Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skaczące obroty

Featured Replies

Napisano

Witam, od niedawna mam problem z obrotami. Najczęściej na zimnym silniku ale na ciepłym też się to zdarza. Jadąc np. 40 km/h i puszczając gaz panda dostaje tak jak by drgawek wink.gif Obroty spadają i momentalnie się zwiększają o max. 100 rpm. i tak w kółko. Nie zawsze się to zdarza. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, która też się zdarza ale sporadycznie a mianowicie jadąc na 3 ze stałą prędkością czuć, że się dławi. Jeśli wcisne gaz auto przyspiesza bez dławienia. Podejrzewam, że nie jest to wina paliwa bo zatankowałem już na dwóch różnych stacjach i jest to samo. Ktoś miał podobny przypadek? sprzęgło było wymieniane i czyszczona była przepustnica.

Napisano

> Witam, od niedawna mam problem z obrotami. Najczęściej na zimnym silniku ale na ciepłym też się to

> zdarza. Jadąc np. 40 km/h i puszczając gaz panda dostaje tak jak by drgawek Obroty spadają i

> momentalnie się zwiększają o max. 100 rpm. i tak w kółko. Nie zawsze się to zdarza. Zauważyłem

> jeszcze jedną rzecz, która też się zdarza ale sporadycznie a mianowicie jadąc na 3 ze stałą

> prędkością czuć, że się dławi. Jeśli wcisne gaz auto przyspiesza bez dławienia. Podejrzewam,

> że nie jest to wina paliwa bo zatankowałem już na dwóch różnych stacjach i jest to samo. Ktoś

> miał podobny przypadek? sprzęgło było wymieniane i czyszczona była przepustnica.

To jeszcze: jaki przebieg? kiedy świece wymieniane? kable WN? Cewka? Komputer nie pluje błędami? Na zimnym silniku w nocy w ciemnym miejscu sobie auto postawić, zabrać z domu takie cosik co wodę rozpyla. Zapalić silnik i popatrzeć czy nie ma przebić i polać po kablach WN i cewkach zobaczyć czy nie ma przebić.

Napisano
  • Autor

Przebieg 120 tyś, świece i kable wymieniane 20 tyś temu. Cewki nie ruszane ale nie sypie zadnymi bledami w komputerze. Zrobie tak jak mowisz z tymi kablami.

• 3 tygodnie później...
Napisano

dołącze się do pytania..

u żony w 1,2 ma podobne objawy, z 1-2 razy dziennie obroty skaczą na jałowym i czasami gaśnie po zatrzymaniu..

podpowiedzcie co sprawdzic

panda 1,2 110tys.km. 2004

pozdrawiam 20.GIF

• 1 miesiąc później...
Napisano

U mnie zaczęło się dziać tak,że na benie podczas jazdy podszarpywał trochę , na wolnych obroty szły do góry i tak potrafiły się utrzymywać (coś kiele 1500).

Ale,że jeździłem na LPG to nie interesowało mnie to.

Ostatnio na LPG obroty zaczęły wariować,ale do dołu z kolei,czasem gasł a przy szybszej jeździe na "luzie" gasł,pomimo,że mam odwrócony dolot.Popiardywał w tłumiku

Poszedł do kowala i tak.

Na LPG działo się tak przez filtr gazu,kto by pomyślał że po 30 tysiącach od ostatniej wymiany filtr zgniótł się na płasko i podawał za mało .

Na benie odpowiedzialny był krokowiec,poszedł do wymiany razem z potencjometrem i przepustnicą,ponieważ jak twierdzi kowal,przy przebiegu 150 tysięcy nie ma sensu już tego czyścić.

Dziwi mnie ,że powiedział mi,iż te 3 elementy są nierozłączalne,skoro widzę,że niektórzy tu wymieniają np. sam potencjometr.

Szczęście w nieszczęściu,że miał używany, który opchnął mi za 150 zł.Oryginał kosztuje coś koło 700 zł !!!!

Na razie w fazie testów ale wydaje się,że pomogło.

Jednak poszarpuje nadal i potrafi strzelić na gazie więc cewki też pójdą do wymiany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.