Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator chłodnicy-chyba mam problem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Odmeldowałem sie ze Stilo kącika i przyszedłem tutaj, bo inne auto stoi teraz u mnie w garażu shocked.gif

Ale do rzeczy. Auto to Bravo 2.0 MJ. Na razie to ja przejechałem ok 2000 km, ale zauważyłem dziwną przypadłość.

Otóż jak się uruchamia wentylator chłodnicy, to wyłącza się po dobrych 20 minutach, tak mniej więcej. A włącza

się bardzo dziwnie, bo jak było ponad 30 stopni to raczej go nie słyszałem. Jak było ledwo ponad 20 to się

załączył. Ale taka widocznie jego potrzeba. Otworzyłem maske podczas pracy wentylatora i zauważyłem, że

powietrze przechodzące przez chłodnicę jest letnie, a on dalej kręci. Klima oczywiście wyłaczona. Coś nie tak,

czy raczej on tak lubi się wentylować oslabiony.gif ??

Napisano
  • Autor

> DPF Panie Kolego. Się akurat wypalał.

Wnioskuję, że nie należy mu przeszkadzać w tej procedurze, tylko pozwolić aż sam się wyłączy.

Napisano

> Wnioskuję, że nie należy mu przeszkadzać w tej procedurze, tylko pozwolić aż sam się wyłączy.

ok.gif Dokładnie

ps. zauważyłeś czy ikona dpfa wtedy się pojawiła ? Ciekaw jestem czy w nowszych egzemplarzach sygnalizowana jest każda aktywacja dopalania czy tylko po kilku nieudanych

Napisano

> Dokładnie

> ps. zauważyłeś czy ikona dpfa wtedy się pojawiła ? Ciekaw jestem czy w nowszych egzemplarzach

> sygnalizowana jest każda aktywacja dopalania czy tylko po kilku nieudanych

tylko po kilku nieudanych, jest to tez opisane w instrukcji. Ja na razie po 10 tys widzialem ta kontrolke raz, po ok 2tys., ale fakt ze pozniej byly trasy, ale na razie cisza wink.gif

Napisano

> tylko po kilku nieudanych, jest to tez opisane w instrukcji. Ja na razie po 10 tys widzialem ta

> kontrolke raz, po ok 2tys., ale fakt ze pozniej byly trasy, ale na razie cisza

Wiem, że w instrukcji info o tym jest ale czytałem w gazecie jakiejś, że producenci zmieniają oprogramowania na takie które zawsze informują o dopalaniu i byłem ciekaw czy w fiacie się coś zmieniło smile.gif

ja po 54k jeszcze tej ikonki nie widziałem zlosnik.gif ale auto 3/4 tras robi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.