Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z paskiem klinowym

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z paskiem od jakiegoś czasu. Jest obecnie założony trzeci pasek. Zastanawiam się, czy może być to przyczyna któregoś z kół? Np od pompy wody...

Zauważyłem dziś, że na pasku była ciecz. Jakby chłodząca. Czy waszym zdaniem trzeba wymienić pompę wody? Czy jakaś inna może być przyczyna?

Napisano

ja będziesz widział znowu tą CIECZ to weź a na palec i posmakuj odrobinke jak bedzie taka fest słodka to będzie borygo czyli z pompy wody, a co się dzieje z tymi paskami pękaja czy co ??

Napisano
  • Autor

Wycierają się. Zaczęło się tak dziać od tego, jak mi kiedyś łapę od skrzyni biegów wyrwało. Może coś się skrzywiło? Nie wiem. Dziś zrobię jak piszesz.

Napisano

aha to to mamy nastepne przypuszczenie że jak ci łape urwało kułko gdzieś udeżyło i ma jakieś ostre krawędzie i może przez to ścina pasek i go bardzo szybko wyciera ściągnij pasek "napewno juz masz w tym wprawe" i8 zobacz całe kółeczko z alternatora a po drógie czy sie prosto kręci.

Napisano
  • Autor

Ale co, bez paska mam odpalić auto? Bo nie do końca się znam na tym. A piszczy już na każdym biegu.

Napisano
  • Autor

Zlokalizowałem wyciek. Wyciek jest z koła pasowego. To jest olej. Jest tam jakaś uszczelka? Dałbym radę samemu naprawić? Oczywiście koło pasowe do wymiany oslabiony.gif

Napisano

Zimmering ci popszedł i dlatego leci spod kółka no nie wiem czy to samemu zrobisz jeżeli sie kiedyś bawiłeś w takie dużego mechanika to sobie dasz rade musisz odkręcić koło pasowe czyli w włożyć w kołozamachowe jakiś mocny śrubokręt i potem odkecasz śrube z koła pasowego lepiej to by byo wszystko pokazać a nie pisać hehe

nie masz może jakiekos znajomego mechanika z kanałem i paroma narzedziami w pobliży domu ?? o by ci to zrobił raz dwa

Napisano

Moj pasek przecierało raz na miesiąc jak koło w pompie wody było skrzywione.

Nowa pompa - brak problemu do dziś ok.gif

Napisano

> Moj pasek przecierało raz na miesiąc jak koło w pompie wody było skrzywione.

> Nowa pompa - brak problemu do dziś

dlatego najlepiej przejrzeć dokładnie każde kółko i nawet obrucić czy sie równo kręci a nie faluje

Napisano
  • Autor

lekko faluje koło pasowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.