Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hydropopychacz zawiesza się?

Featured Replies

Napisano

witam

ostatnio mocno dynamiczniej jeźdżę (brak czasu) i okazuję sie że moja astra tego nie lubi icon_eek.gif tzn przy jeździe do 5tyś obr po chwili zaczyna wydobywać się stukot z silnika no.gif myślę że to hydro ale czy hydropopychacz może zaciąć się przy rozgrzanym silniku i na wysokich obrotach? Po takiej akcji jak zacznę jechac do 2tyś obr to po jakimś czasie stukanie ustaje...Dodam że na zimnym to już od dawna mi grają ale po chwili cichną .Tak więc prosze o sugestie ok.gif

Napisano

Raczej obstawialbym przypadek, gdy najbardziej zuzyty regulator hydrauliczny (przy rozgrzanym silniku i wysokich obrotach) nie jest w stanie utrzymac prawidlowego cisnienia oleju i zaczyna "cykac", na mniejszych obrotach cisnienie w regulatorze wraca mniej wiecej do normy (mniej cykli pracy do wykonania w dluzszym czasie) i jego halasliwa praca cichnie. Proponowalbym wymienic zuzyte regulatory, bo w dluzszym czasie grozi to wytarciem dzwigienek zaworowych i krzywek walka rozrzadu.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki tosh ok.gif wiedziałem że po pewnym czasie ten wątek Cię zainteresuję 270751858-jezyk.gif Oczywiście hydropopychacze zamówione (ruville), będą wymieniane również uszczelniacze na zaworach(victor reinz) ,upg(victor reinz odziwo nie było grubości do wyboru) ,szpilki głowicy (febi ,mam na klucz 17 ale będą na torx) . Mam nadzieję że na tym się skończy ok.gif Po zdjęciu głowicy okaże się co jeszcze można byłoby ruszyć wink.gif

Napisano

Podepnę się pod temat.

Pisałem już w sprawie stukania i zasugerowano mi regulatory hydrauliczne, ale u mnie stukanie występuje na niskich obrotach zaraz po odpaleniu (zimny silnik). Pod 2 minutach cichnie. Jest to niemetaliczne stukanie, albo metaliczne połączone z jakimś sykiem, bądź cykaniem. Później stukanie występuje tylko w czasie wchodzenia na obroty, bądź przyśpieszania i po ustabilizowaniu obrotów cichnie. Stuka też jak zaciągnę ręczny i próbuję ruszyć na wolnych obrotach, jednocześnie wciskając gazu na tyle żeby nie zgasł.

Napisano

Takie odglosy potrafi generowac zaworek odprowadzania par paliwa do filtra weglowego. Latwo poznac po czerwonej wtyczce wpietej w ow zaworek.

Pozdrawiam

Napisano

stukanie słychać z drugiej strony silnika (po prawej stojąc przed maską)

Napisano

> stukanie słychać z drugiej strony silnika (po prawej stojąc przed maską)

A przypadkiem nie tam umieszczony jest ten zaworek? Bo jak dobrze pamietam, to w okolicach przepustnicy...choc moge sie mylic...

Pozdrawiam

Napisano

mi się wydaje, że jest przyczepiony do obudowy filtra powietrza, ale sprawdzę jutro dokładnie (ściągnę plastikową pokrywę i wsadzę ucho bliżej)

Napisano

Obejrzyj rowniez krytycznie dzwigienki zaworowe i "pastylki", oba elementy moga byc powycierane. W zasadzie i zgodnie ze sztuka powinien byc wymieniony caly komplet: walek, dzwigienki, samoregulatory, "pastylki". Niemniej jednak, gdy pozostale elementy: walek, dzwigienki, "pastylki" nie wykazuja sladow zuzycia, dopuszczalny jest montaz samych samoregulatorow. PO zainstalowaniu nowych, jest okreslona procedura ich napelniania, o ktorej juz bylo pisane...

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Oczywiście podkładki pod dźwigienki wraz dźwigienkami zakupione ok.gif Liczę że wałek bedzię w dobrym stanie gdyż po ostatniej wymianie uszczelki pod klawiaturą mu sie przyjrzałem i nie miał raczej oznak nadmiernego wytarcia wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.