązał ten temat? jednak siłownik? bo u mnie też zaczęło skrzypieć i wolałabym

> wiedzieć jaka może być prawdopodobna przyczyna jak będę rozmawiała z magikami z serwisu

powiem co mi wymienili ok.gif bo graty zamówione smile.gif

też piszczy i ciężko chodzi a smarowanie nie pomogło

Napisano

> powiem co mi wymienili bo graty zamówione

> też piszczy i ciężko chodzi a smarowanie nie pomogło

...dziękuję ze wzgórza zlosnik.gif

Napisano

Jeszcze raz powtórzę jest pozmianowy siłownik - jeżdżę już kilka miesięcy, przejechane parę tys. i ... spokój. Wszelkie informacje w programie serwisowym i zawartych tam newsach.

Napisano

Tak jak napisał mój przedmówca. Jest element pozmianowy tylko należy pytać w serwisie. Miałem wymianianą pompę sprzęgła 2 razy, siłownik 1 raz i ciągle pedał sprzęgła piszczał. Po miesiącu od wymiany zaczynało się skrzypienie i z każdym dniem stawało się bardziej intensywne. W lutym br. po wymianie na tzw "pozmianowy" wszelkie skrzypienie ustało.

Napisano

u mnie dzisiaj wymienili pompę i cisza - żadnego piszczenia i normalnie sprzęgło chodzi a nie jak od traktora grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.